headerfoto

Annie & Tomas gjorde det mesta själva inför bröllopet

Namn: Annie och Tomas Andersson
Datum: 17 augusti 2013
Tema: DIY= Do it yourself. Gör-det-själv med ekologiskt tänk. 
Vigselplats: Strängsereds kyrka
Festlokal: Bottnaryds Allianskyrka
Fotograf: Björn Terlegård, http://bjornsfoto.blogspot.se
 

Klicka på fotona för att förstora. Foto: Björn Terlegård, http://bjornsfoto.blogspot.se

Vad gjorde ni för att få bröllopet personligt?
- Vi hade fokus på att försöka få det så ekologiskt och miljövänligt som var möjligt. Vi tillverkade mycket av dekorationerna själva. Till att börja med gjorde vi eget papper till inbjudningarna och placeringskorten – vilket gav oss en mysig eftermiddag tillsammans med pyssel. Jag målade ett enkelt monogram som scannades in till dator och fanns sedan med på alla trycksaker och dessutom virkade jag hjärtan till ljusen på borden och fick hjälp med att såga ut björkskivor som ljus- och placeringskortshållare. Vi gjorde även spetsbollar som vi hängde i taket vid scenen i festlokalen. De tillverkades av tapetlim och secondhand-fyndade virkade dukar och kändes helt rätt med tanke på återvinning och stilen på vår dag.

Vilket är ert bästa planeringstips till blivande brudpar?
- Gör det till er dag! Tänk ut vad ni är bra på att göra, använd det till bröllopsplaneringen, gör mycket tillsammans och tveka inte att ta hjälp av andra för att förverkliga de tankar och idéer ni har.
 
Vilket minne lyser starkast från er bröllopsdag?
- Svårt att välja ett särskilt minne, men måste nog säga vigseln. När min syster och min vän sjöng ”Annies sång” och min bror med vänner spelade ljuv musik till – då var det mycket känslor som vi sparar som ett varmt och vackert minne från vår dag.

Läs hela inlägget för Annie & Tomas bästa bröllopstips!

Så här gjorde Annie & Tomas:

Mat
Maten ville vi få så närproducerad och ekologiskt som möjligt i linje med vår budget. Vi hade svenskt vildsvin- och hjortkött från en närliggande catering. Potatis, morötter och sallad kom från Skåne som tillagades på plats av vänner i vår församling. Must köptes från musterier i våra respektive landskap – Skåne och Småland, vilket gjorde maten ännu mer personlig. Eftersom Tomas är mjölkallergiker ville vi slippa att han skulle ta från ett ”specialbord”, därför valde vi två olika sorters sorbet; blodapelsin- och jordgubbssorbet tillverkad i Jönköping. Det serverades med röda vinbär och hemgjorda rullrån. Vi är otroligt nöjda med valet och komponeringen av maten!

Dekor
Vi tillverkade det mesta av dekoren själva, och strävade efter en personlig och miljövänlig dekor. Till exempel hyrde vi linnedukar som sedan tvättas och återanvänds många gånger om. Vi hade trästubbar till både placeringskort, ljushållare och tårtfat av björk som Tomas pappa sågade till åt oss. Tre bollar av secondhandfyndade spetsdukar hängdes upp i taket på scenen och virkade hjärtan sattes fast på blockljusen. I ena hörnet av festlokalen ställde vi vårt gamla slagbord där en gästbok låg, tillsammans med en bibel där de som ville fick stryka under bibelord som de ville att vi skulle läsa – en väldigt personlig och uppskattad del av de gåvor vi fick av gästerna.

Kläder
Jag kollade blocket dagligen under en lång tid och tillslut fann jag en klänning som jag bestämde mig för att prova. Trots att den var lite för stor köpte jag den och det ångrar jag inte en sekund. Jag fick en drömklänning som både var bättre för miljön än en ny och betydligt billigare än många andra.  Skorna hade jag kvar sedan studenten så de kunde återanvändas. Halsbandet bar min mormor på hennes bröllop och det kändes väldigt fint att få bära det på vår bröllopsdag också! Efter mycket letande efter en sådan slöja jag ville ha blev det till slut så att min mamma sydde en av brudtyll och spets – lagom lång med lagom bred spets. Tomas hyrde hela sin klädsel hos en bröllopsbutik.

Skönhet
Jag blev sminkad med naturligt smink av min syster Elin.

Brudbukett
Brudbuketten är jag otroligt nöjd med, den blev så romantisk, vild och vacker som jag hade föreställt mig. En del av blommorna var från mina föräldrars trädgård, så som nerium, pelargon och brudslöja. Kring buketten bands en spets som vi tror min gammelmormor virkat för många årtionden sedan. Blommorna som jag hade i håret kom även de från trädgården.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln