headerfoto

2011 > 07

Stort grattis på bröllopsdagen säger vi på EcoBride till Linn & Asim som gifter sig idag!

Linn har varit EcoBrides bröllopsbloggare och sedan januari har ni kunnat följa henne och Asims bröllopsplanering på EcoBride forum. Vi önskar er en fantastiskt härlig bröllopsdag!

..och ser fram emot att få ta del av många bilder och berättelser på bloggen lite längre fram.

 

Hjärtliga gratulationer!

 

 

 

Som bröllopspresent skänker EcoBride 400 kr till förmån för Hungerprojektet. Hungerprojektet arbetar för att stoppa hunger och fattigdom genom att investera i människors driftighet och idérikedom och ge dem chansen att se sin egen potential. Då kan de med egna krafter förändra sina samhällen – en gång för alla.

 

 

En bröllopspresent som skänker äkta framtidstro

Svårt att komma på en bra bröllopspresent? Har brudparet redan allt de behöver? Investera i Hungerprojektet istället och insamlingen "Bröllopspresent" .Denna insamling sker på initiativ av EcoBride.se - inspiration för ekobröllop. Du skänker enkelt via SMS, bankgiro eller kortbetalning. Hungerprojektet har 90-konto.

 

Ja, jag vill veta mer! >

Kommentera gärna inlägget:

Läs hela inlägget »

Hur valde ni tema till ert bröllop? Var hittar ni inspiration till dukning och andra detaljer? Min bästa inspirationskälla är ofta att läsa bloggar och bläddra i tidningar och böcker. Framförallt kan inspirerande foton få mig att komma på nya idéer för hur man kan tänka både mer miljövänligt och plånboksvänligt. Dagens tips är därför en amerikansk bröllopssajt som verkligen inspirerar mig med underbart vackra fotoreportage. Som de flesta bröllopstrender kommer även trenden med ekobröllop från USA. Där har ekobröllop varit på tapeten i snart 10 år och utbudet av ekologiska och etiska produkter har vuxit sig stort. Jag hämtar mycket av inspirationen till EcoBride därifrån men försöker anpassa det till skandinaviska seder och bruk. 

 

Sajten Green Wedding Shoes drivs av Jen Cambell, Art Director och grafisk designer i Los Angeles. Här kan ni njuta av härliga bröllopsfoton och massor av inspiration för ett personligt, romantiskt och hållbart bröllop. 

 

Dessa vackra bilder med modernt och nytänkande Twilight-tema (!) tagna av Brienne Michelle Photography är bara ett exempel på inspirerande foton som får en att vilja ha mer mer mer... Låt er inspireras ni också!

 

Läs mer på greenweddingshoes.com

Foto: www.greenweddingshoes.com

Kommentera gärna inlägget:

Läs hela inlägget »

Gästbloggare: Bröllopskoordinator Jenny Josefsson, Amandi Bröllop & Fest.

 

Hur gör man egentligen bordsplacering? Först och främst – utgå från Er själva! Hur ser situationen ut i er familj? Vilka gäster trivs ihop och vilka ska helst sitta en bit ifrån varandra? Vill ni ha en trygg bordsplacering där gästerna som placeras ihop redan känner varandra eller vill ni ha en traditionell placering där målet är att träffa nya bekantskaper? I dagens moderna samhälle finns inte alltid utrymme för en traditionell bordsplacering med honnörsbord och brudens mor bredvid brudgummen osv. Viktigast är ändå att ni och alla gäster får en trevlig kväll. 

 

 

8 tips för en lyckad bordsplacering

  • Se till att tänka på vilka personer som skulle kunna fungera tillsammans – alla ska trivas!
  • Blanda äldre och yngre personer, lugna och pratsamma. Var dock säker på att det finns minst två ”motorer” vid varje bord, så att det inte blir en person som hela tiden drar samtalen och ingen som följer med.
  • Placera gärna barnen vid ett eget bord.
  • Mammor som ammar kan gärna sitta vid en bordsände för att lätt kunna smita iväg om det behövs.
  • Runda bord bör rymma 6-8 personer för bästa samtalsmöjligheter.
  • Placera gärna två tomma stolar framför brudparet så alla gäster har möjlighet att prata med huvudpersonerna en stund var under middagen.
  • Det finns mängder av verktyg på nätet för att testa sin bordsplacering.
  • Börja i god tid och ändra eftersom.

 

Viktigast av allt är dock återigen att tänka på hur situationen ser ut i Er familj, utgå från Er och att alla ska trivas. Lycka till i placeringen!

 

/ Jenny 

 

Har ni någon specifik fråga inför bröllopet? Maila vår bröllopskoordinator Jenny på info@amandibf.se så kanske det blir just er fråga som vi tar upp i nästa veckas tips! Skriv "EcoBride-fråga" i ämnesraden. 

Läs hela inlägget »

Är ni förälskade och går i giftastankar utan att komma till skott? Har tiden eller bristen på pengar satt stopp? Vill ni gifta er i TV?  

TV-kanalen TLC  söker nu par som inte kommit så långt i planeringen och som med kort varsel kan tänka sig att gifta sig under perioden augusti - oktober 2011. Ni drömmer och planerar. TLC filmar och betalar! Varför inte passa på att önskar er ett riktigt härligt ekobröllop?!

 

Låter det intressant så skicka dina kontaktuppgifter snarast till brollop@fremantlemedia.se

 

En väl tilltagen bröllopsbudget utlovas enligt TLC:s hemsida!

Kommentera gärna inlägget:

Läs hela inlägget »
Etiketter: tävling, vigsel, tips

Idag börjar vår bröllopskoordinator Jenny Josefsson att gästblogga på EcoBride. Varje vecka kommer hon att bjuda på nya tips för hur ni planerar ert drömbröllop utan att ge avkall på vare sig känsla, kvalitet, miljö eller socialt ansvar och samtidigt håller budget. Jenny driver Amandi Bröllop & Fest i Stenungsund och EcoBride bröllopskoordinator i Västsverige. Här kan ni läsa mer om Jenny >

 

Har ni frågor till Jenny? Maila till info@amandibf.se så kanske det blir just er fråga som vi tar upp i nästa veckas tips! Skriv "EcoBride-fråga" i ämnesraden. 

 

Planering är verkligen viktigt inför ett bröllop. Speciellt så att ni som brudpar kan koppla av ordentligt just på själva bröllopsdagen och bra njuta av upplevelsen. Alltför ofta är det mycket detaljer som ska på plats in i det sista och dagarna före bröllopsdagen brukar bli hektiska. Den här veckan får ni 5 viktiga kom-ihåg-tips för vad som är bra att komma ihåg veckan precis innan bröllopet.


  1. Gör en detaljplanering över dagen, se till att är klart och att det finns ansvariga för alla moment
  2. Gör en telefonlista till nyckelpersonerna, om man skulle behöva nå dem på bröllopsdagen. 
  3. Stäm av detaljerna med alla inblandade och dubbelkolla det som är beställt och bestämt.
  4. Lämna in hindersprövningen till vigselförrättaren.
  5. Prova in klänningen, gå in skorna och packa väskan till bröllopsnatten.

 

Viktigast av allt – försök hitta stunder för avkoppling och se till att ha roligt under tiden!

 

/Jenny

 


Foto: Martina Thalwitzer/OurDay.se
Läs hela inlägget »

Om EcoBride

Välkommen till EcoBride -inspiration för ekobröllop. Här samlar vi praktiska tips på hur ni planerar ert drömbröllop utan att ge avkall på vare sig känsla, kvalitet, miljö eller socialt ansvar och samtidigt håller budget.

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Företag vi gillar

Länkar

Kontakta EcoBride









Listad på Bröllopssajter.com

Etikettmoln