headerfoto

Gör egen hårdekoration till bröllop eller fest

Gästbloggare: Vera Waldemarsdotter

 

Jag gillar att pyssla och jag gillar att komma på andra områden som man kan använda saker och ting till. Jag går regelbundet på loppis och direkt jag ser något som gillar så börjar mina tankar att fundera kring vad jag kan använda det till. För ett tag sedan hittade jag en vintage-brosch för två guldpengar som i sig var väldigt fin och drog min blick till sig, men jag insåg att broscher inte är riktigt jag. Sedan började jag fundera på om den skulle bli en fin hårbrosch för håret istället? Och det var faktiskt hur enkelt som helst att göra om denna brosch till en fin hårdekoration, som jag kan "klämma" dit där jag vill ha den. Perfekt för bröllop eller annan festlighet.

 

/Vera

 

Detta behöver du: Brosch, miljömärkt flytande lim, sax och ett hårspänne. Jag hittade ett gammalt silvrigt hårspänne bland mina smycken. Annars finns det oftast på loppis att köpa också.

 

 

Gör så här: Ta bort själva "haken" från broschen. Jag lyckades ganska enkelt ta bort min då den var limmad, men i värsta fall får man försöka klippa bort den. Limma sedan baksidan av broschen och tryck dit hårspännet. Låt det sedan torka ordentligt i några timmar innan du använder. Lägg gärna någon tyngd på hårbroschen så det trycks mot spännet. Voilá, färdigt!

Foto: Vera Waldemarsdotter

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln