headerfoto

Hyra brudklänning hos Elsa Billgren

Gästbloggare: Heidi Kronholm

Brudklänningen är oftast det som är det viktigaste under bröllopsdagen, näst vigseln och att du gifter dig med din stora kärlek såklart. Klänningen är även en av de posterna som kan dra iväg snabbast när det kommer till kostnaden och när det gäller eko-aspekten är en nyproducerad klänning en riktig miljöbov. Så vad gör man då om man vill spara på miljön och plånboken? Självklart kan man hyra en ny klänning om man vill det men jag, som älskar vintage, vill såklart ha en gammal brudklänning.

I början av min klänningsjakt letade jag på Etsy.com som är ett himmelrike för vintagefantaster. Priserna var dock alldeles för höga för vår budget så jag började kika på alternativ och det var faktiskt Eric som föreslog att jag skulle hyra en vintageklänning av Elsa Billgren. Jag har läst Elsas blogg i flera år och han hade snappat upp att hon hyr ut brudklänningar någon gång när jag pratat om hennes blogg med honom.

Kontakten med Elsa skötte jag via mail och vi började maila med varandra i oktober förra året efter att jag träffat henne för en personal-vintage-shopping-runda som jag fått i födelsedagspresent. Vi började med allt det praktiska som att diskutera ungefär vad jag var intresserad av, mina mått, bestämma datum etc. Sedan var det bara att ta sig till Stockholm och prova, prova, prova.

Elsa Billgrens ateljé ligger på tredje våningen inne på Konstakademin och är inte speciellt stor, kanske 20 kvm, men den är fylld från golv till tak med underbara bröllops- och festklänningar.  Här finns verkligen något för alla, i många olika storlekar och former. Mina önskemål var en hellång klänning, passande för ett frackbröllop, och gärna med spets. Totalt provade jag åtta underbara blåsor som alla föll in under mina önskemål.

En brudprovning hos Elsa är 60 minuter lång och jag fick börja med att berätta om det var någon speciell klänning jag fastnat för. Eftersom jag spenderat många månader med att titta på Elsas blogg och Instagram så hade jag redan några favoriter. Den första jag provade var en riktig maräng med en stor tyllkjol och spetsärmar som jag verkligen blev förälskad i. Sedan fortsatte provningen med att Elsa tog fram klänningar efter mina önskemål eller som hon trodde att jag skulle passa i.

Det märks verkligen att Elsa brinner för det hon gör och är väldigt passionerad. Hon är full av tips och trix på hur man kan styla klänningen eller hur man får på sig den minsta utav klänningar utan problem. Hon är dessutom en väldigt härlig person som fick mig att känna mig väldigt speciell. Allt som allt var hela upplevelsen helt fantastisk och jag rekommenderar verkligen alla som är intresserade att bära en vintageklänning på sitt bröllop att vända sig till Elsa. Ännu fler bilder från provningen kommer på min privata blogg Modemanifestet i nästa vecka så kika gärna in där om ni vill. 

Så vilken klänning har jag valt som "min" tror du...?

/Heidi
 

Klicka på bilden för att förstora. Foto: Privat


5 saker att tänka på när du hyr brudklänning av Elsa Billgren

  1. Priset för att hyra en klänning börjar på 1000 kr men varierar beroende på hur skör klänningen är och hur många fester Elsa tror den kommer klara. Priserna hon anger är dessutom exklusive moms.
  2. Hon hyr ut klänningarna i befintligt skick. Eventuella revor eller andra skavanker som fläckar eller liknande får du åtgärda själv. Helt okej om du inte bryr dig, men en extra kostnad att ta med i beräkningen om du inte vill ha dem där.
  3. Provningen kostar inget om den sker på en vardag och 1000kr exkl. moms om den sker under en helg.
  4.  När du är på provningen, ta med något att dricka. Det är inte bara att prova en handfull med vintageklänningar på en timme och man blir rätt svettig.
  5. Ta med de skor som du tänkt ha på den stora dagen eller ett par i ungefär samma höjd så du vet att klänningen blir lagom lång. Det är väldigt snopet om klänningen visar sig vara för lång eller för kort på själva bröllopsdagen.

PS. Har du gissat? Faktum är att jag inte valde någon av de på bilderna utan en helt annan :) Men vilken väljer jag att hålla för mig själv fram till bröllopet. Så den får ni se då! 

Vill du ha fler tips på var du kan hitta brudklänning?

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och personlig kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. 
Bli medlem i EcoBride Club du också. Det kostar ingenting att testa. Bli medlem här >

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln