Gör din egen bröllopsdessert
Ett sätt att få en personlig touch på bröllopet är att låta era egna smakminnen avspegla sig i bröllopsmenyn. Just desserten är något som ofta går ganska så enkelt att lyckas bra med på egen hand, men det gäller att välja en dessert som är hyfsat enkelt att göra till många och som kan förberedas en eller två dagar i förväg.
Min egen favorit vid alla former av festligheter är pannacotta. Grunden är enkel och samtidigt går smakerna att variera i alla oändlighet. På hösten brukar jag servera smörkokta äpplen med stjärnanis som topping, på vintern passar en mustig chokladvariant och på sommaren tar jag helt enkelt det bär som är moget och i säsong just för tillfället. En vanlig traditionell vaniljpannacotta blir både god och festlig tillsammans med så gott som vilket bär eller frukt som helst.
Här kommer en lyxig bröllopsvariant med smak av champagne och färska jordgubbar som med fördel serveras i slutet av juni eller början av juli när de svenska jordgubbarna är som bäst.
Champagnepannacotta med färska jordgubbar
Kan göras upp till 3 dagar i förväg. Med fördel minst 1 dag i förväg så smakar den allra bäst. Använd ett ekologiskt mousserande vin som är helst är halvtorrt. Utgå från ett vin du gillar att dricka. Väljer du en riktigt torr variant kan du behöva tillsätta lite extra socker för att alkoholsmaken inte ska ta över.
8 portioner (ta receptet x 5 för 40 gäster och x10 för 80 gäster. Håll koll på hur stora kastruller du har bara)
Ingredienser:
37,5 cl kyld ekologisk champagne eller mousserande vin
4 tsk gelatin (Ersätt gärna med agar-agar för vegetabiliskt alternativ)
7,5 dl ekologisk grädde
1,5 dl rättvisemärkt socker
En nypa salt
1 tsk rent ekologiskt vaniljextrakt
Gör såhär:
- Blöttlägg gelatinet i 2,5 dl champagne i 5 min.
- Blanda grädde, socker, salt och vanilj i en kastrull och värm blandningen försiktigt, men låt det inte koka. När krämen är ordentligt varm, vispa ner gelatinet och champagnen. Låt svalna i 5 minuter.
- Häll resterande champagne i en skål och rör ner gräddblandningen långsamt. Dela upp i 8 serveringsglas eller portionsformar och låt stå i kyl minst 4 timmar eller upp till 72 timmar. Täck ordentligt med plastfolie efter 4 timmar.
- Garnera med färska jordgubbar skurna i skivor och en kvist citronmeliss eller mynta. Vill du framhäva jordgubbsmaken ytterligare kan du sockra med lite rörsocker innan du lägger på dem.
Kommentera gärna inlägget:
Senaste inlägg
Senaste kommentarer
-
Rutz » Fotobås och gästbok till bröllopet : ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlång..”
-
Dékány » Put on your red shoes and dance..!: ”God kväll herr/fru! Vi är en förening i samarbete med många banker runt om i vär..”
-
Dékány » Glad midsommar!: ”God kväll herr/fru! Vi är en förening i samarbete med många banker runt om i vär..”
-
Dékány » Fotobås och gästbok till bröllopet : ”God kväll herr/fru! Vi är en förening i samarbete med många banker runt om i vär..”
