headerfoto

2014 > 03

På lördag släcker vi för klimatet! Skriv in kl.20.30-21.30 i kalendern och passa på att mysa med dina nära och kära.

Men tänk på vilka värmeljus du väljer inför kvällen, de flesta är nämligen gjorda av paraffin som är en restprodukt av olja och därför inget klimatsmart val.
Här kan du läsa våra bästa tips!

/Katharina & Vera

Vill du ha fler tips inför bröllopet? Bli medlem i EcoBride Club!

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar och våra samarbetsparters.
Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp, exklusivt och endast för medlemmar. Att bli medlem är helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Läs hela inlägget »

Louise och Dusan är medlemmar i EcoBride Club och planerar som bäst sitt bröllop. TT har intervjuat dem i en artikeln som du kan läsa denna vecka i bland annat SVT och i DN.
Det handlar inte om hur vi förändrar vår livsstil över en dag eller räddar jorden genom en enda fest.  EcoBrides filosofi är enkel. Alla kan vi göra något.

– Tänk om femtio procent av alla brudpar väljer lite mer eko – då skulle man kunna göra jättestor skillnad, säger Louise i artikeln.

Varmt välkommen som medlem i EcoBride Club du också! Medlemskapet är helt kostnadsfritt och gäller för både dig och din partner.
Läs mer om alla medlemsförmåner här>


6 tips för er som planerar ekobröllop

  • Skriv inbjudningskort själv eller beställ, men välj papper som inte blekts.
  • Tänk återvunna kläder. Sök runt på nätet efter designers som syr av återvunna material. Försök annars att hitta en brudklänning, eller brud-byxdress/kostym, i en vintagebutik alternativt leta på nätet efter en sydd i ekologiska material.
  • Fråga efter rättvisemärkt guld och konfliktfria diamanter till ringarna.
  • Titta efter Krav-märkning (oftast tulpaner) eller Fairtrade (oftast rosor) när det gäller blommor. Tänk på att inte använda oasis, det gröna som man stoppar blommorna i, det är en miljöfälla.
  • Ska du laga maten själv så fundera över om kött verkligen är nödvändigt eller om det kanske kan bytas ut mot ett annat alternativ eller åtminstone ekologiskt kött. Välj närproducerat och säsongsbetonat.
  • Ekologiskt bubbel finns det en uppsjö av på Systembolaget i dag. Även rättvisemärkt bubbel finns, även om utbudet är mindre.

Vill du ha fler tips inför bröllopet? Bli medlem i EcoBride Club!

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Som medlem får du ett fullspäckat medlemsbrev två gånger per månad med massor av gör-det-själv tips på allt från brudklänning till bordsdekorationer och skönhetstips. Att bli medlem är helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Läs hela inlägget »

Gästbloggare: Heidi Kronholm Birgersson

Vi hade valt Folkets Hus i Karlskoga som både vigsel och festlokal. Nästan en hel timme innan det var dags för vigseln var vi på plats i restaurangen där festen skulle hållas. Med en kopp te i händerna satte vi oss ner på balkongen för att njuta av den vackra utsikten över sjön. Maria som skulle sjunga under vigseln dök upp med musikerna för att sjunga upp och repa en sista gång innan vigseln. Genom fönstren kunde vi se hur den ena festklädda gästen efter den andra dök upp. Nervositeten och förväntningarna steg ju fler personer vi såg komma och nyfiken som jag är blev det nästan olidligt att inte få se exakt vad de hade på sig under alla ytterkläder. Elin och Richard, vårt värdpar, dök upp med jämna mellanrum och informerade oss om hur upplägget såg ut strax innan vigseln för att lugna våra nerver. Vår vigselförättare kom även upp en sväng för att gå igenom några sista-minuten-detaljer. Ungefär en kvart innan vigseln skulle starta började Richard spela några kärlekslåtar som vi lagt på en spellista kvällen innan.

I princip fem minuter innan vigseln skulle starta kom Richard upp och berättade att det var några gäster som inte var på plats ännu. Vi fick order om att vi skulle invänta dem och att det rörde sig om två personer. Vi väntade. Och väntade. Och väntade. Vi väntade lite till, tills vi såg en av våra närmsta vänner komma ensam till lokalen och vi började genast fundera på vem mer det var vi väntade på nu. Det var olidligt spännande.
Nästan tio minuter efter utsatt starttid gick vi ner för trappen till foajén tillsammans. Nedanför trappen stod en grupp med människor som skulle gå på bio och när de såg oss skrida ned för trappan möttes vi av viskningar och några Oh och Ah:n. Väl på plats i början av ”altargången” där inga gäster kunde se oss, rättade vi till våra kläder en sista gång, såg på varandra och inväntade min brudtärna Elins startsignal. På Elins givna signal började musiken spelas och vi skred in till låten vi valt med omsorg några veckor innan. Som de Downton Abbey fantaster vi är gick vi in till Alastair King – An Ideal Marriage. En passande låt, med ett passande namn.

Jag har väldigt lätt till tårar och jag gråter titt som tätt i vardagen. Därför var jag helt beredd på att jag under vigseln antagligen skulle böla som ett barn, men jag hade inte räknat med att jag skulle börja lipa redan halvvägs ned för ”altargången”. Som tur samlade jag mig tillräckligt för att inte vara en enda stor röra under hela vigseln. När vi kommit fram till vår vigselförättare, väntade vi på att musiken skulle tona ut innan hon hälsade välkomna och sa några väl valda ord tillsammans med tolken som översatte åt mina finska släktingar.

Sedan var det dags för vår vän Maria att sjunga den första av de två låtarna vi valt till vigseln, Quelqu’un m’a dit av Carla Bruni. Maria sjunger som en ängel och hon var det självklara valet när vi funderade på vem som skulle få sjunga på vårt bröllop. Hon gjorde en fantastisk tolkning av låten och ackompanjerades vackert av musikerna hon valt ut som medhjälpare. Låten är inte en typisk kärlekslåt men ligger både mig och Eric varmt om hjärtat och var ett lika självklart val som Maria under vigseln.

När Marias sång var över och applåderna tystnat var det dags för min bästa vän Elin att läsa ”i folkviseton” av Nils Ferlin. Det är en liten dikt om kärlek som inte är för söt eller sliskig, som många andra kärleksdikter kan vara och den passade extra bra på vårt bröllop eftersom vi bor i Värmland, som ju var Nils Ferlins hemtrakter också. Elin räckte mig en näsduk när hon hade läst klart och sedan när vi samlat oss var det dags för vigseln med en liten dikt som jag hittat på ett forum som inledning – Idag är den dag som ni alltid ska minnas. Vigselförrättaren fortsatte sedan med den långa versionen av de borgerliga vigselakterna och så snart vi sagt ja till varandra kände jag hur all nervositet som jag känt tidigare under dagen var som bortblåst. Allt kändes så självklart och när Eric sedan satte ringen på mitt finger var lyckan total. Vi utbytte vår första kyss som man och hustru och riktade sedan blickarna mot Maria igen för nästa låt. Den andra låten vi valt var What a wonderful world av Louis Armstrong. Även denna är en personlig favorit hos mig och Eric samt så har Maria sjungit denna för oss tidigare, när vi var i Turkiet tillsammans. Den gången rörde hon oss till tårar med sin vackra röst och det kändes som en bra låt att avsluta med. Speciellt eftersom världen var lite extra underbar just då.

När Maria avslutat sin sista sång presenterade vigselförrättaren oss som Herr och Fru Kronholm-Birgersson med ett fyrfaldigt leve som avslut på vigseln. Efter hurraropen blev det ett riktigt kramkalas då alla våra vänner och våra familjer gratulerade oss med stora leenden och fina ord. Ekologisk prosecco hälldes upp i champagneglas och sedan utbringade Richard, vår toastmaster, en brudskål till vår ära. Efter skålen minglade vi runt en liten stund bland gästerna innan de smet upp en våning och lämnade oss ensamma nere i vigsellokalen.  Vi passade på att ta några familjeporträtt och sedan fick vi en liten lugn stund för oss själva innan den stora festen drog igång.

Vigseln utformade vi själva och vi har valt texter, sånger och upplägg på egen hand. Vi tog lite hjälp av forum på nätet och hade den traditionella kyrkliga vigseln som grund, utan de religiösa inslagen. Nu i efterhand önskar jag att vi hade bett någon att filma också, för vigseln gick så fort och jag minns allt i ett enda töcken. Det skulle vara underbart att få se det om och om igen, men eftersom den möjligheten inte finns nöjer jag mig med de vackra bilderna som Fotograf Johan Bonde tog åt oss.

/Heidi

De närmaste veckorna berättar Heidi allt om bröllopet från morgon till kväll! Håll utkik här på bloggen. Du kan även läsa om Heidi & Eric bästa planeringstips under Så gjorde vi >

Foto: Johan Bonde, www.facebook.com/johanbondefoto

Vill du ha fler tips inför bröllopet? Bli medlem i EcoBride Club!

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar, bröllopexperter och våra samarbetsparters. Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp, exklusivt och endast för medlemmar. Att bli medlem är helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Läs hela inlägget »

Gästbloggare: Heidi Kronholm Birgersson

Jag kände mig som den vackraste kvinnan på jorden när jag satte mig i bilen med mina hundra lager tyll och två pälsar.

Jag hade på mig min 50-talsklänning som jag hyrt av Elsa Billgren med en avtagbar jacka i spets och flera lager tyll. Jag kände mig verkligen som en gräddbakelse eller en sagoprinsessa. Under denna skapelse hade jag hade min underkjol som jag bar på studentbalen flera år tidigare. Mina smycken bestod av ett par Kalevala-örhängen som jag fått av min morfar ett par dagar innan han gick bort och en tunn guldkedja från min mormor runt halsen. På fötterna hade jag mina älskade Christian Louboutins, som jag bloggat om här, och som krona på verket hade jag en slöja med kantband som mamma och pappa köpt till mig som en present utan min vetskap.

Eric bar en svart frack som vi köpt från Pingstkyrkans second hand i Karlskoga. Till fracken bar han en cylinderhatt som han hittat på loppis flera år tidigare, sitt fickur som han ärvt från sin farfar samt nya svarta manschett- och frackbröstsknappar. På fötterna bar han ett par lackskor från Loake. Visst är han stilig?

/Heidi

De närmaste veckorna berättar Heidi allt om bröllopet från morgon till kväll! Håll utkik här på bloggen. Du kan även läsa om Heidi & Eric bästa planeringstips under Så gjorde vi >

Klicka på bilden för att förstora. Foto: Elin Atterstig, www.elinatterstig.se

Leter du efter din drömklänning? Bli medlem i EcoBride Club!

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Som medlem får du ett fullspäckat medlemsbrev två gånger per månad med massor av gör-det-själv tips på allt från brudklänning till bordsdekorationer och skönhetstips. Att bli medlem är helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Läs hela inlägget »

Gästbloggare: Heidi Kronholm Birgersson

Till vår stora dag valde vi att ha två fotografer. Johan Bonde, som skulle vara med under hela dagen och Elin Atterstig som tog våra porträttfoton.  När vi kände oss klara med vårt first-look foto, som jag berättade om i förra inlägget, begav vi oss tillsammans med Fotograf Atterstig och min pappa till Björkborns herrgård för att ta ytterligare lite bilder utomhus.

Björkborn är den stora herrgård där Alfred Nobel levde sina sista år och den är väldigt populär vid bröllopsfotografering. Jag förstår verkligen varför. Det är som att komma till en plats ur en saga med byggnaderna från 1800-talet och det vackra grönområdet intill, till och med på vintern är det så vackert att det gör ont. Vi hade dessutom riktig tur med vädret. Efter en vinter som varit den varmaste på många år och oerhört snöfattig hade det lite mindre än en vecka innan bröllopet blivit kallt med snövita vidder som resultat. Temperaturen låg runt -6°c med uppehåll från de tidigare dagarnas ihärdiga snöande och snålblåst. Jag har nog aldrig varit så kall i hela mitt liv. Det syns, som tur är, inte alls på bilderna.

Elin jobbade snabbt och effektivt samtidigt som hon gjorde ett fantastiskt jobb med att hålla oss på gott humör och få oss att le framför kameran. Vi gjorde samma runda som vi testat på provfotograferingen i början av januari och trots kylan kände vi oss lika bekväma nu som första gången. När vi var klara och Elin avslutat med några detaljbilder på ringarna tackade vi för oss, kramades och åkte tillbaka till folkets hus för att värma oss och vänta på att få viga oss.

/Heidi

De närmaste veckorna berättar Heidi allt om bröllopet från morgon till kväll! Håll utkik här på bloggen. Du kan även läsa om Heidi & Eric bästa planeringstips under Så gjorde vi >

Foto: Elin Atterstig, www.elinatterstig.se

Letar ni efter en duktig fotograf? Bli medlem i EcoBride Club!

Bli medlem i EcoBride Club. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Som medlem i EcoBride Club får du personliga kontaktuppgifter till våra utvalda samarbetspartners och kan ringa eller maila dem direkt för att få personligt stöd i er bröllopsplanering. Att bli medlem är helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Läs hela inlägget »

Gästbloggare: Heidi Kronholm Birgersson

Elin Atterstig är en fantastisk fotograf. Hon lyckas fånga mig och Eric precis som vi är, naturliga och kära, trots alla fjärilar i magen och allt stök som pågick samtidigt och som pockade på uppmärksamhet.

Fotograferingen skedde på två platser. Första platsen var inne i vår vigsellokal, Folkets Hus i Karlskoga, under den vackra lampan som jag berättat om tidigare. Vi hade bestämt med vår fotograf Elin Atterstig att vi skulle göra ett så kallat first look-foto, där brud och brudgum ser varandra för första gången och fotografen förevigar deras uttryck.

Eric stod alltså och väntade på mig, i spänd förväntan under lampan medan jag virvlade in i ett moln av spets och tyll, ungefär 10 minuter försenad. Min vän Elin hjälpte mig av med ytterkläderna och försvann upp en våning för att ordna de sista förberedelserna. Sedan skred jag ner för ”altargången” mot min blivande man, lycklig och tårögd med fotografens uppmuntrande ord och smattrande kamera som möte. Väl framme vid Eric la jag en arm på hans axel och möttes av ett blixtrande leende och en uppskattande blick. Vi studerade varandra en stund medan Atterstig tog kort på oss och vi kände oss verkligen väldigt stiliga.

/Heidi

De närmaste veckorna berättar Heidi allt om bröllopet från morgon till kväll! Håll utkik här på bloggen. Du kan även läsa om Heidi & Eric bästa planeringstips under Så gjorde vi >

Foto: Elin Atterstig, www.elinatterstig.se

Letar ni efter en duktig fotograf? Bli medlem i EcoBride Club!

Bli medlem i EcoBride Club. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Som medlem i EcoBride Club får du personliga kontaktuppgifter till våra utvalda samarbetspartners och kan ringa eller maila dem direkt för att få personligt stöd i er bröllopsplanering. Att bli medlem är helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Läs hela inlägget »

Gästbloggare: Heidi Kronholm

Nu har bröllopsbubblan börjat släppa och vardagen kommer åter. Så nu ska ni få höra allt om mitt och Erics bröllop tänkte jag! Vi gifte oss ju redan den 25 januari men jag ville gärna visa er alla vackra bilder som våra fotografer tagit så därför har det dröjt några veckor. Vi börjar på bröllopsdagens morgon...

