headerfoto

Miljömärkta värmeljus

Vi älskar att ha levande ljus i Sverige både i vardagen som vid festliga tillfällen för att öka mysfaktorn. Speciellt nu när mörkret faller på. Det finns en hel del ljusvarianter att välja mellan och när det kommer till de bättre ljusvalen så finns både miljövänliga och djurvänliga ljus av olika de slag.

Nu finns även Svanen-märkta värmeljus. De Svanen-märkta värmeljusen består av 100 % stearin och är helt utan paraffin och palmolja – dock ej veganvänligt. Istället för en engångskopp i aluminium erbjuds ett hållbart alternativ i glas och när ljuset brunnit ut laddas ljuskoppen enkelt med en ny ljusrefill. 

Vi förbrukar runt 300 miljoner värmeljus per år och tyvärr är vi inte alltid så bra på att sopsortera aluminiumkopparna. Över 10 miljoner hamnar i det vanliga hushållsavfallet. Vilket innebär ett stort slöseri med aluminiumet och det blir stora skadliga utsläpp till följd att aluminiumet bränns tillsammans med hushållsavfallet. Så glöm inte att ta bort lilla veken och sortera dina värmeljus-koppar i aluminiumåtervinningen! 

/Vera

Vill du ha fler tips inför bröllopet? Bli medlem i EcoBride Club!

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Som medlem får du ett fullspäckat medlemsbrev två gånger per månad med massor av gör-det-själv tips på allt från brudklänning till bordsdekorationer och skönhetstips. Att bli medlem är helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln