headerfoto

2012 > 10

Linn är från Sverige och Asim från Pakistan. De jobbar båda på högskolan och gillar att "nörda" in på vetenskapliga saker som de själva beskriver det. Dessutom älskar de vintage. Därför blev bröllopstemat vintage-multi-kulti med en vetenskapstwist. Första delen av dagen firades i vintagekläder och efter middagen bytte brudparet om till pakistansk bröllopsklädsel och blandade både svenska och pakistanska bröllopstraditioner under hela festen. 

 

- Vi ville celebrera det nördiga inom oss som en gång förde oss samman och valde därför ett vetenskaps nostalgi-tema på dekor och middagsdukning. Det gav oss en bra ram för att vara personliga och fantasifulla. Vi hade ekolvar, mätglas och provrör som vasar, griffeltavlor, jordglobar, och gamla böcker som dekoration. Festprogrammet var utformat som ett klassisk anteckningsblock med kärleksklotter i och allt, berättar Linn. 

 

Läs alla deras bröllopstips och se fler inspirerande bilder från deras bröllop under
Så gjorde vi >

Foto: Sofie Edlund/Photosbysofie.wordpress.com och Angelo Lorca


Har ni gift er under 2011 eller 2012?
Vill ni inspirera blivande brudpar med goda tips och idéer? Skriv och berätta hur ni gjorde för att visa omtanke om miljön och vår omvärld på ert bröllop!
Maila ett par rader samt två bröllopsbilder eller en länk till ett digital bröllopsalbum till katharina@ecobride.se. Alla publicerade brudpar får en fin present och har möjlighet att bli "Årets ekobröllop"! Vi vill gärna höra mer om just ert bröllop!

Kommentera gärna inlägget:

Läs hela inlägget »

Gästbloggare: Vera Waldemarsdotter

 

Att återanvända gamla saker är ett utmärkt sätt att använda saker på nya sätt. Vi försöker använda mycket av det vi hittar och har hemma, och även hitta nya användningsområden för saker och ting – ja även för det som kallas skräp. Det har blivit en utmaning att hitta nya områden, och jag ser möjlighet i det mesta som existerar runt mig.  

 

Vi fick inspiration från ett bröllop i somras som vi fick "kika in" och inspireras av. Det var verkligen helt fantastiskt för de hade gjort sitt bröllop som jag tänkt oss vårt bröllop i huvudet, så vi valde att använda oss av det vi gemensamt tyckte var bäst. Istället för dyra linnedukar så har de valt att använda gamla spetsgardiner, vilket var oerhört fint och dekorativt sätt. Vi gillade idén och vi insåg båda att vi skulle ha det på vårt bröllop. Dels kan vi låna spetsgardiner av andra och dels för det inte kostar mycket att köpa på en loppis. Många av dessa gamla spetsgardiner har blomdekorationer vilket passar väldigt fint till bröllop och fest. Det som man får tänka på är att ta med måttband och mäta bredden, så det passar borden ni ska använda. Vi har för ca 250 kronor köpt in "dukar" till ett bröllop med ca 60 gäster och utan att påverka miljön. Det tycker jag är en bra idé på hur man kan återanvända något. Efter bröllopet kommer vi använda en del av gardinerna hemma och en del ska vi sy om till påsar att använda som presentförpackningar.

 

/Vera

Foto: Vera Waldemarsdotter

Kommentera gärna inlägget:

Läs hela inlägget »

Idag tillkännagavs förlovningen mellan Prinsessan Madeleine och Herr Christopher O'Neill. Bröllop planeras till sommaren 2013. Vågar vi hoppas på ett ekobröllop?!

 

 

3 miljösmarta tips till det blivande brudparet: 

 

1. Ge träd som favors. Med gäster från hela världen så blir det givetvis nödvändigt med långväga transporter. Glöm inte att klimatkompensera för utsläppen. Kanske genom att plantera träd och ge gästerna varsitt ägarbevis på det antal träd som deras resa motsvarat som favor? 

 

2. Låna av syrran! Okej, klart man vill vara unik. Men Victoria & Daniel hade ett jättevackert bröllop alldeles nyligen och visst måste ni kunna låna både dekorationer och tips och idéer därifrån? Man behöver faktiskt inte köpa helt nytt varje gång, inte ens om man är kunglig. Om vi alla skulle återanvända mer skulle det spara mycket på miljön och vår omvärld. 

 

3. Satsa på en bubblare. Be flygvapnet att lämna Griparna på marken, tacka nej till fyrverkerier, ballongsläpp och konfettiregn. Dela istället ut små burkar med miljövänliga såpbubblor till alla Stockholmare som kommer att hurra för er utanför Slottet. Låt Stockholm svepas med i ett stort såpbubbel-moln av vackra Grumme grönsåpa bubblor. Tänk er - det kan bli magiskt! 



Stort Grattis från oss på EcoBride! Thihi :) 

 

Kommentera gärna inlägget:

Läs hela inlägget »

Att välja vintage till bröllopet är verkligen populärt just nu. Även om ni inte tänkt er ett fullskaligt vintagebröllop så kan små detaljer vara jättefina och sätta en personlig prägel på just ert tema. Särskilt kläder och accessoarer kan man hitta bra kvalitet till bra pris just vintage och samtidigt sparar man på miljön genom att återanvända istället för att köpa nyproducerat.

 

3 tips på var ni hittar vintage accessoarer

  1. Accessoarer. Kanske kan ni låna både hårspännen, flor, väska och manschettknappar, näsduk och snygg slips eller fluga från ett par goda vänner som delar er smak? Kolla annars på tradera, vintage-affärer och loppisar.
  2. Skor. Köp begagnat, många second hand affärer har jättefina festskor som bara är användna ett fåtal gånger. Även här kan man fynda snygga skor på tradera och klädbytarsajter på nätet. Ibland går det även att att hyra skor exempelvis ihop med frack eller frockcoat, men det är inte säkert att de är "vintage" i stilen, även om de är återanvända.
  3. Smycken. Fråga äldre släktingar om de har några fina smycken liggandes i bankfacket som ni kan få låna. Eller be att få kika i mosters och mormors smyckeskrin. Även auktionshusen har ibland smyckeauktioner med betoning på vintage eller antikt. Har man tur kan man fynda vackra klenoder som även håller i generationer framöver.
Foto: Eveline Johnsson/Evelanche.com

Kommentera gärna inlägget:

Läs hela inlägget »

Oktober månad är en rosa månad. Överallt i skyltfönster, TV-reklamer, tidningar med mera så uppmärksammas kampen mot bröstcancer. Jag tycker verkligen att det är en jättebra kampanj i grunden. Men ibland kan det gå lite fel när företag allt för gärna vill hoppa på det rosa tåget. 

 

Green-washing har du kanske hört om? Nu kommer även en våg av Pink-washing. Det handlar alltså om en liknande variant på "vi lovar mer än vi kan hålla"-marknadsföring. Flera globala företag som går ut och kampanjer vitt och brett för att stödja forskning om bröstcancer får nu bekänna färg då det uppdagas att deras egna produkter är just sådana som bidrar till...jo du gissar rätt...bröstcancer! Pinsamt.

 

Bland har online magasinet Ecouterre tagit upp fenoment i en riktigt intressant artikel där de listar 10 konkreta exempel på välkända globala varumärken som Avon, Estée Lauder, Bloomingdale´s mfl.
Här hittar du hela artikeln> Läs den!

 

 

Stöd gärna kampen mot bröstcancer - den är viktig. Men tänk efter före så att dina pengar används på bästa möjliga sätt. 

 

/Katharina

 

Ytterligare ett exempel hittar du i det här YouTube-klippet.  

Kommentera gärna inlägget:

Läs hela inlägget »
Etiketter: skönhet, rosa, tips

Vill ni bjuda på något som både är lyxigt och miljövänligt? Satsa på skaldjur. Ibland kan det bli långt mellan lunch och bröllopsmiddag och något litet tilltugg till brudskålen är inte fel. Dessutom känns det lyxigt att bjuda på något litet att äta, särskilt om ni lägger upp det på ett trevligt sätt. Här kommer tre tilltugg som både är miljövänliga, goda och passar till fest! 

 

 

3 sorters skaldjur till brudskålen

  1. Musslor - Gratinera med vitlök eller kryddsmör i ugnen. Gott och trevligt att servera direkt i skalen. 
  2. Räkor - Små snittar med handskalade räkor och en liten klick majonäs eller cremé fraiche och en liten dillkvist är supergott i sin enkelhet. 
  3. Ostron - Lyxigare blir det inte. Dessutom både mättande och miljövänligt. Servera med citron och rödvinsvinäger. 1-2 per person räcker. 

 

Fråga efter KRAV-märkta skaldjur så vet ni att de är fångade eller odlade med omtanke om miljön. Musslor och ostron är i sig något av de mest miljövänliga du kan välja då de hjälper till att rena havet. 

Läs hela inlägget »

Gästbloggare: Vera Waldemarsdotter

 

Jag funderar faktiskt på att ha en sminkning som flirtar med 50-talet när jag gifter mig. Jag älskar markerande ögon med eyeliner och röda läppar. 50-talet stilikoner var bland andra Marilyn Monroe, Grace Kelly och Brigitte Bardot. Det som kännetecknade 50-talets makeup är porslinshy med diskret rouge, breda målade ögonbryn, mycket eyeliner som börjar smalt i ögats inre ögonvrå och slutar i en bred eyelinervinge utanför yttre ögonvrån ("kråkspark") och väldigt diskret ögonskugga (se bild nedan).

 

Det var även väldigt fylliga och matta läppar med tydlig amorbåge och vanligast färgen på läpparna var rött som drog åt korall och cerise. Ibland kan man måla en mouche med svart kajal för syns skull. Jag kommer givetvis använda mig av ekologiskt och naturligt mineralsmink från bland annat Bellápierre & terre dÓc bland annat.

 

Vill du lära dig mer om olika soerters sminkning och få otrolig inspiration så rekommenderar jag er att besöka Julia som driver bloggen Junes Abstracts.

 

/Vera

Foto: Junesabstracts.blogg.se

Kommentera gärna inlägget:

Läs hela inlägget »

Detta är ett tips till alla blivande brudar och brudtärnor! Det är bröllopsdag och håret ska fixas, klänningen snöras, benen smörjas och nerverna lugnas. Ta er tid att sitta ner och njuta. Det vanligaste är att man helt glömmer att äta både frukost och lunch på bröllopsdagen och då blir det ofta blodsockerfall direkt efter vigseln när nerverna börjar släppa. Samla tärnorna och ät brunch. Ta dig tid, det är ju ändå din bröllopsdag! 

Foto: Evelina Thunström /Evethu.com

Kommentera gärna inlägget:

Läs hela inlägget »
Etiketter: brunch, brudtärna

Gästbloggare: Vera Waldemarsdotter

 

Det blir mer och mer populärt att använda sig av vintage och gamla ting både till vardags och till fest; tallrikar, glas, bestick, kläder, möbler och smycken. Sedan är det inte bara ett billigare alternativ utan klimatsmart att köpa på second hand och definitivt att låna eller få av någon man känner. Dessutom så får du ett hem eller fest som är helt unik och olik alla andras. 

 

Det är något vi har tagit fasta på när det gäller dekoration och dukning till vårt bröllop. Genom att köpa olika koppar, bestick, glas, kakburkar, ljushållare och diverse tallrikar på loppis.  Vi
lånar också mycket av nära och kära – ja vi lånar så mycket vi kan faktiskt. Så det kommer bli en salig röra med en härlig, charmig och jordnära ton, vilket också symboliserar oss eftersom det är så vi har det så hemma. Dessutom så är vi säkra på att de gamla tingen har mer själ än det som är nyproducerat. 

 

Att kolla runt hos äldre släktingar är ett hett tips då många äldre har gamla ting som de inte använder längre och tycker säkert det är kul att du/ni använder det istället.  Min vigselring som jag fått av min mormor har mer affektionsvärde än någon nyproducerad ring någonsin skulle ha. Den symboliserar dessutom någon "gammalt" på bröllopet. Vi kommer som sagt ha massor av vintage på vårt bröllop. Vi har faktiskt funderingar på att ge varje gäst en del av våra inköpta loppis-dekorationer innan de går hem, som ett minne av vårt bröllop. Det är väl en fin idé till gåva eller favour som det också kallas ? Vad tycker du?

 

/Vera

Foto: Vera Waldermarsdotter

Kommentera gärna inlägget:

Läs hela inlägget »

Nu finns EcoBride på Pinterest! Du kanske har hört talas om världens just nu snabbast växande sociala media? Pinterest är ett givet ställe att hämta bröllopsinspiration. Massor av inspirerande bilder från världens alla hörn väntar på dig - helt gratis! Man kan säga att det är en digital kombination av en anslagstavla och ett fotoalbum. Du "pinnar" intressanta bilder, videos mm som du hittar på internet och skapar dina egna inspirationstavlor online så kallade "pinboards". 

 

För dig som inte redan har Pinterest så rekommenderas Elin Börjessons, som bloggar på tidningen Amelia, utmärkta guide till hur det funkar och hur du kommer igång.
Du hittar den här >

 

Följ gärna EcoBride på http://pinterest.com/ecobride för massor av inspiration för ekobröllop genom härliga bilder som vi gillar! 

www.pinterest.com/ecobride

Kommentera gärna inlägget:

Läs hela inlägget »

Om EcoBride

Välkommen till EcoBride -inspiration för ekobröllop. Här samlar vi praktiska tips på hur ni planerar ert drömbröllop utan att ge avkall på vare sig känsla, kvalitet, miljö eller socialt ansvar och samtidigt håller budget.

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Företag vi gillar

Länkar

Kontakta EcoBride









Listad på Bröllopssajter.com

Etikettmoln