headerfoto

Tapas och sangria till bröllopsmiddag?

Jag är precis hemkommen efter en vecka på Mallorca! 30 grader och klarblå himmel, god mat och tropiska nätter. Medelhavet har inte mist sin charm. Och ja, jag har klimatkompenserat för flygresan.  Nu var jag inte där på smekmånad men den vackra ön skulle onekligen kunna uppfylla alla era romantiska drömmar. Romantiska hotell, god mat, bra shopping, fina stränder och massor av utflyktsmål.

Själv blev jag inspirerad av den spanska maten med många närproducerade ingredienser som andas matlagningsglädje. Och fruktdrinkar som är lagom sötsyrliga och inte för mycket alkohol. Varför inte servera sangria och tapas till bröllopet? Gott, roligt och personligt. Med rätt dukning kan det bli både vackert och festligt.

 

Smaka på den här sangrian och fundera på saken :)

 

Ca. 12-15  glas

 

1 citron

1 apelsin

1 svenskt äpple

1 dl rättvisemärkt socker

2 st kanelstång

6 st torkade nejlikor

4 st torkad stjärnanis

2 flaskor (1,5 liter) ekologiskt rött vin. Gärna spanskt ex. Casa de la Ermita.

Ca. 1 liter fruktsoda eller sockerdricka

Is

Ev. 1 dl konjak eller apelsinlikör (ex. Cointreau eller Triple sec)

 

Tvätta frukten noga och skär i halvmåneformade skivor. Fördela i en stor skål eller i två tillbringare. Strö över socker, kanelstång, nejlikor och stjärnanis. Häll över vinet och eventuell konjak eller apelsinlikör och rör om. Låt stå i kylen minst två timmar, gärna över natten. Tillsätt is och fruktsoda efter egen smak strax före servering. Servera i vinglas. Garnera gärna med färska jordgubbar om det är säsong.

 

Vill du ha alkoholfri sangria kan du använda alkoholfritt vin eller lättsötad vinbärssaft.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln