headerfoto

Gör egna pappersrosor

Gästbloggare: Heidi Kronholm

Jag har valt att göra min egen brudbukett och idag tänkte jag visa er hur ni går tillväga för att göra egna rosor av papper. Det är inte speciellt svårt och går rätt fort om man har lite tålamod. Dessutom är det en rolig aktivitet som man kan bjuda in sina tärnor, värdpar eller vänner att hjälpa till med. 

/Heidi
 

Gör dina egna pappersrosor
1. Börja med att klippa ut tre kvadrater á 10x10cm ur gammalt notpapper. Vik ihop dessa tre gånger så de bildar en triangel. Klipp den flata änden, eller botten, till en böj, så att triangeln antar formen av en regndroppe. Veckla sedan ut blomman och klipp bort ett, två och tre blomblad. Se bild nedan. 


2. Limma sedan ihop ändarna med varandra och böj ändarna av blombladen med hjälp av en tandpetare. Se bild. Klipp av en liten bit av botten på blomman för att förenkla ihop sättandet av blomman. 


3. Klipp en 30cm lång bit najtråd eller ståltråd och böj ändan till en ögla.  Forma blombladen ett och två, som ni klippte bort i första steget, med hjälp av en tandpetare till formen av en pergamentrulle och ett bakåtböjt hjärta. Dessa kommer bilda mitten av blomman. Limma fast dessa på najtråden. Trä på blomkronorna på najtråden och limma fast dem i varandra. 


4. Av en bit grönt papper kan man klippa ut blad till blommorna om man vill, jag valde en form med tre blad. Även detta träs på najtråden och limmas fast i botten av rosen.


5. Et voila, färdig! Sedan är det bara upprepa alla steg tills man har den mängden blommor man vill ha och kan binda ihop till en bukett. Om ni vill ha mer detaljerade instruktioner rekommenderar jag er att kolla in bloggarna Inspired Photography, Craft, Life and Laughs och Offbeat Wedding Tribes guider.

Foto: Heidi Kronholm

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Som medlem får du ett fullspäckat medlemsbrev två gånger per månad med massor av gör-det-själv tips på allt från bordsdekorationer till skönhetstips. Att bli medlem är helt kostnadsfritt. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln