headerfoto

Heidi & Eric hämtade inspiration från 30-talets Art Deco

Namn: Heidi Kronholm Birgersson & Eric Birgersson
Datum: 25:e januari 2014
Tema: Art Deco/30-tal med vitt, grönt och guld som färger.
Vigselplats: Folkets Hus Karlskoga
Festlokal: Restaurang Prisma, en våning upp från vigsellokalen.
Fotografer: Elin Atterstig, www.elinatterstig.se, som tog porträtten och Johan Bonde som var med under hela dagen, www.facebook.com/johanbondefoto.

Klicka på bilderna för att förstora.

Vilket tema valde ni och varför?
- Vi valde Art Deco/30-tal eftersom det är en stil som vi båda finner estetiskt tilltalande och ligger oss varmt om hjärtat.

Vad var mest speciellt på ert bröllop?
- Det mest unika med vårt bröllop var vigselplatsen, vi var de första som vigdes i Folkets Hus i Karlskoga. Tidningen kom t.o.m och gjorde ett reportage om oss. Att vi dessutom valt att ha ett eko-bröllop är unikt i våra trakter.

Vad gjorde ni för att få bröllopet personligt?
- Vi utgick från oss själva och vad vi tycker om. Jag tror att det är A och O för att få ett personligt bröllop. Dessutom bjöd vi bara de absolut närmaste inom familjen och bland vännerna, det bidrog också till att det blev en personlig ceremoni.

Vilket minne lyser starkast från er bröllopsdag?
-
Det minne som lyser starkast är när bandet tog fram en väska med olika instrument t ex maracas och trianglar, som gästerna fick använda. Stämningen lyfte genom taket och alla gäster spelade och sjöng med efter det.

Läs hela inlägget för Heidi & Erics bästa bröllopstips!

Så här gjorde Heidi & Eric:

Dryck

Alla viner vi serverade, utom dessertvinet, var ekologiska. De är inte bara bättre för miljön, de innehåller dessutom mindre gifter efter bekämpningsmedel, så de är även bättre för er.

Dekor
Låna, köp second hand eller gör-det-själv av återanvända material. Dessa tre punkter följde vi när vi dekorerade vår lokal och vi sparade både pengar och miljö.

Vigsel
Vi valde att inte ha några vigselprogram eller speciella dekorationer till vigselplatsen. Lokalen i sig var tillräckligt pampig och eftersom det var en borgerlig vigsel var den tillräckligt kort att klara sig utan vigselprogram.

Festlokal
Festlokalen valde vi eftersom den låg en trappa upp från vigsellokalen och det inte krävdes någon form av transport där emellan. Lokalen var även väldigt fin i sig själv så det behövdes endast minimalt med dekorationer för att göra den extra fin.

Kläder
Eric hade på sig en frack som vi köpt på second hand och jag hyrde min vintage brudklänning från Elsa Billgren. Vi valde också att ha tre klädkoder, frack, smoking och mörk kostym. Detta valde vi eftersom vi inte ville att folk skulle känna sig tvingade att köpa något till vårt bröllop som de sedan bara kan ha på sig en enda gång.

Presenter
Eftersom vi har varit tillsammans i nästan nio år har vi redan allt vi behöver för ett liv tillsammans. Vi valde därför, med omtanke till miljön, att önska oss pengar till handpenning för vår framtida gård!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Arkiv

Etikettmoln