headerfoto

DIY: Hur du får dina gamla skor att glittra!

När jag planerade vad jag skulle ha på mig på min bröllopsdag visste jag att det var vintagestilen jag var ute efter.  Jag ägde redan ett par jättesköna skor som var ett riktigt loppisfynd – problemet var att de var bruna.  Jag hade även väldigt liten budget så jag kom fram till att köpa ett par skor inte kändes aktuellt. Jag hade sett någon bild nånstans där bruden hade haft röda skor och kände att det vore kul och lite annorlunda! Så med kreativitet,  pysselmaterial och mormors gamla clipsörhängen fick jag till det tycker jag! Vad tycker ni? 

/Anna

Ps. Man kan även dekorera vintageväskan på samma sätt. Jag kommer att visa hur man gör i ett senare inlägg så håll utkik här på bloggen!

Du behöver: 
Ett par skor (gärna några du redan har), decoupagelim, pensel, glitter (gärna på burk med ströfunktion), gamla örhängen - eller annat smycke, tidning eller en bit kartong som underlag.

 

Gör så här:
1. Börja med att pensla hela skon med decoupagelimmet.
2. Strö därefter glitter på skon och skaka lätt av överflödet.
3. Upprepa på de ställen där glittret inte fäst ordentligt. Det är bra att ha en tidning eller kartongbit under för då kan du återanvända glitter som inte fastnar på skon första gången genom att tippa tillbaks det i burken. 
4. Låt torka ordentligt – gärna ett dygn.
5. Lägg sedan ett lager till med lim och glitter - och låt torka.
6. Pensla till sist på ett lager med decoupagelim ovanpå allt så att glittret sitter ordentligt.
7. Sätt dit ett smycke som du tycker passar och som blir pricken över i.

OBS! Det blir extremt glittrigt överallt! Mitt bästa tips är att vara utomhus medan du gör det, alternativt i badkaret. Jag hade rött glitter men du kan såklart göra dina skor vita eller silverglittrande om du föredrar det. 

Titta in på Helenas inlägg förra veckan och få fler tips! Har du något tips på vad man kan dekorera sin sko med? Dela gärna med dig i kommentarsfältet! 

Foto: Anna Hjärp

Vill du ha fler tips inför bröllopet? Bli medlem i EcoBride Club!

Bli medlem i EcoBride Club - helt kostnadsfritt. Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp, exklusivt och endast för medlemmar. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar och våra samarbetsparters. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln