headerfoto

2011 > 11

Vintage är en engelsk term som syftar på en äldre vara av god kvalitet. Vanligtvis brukar man säga att produkter måste vara minst 25 år gamla för att kallas vintage. Annars går det helt enkelt under benämningen second hand. Att välja vintage eller second hand för sitt bröllop är ett bra sätt att spara på miljön och samtidigt få unika och personliga detaljer till bröllopet. Dessutom är vintagestilen mycket romantiskt.

 

5 tips för ett romantiskt vintagebröllop:

  1. Köp kläderna secondhand eller på auktion. Speciellt 20-tals och 40-tals klänningar har ett mycket bra andra hands värde så även om du får lägga en slant kan du troligtvis få igen pengarna om du väljer att sälja den vidare eller bröllopet.
  2. Satsa på vackra accessoarer som sätter kronan på temat. Fråga äldre släktingar om hjälp. Kanske moster har en vacker håraccessoar i garderoben, svärmor har kanske sparat en snygg handväska och morfars slips och manschettknappar är trendigare än någonsin. Och glöm inte mormors pärlor som verkligen passar ett bröllop i klassisk stil.
  3. Åk häst och gammaldags vagn mellan vigseln och festlokalen.
  4. Duka med linnedukar och spetsdetaljer. Servettringar av spets väldigt vackert. Låna mormor och morfars finporslin eller köp porslin på Myrorna eller Stadsmissionens second hand butiker. Om det blir udda är det bara charmigt.
  5. Dekorera med gamla porslinsfigurer och romantiska blommor som exempelvis brudslöja eller gammelrosa rosor. Tänk på att fråga efter FFP-märkta blommor.

 

 

Har du något bra tips för vintagebröllop? Skriv och berätta!

Foto: Martina Thalwitzer /OurDay.se

Kommentera gärna inlägget:

Läs hela inlägget »

Svårt att välja kyrka? Nu har Svenska kyrkan en ny app som guidar till över 3000 kyrkor i landet. Dags för en söndagsutflykt med kyrkvisning? Med hjälp av appen kan man också enkelt kontakta församlingen direkt för att boka vigsel eller besök. Appen är även tänkt som en hjälp för gäster att hitta vägbeskrivning till kyrkan på ett enkelt sätt. Kanske något att skriva med i bröllopsinbjudan? 

 

- Ska man till ett bröllop kan man hitta fram med hjälp av appen. Det är bara att söka via karta, län, kommun eller kyrkans namn, berättar Mattias Hallberg, informatör på Svenska kyrkans webbenhet i Uppsala.

 

Kyrkguiden finns idag till Iphone, Androidversionen av appen lanseras i början av 2012. Kanske kan de även hinna lägga till en funktion för hur man enklast åker kollektivtrafik till kyrkan?

Kommentera gärna inlägget:

Läs hela inlägget »
Etiketter: appar, vigsel, kyrka, gäster

Återbruk ligger i tiden och Ida Överby på Crème de la Crème brinner för att göra nya saker av gamla. Genom att blanda prylar med patina med en modern stil skapar hon fat, skålar, väskor, tavlor, takkronor och smycken som skulle göra Ernst Kirchteiger grön av avund och upprymt av inspiration vilken dag som helst! Idas utmaning är att återanvända och tillverka produkter som passar lika bra i folkhem som i fin salong. Och som oftast är helt unika. Armband av stuvbitar av siden, bomull och vindtyger tillsammans med gamla handknypplade spetsar får nytt liv i traditionell sameslöjd. Och en sprucken tallrik eller en glasbit slipad av vågor och sand kan bli vackra medaljonger. Själv är jag helt såld på de fina kakfaten. Så ljuvliga! Perfekt som bröllopspresent eller för att lägga upp vackra cupcakes, goda snittar eller chokladpraliner. 

 

Var med i november månads tävling! Så kan du vinna fatet "Söta Billy". 

Till tävlingen >

 

Fler inspirerande presenter hittar du på http://delacreme.se

Kommentera gärna inlägget:

Läs hela inlägget »

Visste du att vi använder 300 miljoner värmeljus per år i Sverige? Lagom till allhelgona helgen har jag investerat i massor av stearinljus för att lysa upp i höstmörkret och skapa en varm och ombonad känsla hemma. Levande ljus är ett jättebra sätt att skapa stämning och en given del av en vacker dukning och inramning även på bröllopsfesten. Men vilken sorts ljus du köper kan göra stor skillnad på miljön. 

 

De värmeljus du av gammal vana slänger ner i kundvagnen på IKEA eller stormarknaden är ofta tillverkade av paraffin eller palmolja som båda har stark negativ påverkan på miljön. Paraffin är en fossil oljeprodukt. Vid förbränning bildas koldioxid som påverkar klimatet. Är ljusen av palmolja så bör du titta efter märkningen RSPO (Roundtable on Sustainable Palm Oil, ett certifieringsverktyg för palmoljeproduktion) på förpackningen. Det är en garanti för att palmoljan inte kommer från jätteplantager vars produktion ger stora ekologiska och sociala problem. Men bäst är att välja ljus av äkta stearin, bivax eller soja. För värmeljus och vanliga höga stearinljus letar du enklast efter Svanenmärket på förpackningarna. Det säljs både i matbutiker och stormarknader men ligger oftast i hyllan och inte i stora korgar med extraprisskyltar. Vill du ha lite finare blockljus, doftljus eller ljus i glas så titta gärna efter bivax eller sojaljus. Lavendum och Care Candle är två svenska företag som säljer vackra miljövänliga ljus. Kostar lite mer men räcker mycket längre. 

 

Om alla svenska konsumenter skulle gå över till Svanenmärkta ljus av 100% stearin så skulle det minska våra koldioxidutsläpp lika mycket som om vi tog bort 15 000 bensinbilar från vägarna. (Källa: Naturskyddsföreningen). Värt att tänka på. 

 

Trevlig Allhelgona helg! 

 

Foto: Carecandle.se

Kommentera gärna inlägget:

Läs hela inlägget »

Om EcoBride

Välkommen till EcoBride -inspiration för ekobröllop. Här samlar vi praktiska tips på hur ni planerar ert drömbröllop utan att ge avkall på vare sig känsla, kvalitet, miljö eller socialt ansvar och samtidigt håller budget.

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Rutz » Tema: Flower Power:  ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlång..”

  • Rutz » Fotobås till festen:  ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlång..”

  • Rutz » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlång..”

  • Rutz » Fotobås till festen:  ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlång..”

Bloggarkiv

Företag vi gillar

Länkar

Kontakta EcoBride









Listad på Bröllopssajter.com

Etikettmoln