headerfoto

Rebeqah & Waldemars bröllop med festivaltema

Namn: Rebeqah & Waldemar Villandt

Datum: 23-26 juni 2011

Tema: Lantlig bröllopsfestival

Vigselplats: Nyponfältet på gården Stora Holmen i Norra Vånga utanför Skara

Festlokal: Maskinhallen på Stora Holmen

Fotograf: Linda Jönér, Lindajoner.se

Foto: Linda Jönér, Lindajoner.se

Vilket tema valde ni och varför?

Vi ville skapa festivalstämning - ett bröllop där folk skulle känna sig avslappnade och ha roligt. Därför satsade vi på ett lantligt bröllop hemma på Waldemars föräldrars gård. Eftersom vi ofta känner att bröllop går över för snabbt och vi ville ha tid att umgås med våra gäster bjöd vi dem att komma ett par dagar innan att campa på området. Vi firade även midsommar tillsammans med våra gäster och övriga bybor dagen innan bröllopet på den lokala hembygdsgården.

 

Vad var mest speciellt/unikt på ert bröllop?

Den blommande nyponodlingen där vigseln hölls bidrog till stämningen på ett alldeles unikt sätt. Dessutom hade vi som klädkod "Huvudbonad valfritt", vilket vi lät gästerna tolka som de ville. Det blev mycket lyckat då de flesta av de 185 gästerna att tagit på sig olika former av huvudbonader. Det kändes lite som att flyttas bakåt i tiden.

 

Vad är ni mest nöjda med från ert bröllop?

Vigseln som blev väldigt avslappnad och personlig då alla medverkande var familj eller nära vänner. Waldemars svåger vigde oss. Vädret gick från regn till solsken bara en kort stund innan vigseln skulle börja och nyponblommorna hade just slagit ut.

 

Läs hela inlägget för Rebeqah & Waldemars bästa bröllopstips!

Så här gjorde Rebeqah & Waldemar:

 

Kläder

Brudklänningen köptes på second hand och brudgummens och bestmans västar och kravatter syddes av brudgummens mor. Jacketten hyrdes och skorna var från förr.

 

Mat

Vi serverade andbröst med syltade kantareller där vi själva skjutit änderna och plockat kantarellerna. Dessutom hade vi egenodlad potatis, hembakat bröd och ekologisk yoghurtfromage med egenplockade jordgubbar från grannsocken.

 

Dekor

Våra familjer dekorerade festlokalen med vilda blommor och björkris och vi tillverkade våra egna taklampor med snöre och hemgjort tapetklister.

 

Festlokal

Vi byggde scen, dansbana och bar av stora halmbalar, träplankor och träskivor som sedan återanvändes på gården till annat bygge.

 

Transporter

Eftersom vigsel och fest, samt boende för campare, hölls inom gångavstånd från varandra behövdes inga transporter mellan dessa. Vi hade heller ingen klassisk bröllopsbil utan stannade kvar på området efter vigseln.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln