headerfoto

Gör egna pappersrosor

Gästbloggare: Heidi Kronholm

Jag har valt att göra min egen brudbukett och idag tänkte jag visa er hur ni går tillväga för att göra egna rosor av papper. Det är inte speciellt svårt och går rätt fort om man har lite tålamod. Dessutom är det en rolig aktivitet som man kan bjuda in sina tärnor, värdpar eller vänner att hjälpa till med. 

/Heidi
 

Gör dina egna pappersrosor
1. Börja med att klippa ut tre kvadrater á 10x10cm ur gammalt notpapper. Vik ihop dessa tre gånger så de bildar en triangel. Klipp den flata änden, eller botten, till en böj, så att triangeln antar formen av en regndroppe. Veckla sedan ut blomman och klipp bort ett, två och tre blomblad. Se bild nedan. 


2. Limma sedan ihop ändarna med varandra och böj ändarna av blombladen med hjälp av en tandpetare. Se bild. Klipp av en liten bit av botten på blomman för att förenkla ihop sättandet av blomman. 


3. Klipp en 30cm lång bit najtråd eller ståltråd och böj ändan till en ögla.  Forma blombladen ett och två, som ni klippte bort i första steget, med hjälp av en tandpetare till formen av en pergamentrulle och ett bakåtböjt hjärta. Dessa kommer bilda mitten av blomman. Limma fast dessa på najtråden. Trä på blomkronorna på najtråden och limma fast dem i varandra. 


4. Av en bit grönt papper kan man klippa ut blad till blommorna om man vill, jag valde en form med tre blad. Även detta träs på najtråden och limmas fast i botten av rosen.


5. Et voila, färdig! Sedan är det bara upprepa alla steg tills man har den mängden blommor man vill ha och kan binda ihop till en bukett. Om ni vill ha mer detaljerade instruktioner rekommenderar jag er att kolla in bloggarna Inspired Photography, Craft, Life and Laughs och Offbeat Wedding Tribes guider.

Foto: Heidi Kronholm

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Som medlem får du ett fullspäckat medlemsbrev två gånger per månad med massor av gör-det-själv tips på allt från bordsdekorationer till skönhetstips. Att bli medlem är helt kostnadsfritt. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln