headerfoto

2011 > 06

Ett bra sätt att underlätta för era gäster att hitta rätt bröllopspresent är att helt enkelt göra en önskelista inför bröllop. Då ökar också chansen att de köper något ni verkligen vill ha. Flera butiker erbjuder servicen att hålla en önskelista åt er där gästerna kan se vad ni önskar i butiken och vad andra redan hunnit köpa före er.  Tjänsten är gratis och flera butiker ger er även 10 % extra att handla för om ni väljer att lägga er önskelista hos just dem.

 

Även om ni egentligen har allt ni behöver och inte önskar något annat än kärlek och deras närvaro på er stora dag så är det bra med en önskelista.  Be dem skriva något fint till er eller sätta in pengar till ett välgörande ändamål om ni verkligen inte vill ha några presenter. Att skriva en önskelista är absolut inte ”ofint”, det är smart och underlättar för alla parter. 

NK, Cervera och miljövänliga e-handeln Wilma & Friends är några butiker som hjälper er med önskelistan inför bröllopet.

 

Vad önskar ni er i bröllopspresent?

 

Foto: Martina Thalwitzer/OurDay.se

Kommentera gärna inlägget:

Läs hela inlägget »

Nu kan du som är medlem i EcoBrides Forum tävla om en fin väska från TingByLing!

Väskorna tillverkas av ett kvinnokooperativ i Manilas slum. 500 familjer lever på inkomsterna från detta kooperativ. Tillverkningen sker av återvunna juiceförpackningar, som flätas för hand. Företaget samarbetar med schyssta leverantörer som har miljö-engagemang eller rättvisa som grund. Kriterierna för Fair Trade ger kvinnorna goda sociala villkor och en rättvis lön.

Tre stycken vinnare får välja mellan en aftonväska eller en handväska, värde 400 kr/st. Du kan även önska färg: multicolor eller choko.


 
Så här tävlar du:
Du ska vara medlem i EcoBride Forum (medlemskapet är gratis). Bli medlem här >
Svara rätt på tävlingsfrågan och motivera varför just du ska vinna!
 


Tävlingsfråga:
I vilket land ligger Manila?
 
Maila ditt svar till jill@ecobride.se. Glöm inte att ange adressen dit väskan ska skickas om du vinner!
 
Lycka till!
 


Tävlingregler:

Vinnaren måste vara medlem på EcoBride Forum med porträttbild och fullständigt namn i sin profil. Genom att delta samtycker man till att medverka med bild och namn på EcoBride Forum, blogg och EcoBrides fanpage på Facebook. Tävlingsperiod: 20 juni – 10 juli.

Läs hela inlägget »

Tycker du också att det känns onödigt att köpa något för att bara använda det en enda gång? Vill du slippa saker som samlar damm i förrådet efter bröllopet och samtidigt få ner budgeten något? Satsa på att hyra så mycket som möjligt till bröllopet!  

 

Enligt senaste numret av ”Brides” är det riktigt hett att hyra allt du behöver till bröllop 2011. Allt från accessoarer och kläder till underhållning, inredning och blomsterdekorationer.  Men som alltid kommer bröllopstrender först till USA så jag tror vi får vänta till 2012 innan svenska bröllopsbranschen hänger på och erbjuder möjligheten att hyra så gott som allt till bröllopet. Tyvärr har ju exempelvis klänningsbutikerna gått åt motsatt håll i Sverige de senaste åren genom att skära ner på urvalet av hyrklänningar och istället satsa mer på enbart försäljning. Synd tycker jag. Förhoppningsvis ser vi snart att det åter är hett att hyra även i Sverige.

 

 

Men vissa saker är lätt att hyra redan nu!

 

1) Hyr era kläder. Det finns absolut möjlighet att hyra brudklänning hos flertalet klänningsbutiker. Ofta är det ungefär halva priset mot att köpa samma klänning. För brudgummen och männen i brudföljet är det ännu lättare. Här finns ofta ett bra urval av både frack, smoking, frackcoat eller kostym att hyra. Skor, väst, skjorta, manschettknappar och kravatt eller slips ingår ofta i priset.  Vill du att brudtärnor och brudnäbbar har matchande kläder så finns det ofta ett stort sortiment i både olika färger, storlekar och modeller att hyra.

www.girlmeetsdress.com kan man hyra en hel outfit för festen oavsett om du är den blivande bruden, tärna eller gäst på bröllopet.  När får vi se ett liknande företag i Sverige?