-
Joshua Benjamin » Fotobås och gästbok till bröllopet : ”Har du letat efter finansieringsalternativ för ditt nya bostadsköp, byggande, fa..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
blomsti påsk forever unique jewelry bernzon blommor skottår volontärresor festprogram maria&markus annie&tomas pernilla&david guerilla gardening gröna november lisen organics brudkrona linnea@sverker linn&mattias ekolibreeze regnbågsbröllop lantmännen wise flower power presentöppning h&m såpbubblor djurtester bröllopsfilm fanny&daniel svenska inredningsbolaget david schreiner palmgrens praliner städprodukter en köpfri dag linnea&sverker robin&annika ekosilver sommarväska honoré des prés the great gatsby earth day tackkort first sight skebo herrgård syntetiska diamanter loveko jessica jäger sagobröllop lisa&anton gilda&pearl norge naked cake house of tammam hindersprövning the fair tailor kate&william servettvikning love stockholm carl-philip och sofia life by lisen fotobås wedding weekend fiskguide silver gt grow eco care candle lavish design bröllopsvals wilma&friends väder photo by heart kaffe svensexa elsa billgren statistik recension kinnekulle färgglatt blomsterkrans hemsida champagne naturens bästa båt musik lantligt nyår ris camino buffé biodynamiskt låna stockholm ina nordberg världsmiljödagen janna s slöja skärgårdsbröllop sigtunahöjden studio ankungen bomull bruduppsättning hungerprojektet glamour gul corsage vår papper ekoturism bordsplacering bröllopsplaner brudtärna vitguld save-the-date bröllopsfrisyr förlovning jul höst better globe slottsbröllop svanen choklad liseberg lokal 2010 guld krav jordgubbar stearinljus julklapp recept kungligt bröllop 2014 trädgårdsbröllop närproducerat bröllopskonsultation vinterbröllop vegetariskt bröllopstrend retro vin vegan katharina brunat ecobride festlokal josefine&kalle etiskt ekobrud skor hår bröllopspresenter vinter bröllopsfoto inbjudningar hudvård fest ja! sommar så gjorde vi smycken makeup ringar ecobride club 2013 fair trade bröllopstårta accessoarer dekorationer bordsdekorationer bröllopsmiddag brudbukett skönhet brudklänning second hand planering vera&tommy tips gör-det-själv miljövänligt inspiration ekologiskt ekobröllop vintage blommor mat bröllop återanvända kläder dukning tävling återbruk vigsel diy bröllopsmässa heidi&eric dryck säsong tema presenter mode brudklädsel personligt bröllopsresa bröllopskoordinator bröllopsbok smekmånad fair flowers fair plants resor bröllopsfotograf ellen&gustaf brudskål victoria&daniel gäster katharina&martin weleda inbjudningskort vitt ängsbröllop 2012 brudgum favours ekoguld rosor cupcakes brud alla hjärtans dag transporter utomhusbröllop återvunnet möhippa dessert 2011 budget rosa forum midsommar rättvisemärkt sara&daniel wwf linn&asim johannae trend nvey eco fsc madeleine&chris blå pinterest frogpearl naturskyddsföreningen vickning maryfly organics hyra parfym fyra bröllop earth hour bok & bibliotek frieri catering grönt appar middag underkläder läckö tärna spex&skoj alkoholfritt gunnebo slott morgongåva för honom utomlands ekoturismföreningen brunch frimärken ekohippa 20-talet valborgs kakor pärlor solrosor svenskt sigill flique i underjorden spa rosenserien vego anna&micke sångsolist drop-in klimatkompensera rabattkod sojaljus häst och vagn elin atterstig crème de la crème eventomatic photago beyond retro kyrka ecocert sophia couture odla bröllop i sigtuna photo booth barn medeltidsbröllop kärlekens dag lars wallin lila linne vattenlimousine google weddings orange dans deli stockholm gästbok marie&henrik bellapierre florist tina larsson våra oköttsliga lustar pride twitter förkylning spar pengar nuxe 50-talet afternoon tea sara&andreas louise&dusan almedalen patricia&henrik dermanord anna-karin&hans balanzen marsalk beneco mattias kristiansson hotell rebeqah&waldemar ekocharter hålla tal cake toppers var rädd om maten go red 60-talet jenny & johnny estelle amanda borneke bröllopsforum sju sorters kakor gästlista dr.hauschka ta tillvara hanna&björn prickigt toastmaster mikael sjömilla