 

2) Hyr transport. Häst och vagn eller en snygg miljöbil? Vanliga hyrbilsfirmor har börjat få ett bra utbud av miljöklassade bilar även i de mer exklusiva modellerna. Har ni många långväga gäster från samma område eller ort så är en hyrd buss en riktigt bra service som många uppskattar.

Kolla in www.classiclimousine.se som erbjuder körningar med miljöklassad vit limousine över hela södra Sverige.

 

3) Hyr porslin, linne, stolar, bord och dekorationer. Hyrfirmorna för porslin har ofta ett jättebra och prisvärt utbud. Diskning ingår och transport kan ofta ordnas för en mindre kostnad. Visste du att du även kan hyra kristallkronor, ishinkar, stolsöverdrag och annan dekor?

Googla på ”hyra porslin + din ort” så får du upp de företag som hyr ut just i din stad.

 

4) Hyr underhållningen. Musikanläggning, live-band eller DJ. Behöver du ljud och ljus så hyr du enklast. Satsa på musik som får igång festen och var noga med att bara den som är musikansvarig får lov att röra vid spakarna.

Spana in www.djinabox.se för att hyra en prisvärd och enkel musikanläggning.

 

5) Hyr ett bollplank. Bröllopskoordinatorns roll har förändrats mycket de senaste åren. Istället för att planera allt åt brudparet handlar det snarare om att var bollplank och komma med kostnadseffektiva och kreativa lösningar.

Kontakta EcoBrides bröllopskoordinator  Jenny Josefsson så berättar hon mer och bjuder på goda tips för vad som kan passa just er.

Foto: Martina Thalwitzer/OurDay.se

Kommentera gärna inlägget:

Läs hela inlägget »

Planera bröllopet på nätet och spara både papper och pengar. Det är Google som nyligen lanserat tjänsten Google Weddings med smarta planeringsverktyg som underlättar bröllopsbestyren. Ett miljövänligt sätt att få koll på alla detaljer.

 

Här kan ni göra er egen hemsida med praktisk info till bröllopsgästerna, budgetmallar, checklistor, adressbok, gästlista, musik till festen, digitala save-the-date-kort, inbjudningskort, tackkort och mycket mer. Dessutom ingår en tjänst för enkel redigering av era och gästernas bröllopsfoton samt möjlighet att spara alla bilder på samma ställe. Speciellt förtjust är jag i att det hela är kompatibelt med mobiltelefonen för er som har smartphones. Enklare och mer flexibelt blir det nog inte. Och…glömde jag säga att det är helt gratis?!  

 

www.google.com/weddings 

 

Om ni har testat - skriv till mig och berätta vad ni tycker! 

 

Kommentera gärna inlägget:

Läs hela inlägget »

Grattis Eva! Som blev den 100:e medlemmen i EcoBride forum. Ett chokladspel kommer på posten!

 

Jag är så oerhört glad för alla medlemmar på forumet som delar med sig av både glädje och svårigheter. Som delar inspirerande bilder, svarar på kluriga frågor från andra medlemmar och tipsar bra sätt att både leva och planera bröllop med omtanke om miljön och vår omvärld.

Min tanke har redan från börjat varit att skapa en mötesplats på nätet för er som vill prata bröllop och eko-living. Ni kanske redan har gift er och kan dela med er av goda råd. Eller så drömmer ni om ett bröllop inom kort eller i framtiden. Oavsett är ni varmt välkomna!

 

Medlemskapet är gratis! Det enda vi önskar i utbyte är era tankar, tips och idéer. Tillsammans skapar vi innehållet och en intressant mötesplats utifrån era önskemål. Så varsågod - skriv inlägg, lägg upp foton och kommentera.


Varmt välkommen till EcoBride forum du också!

Kommentera gärna inlägget:

Läs hela inlägget »

Om EcoBride

Välkommen till EcoBride -inspiration för ekobröllop. Här samlar vi praktiska tips på hur ni planerar ert drömbröllop utan att ge avkall på vare sig känsla, kvalitet, miljö eller socialt ansvar och samtidigt håller budget.

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Företag vi gillar

Länkar

Kontakta EcoBride









Listad på Bröllopssajter.com

Etikettmoln