Bröllopsdagen började tidigt med uppstigning vid 07.00. Eric gick till köket för att förbereda frukosten, champagne, nybakta croissanter med marmelad och ekologisk apelsinjuice, medan jag började röja ur sängen för att byta lakan. Eftersom vi hade valt att tillbringa bröllopsnatten hemma i egen säng ville vi göra det lyxigt med en nybäddad säng och rena lakan, dagen till ära. Stämningen var pirrig och förväntansfull samt lite sömning efter den tidiga uppstigningen, tyvärr grusades stämningen lite eftersom champagnen vi planerat att dricka till frukost var korkskadad och smakade surt. Vi fick helt enkelt nöja oss med den goda juicen istället. När vi nästan ätit upp frukosten ringde min mamma och min bästa vän Elin på dörren för att ta mig till frisören. Med sig hade de min brudklänning och slöja samt klänningen som Elin skulle ha på sig. När alla saker kommit på plats begav vi oss mot frisören.

Hos frisören mötte vi vår ena fotograf, Johan Bonde, som skulle vara med under hela dagen. Han och frisören hälsade oss välkomna och sedan satte förvandlingen igång. Jag slog mig ned och min frisör började locka och tupera mitt hår som vi kommit överens om under testuppsättningen en och en halv vecka tidigare. Håret skulle sättas upp i en låg knut i nacken med mycket loopar och retro-känsla. Under tiden som frisören ordnade med mitt hår, pratade och skrattade vi tre, frisören, Elin och jag, om allt mellan himmel och jord. Till detta trevliga sällskap fick jag också ett glas cider och lite frukt och godis att äta under tiden.

När håret var klart begav vi oss hem till mig och Eric igen. Där började vi med att göra i ordning en temporär sminkloge i vårt vardagsrum och sedan gjorde jag i ordning hår och smink på Elin. Vi gjorde en enkel frisyr med lite lockar i längderna och en uppsnurrad lugg så att hon skulle slippa ha håret i ansiktet under dagen. Sminket blev en enkel sotning med ekologiska ögonskuggor i kalla bruna nyanser. Sedan var det min tur. Mitt eget smink bestod av en ekologisk bas tillsammans med en ögonsminkning av naturliga produkter. Sminket blev mycket mer naturligt än vad jag hade tänkt mig från början, men jag vart väldigt nöjd med slutresultatet. Här kan du läsa vilka produkter jag använde >

Efter att jag lagt en sista hand på mitt och Elins smink var det dags för en snabb lunch innan jag bytte om till brudklänningen och pappa kom och hämtade mig för att ta mig till porträttfotograferingen. Jag kände mig som en gräddbakelse och som den vackraste kvinnan på jorden när jag satte mig i bilen med mina hundra lager tyll och två pälsar.

/Heidi

De närmaste veckorna berättar Heidi allt om bröllopet från morgon till kväll! Håll utkik här på bloggen. Redan nu kan du läsa Heidi & Eric bästa planeringstips under Så gjorde vi >

Foto: Johan Bonde. Sista bilden fotograf Elin Atterstig.

Vill du bolla dina tankar och idéer med andra EcoBrides?

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar och våra samarbetsparters.
Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp, exklusivt och endast för medlemmar. Att bli medlem är helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Läs hela inlägget »

Ni kanske har följt vår bröllopsbloggare Heidi under hösten här på EcoBride? Den 25 januari fick hon sin Eric då de vigdes i Folkets Hus i Karlskoga. Har ni missat inläggen från Heidi & Erics bröllopsplanering så kan ni läsa dem här >

Nu har bröllopsbilderna kommit! Som vi har längtat! Därför blir det stor Heidi & Eric- special de kommande veckorna då hon har lovat att blogga om alla detaljer från bröllopsdagen!

Redan nu kan du läsa Heidi & Eric bästa planeringstips under Så gjorde vi >

Foto: Elin Atterstig, www.elinatterstig.se

Vill du ha fler tips inför bröllopet? Bli medlem i EcoBride Club!

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och personlig kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö.
Att bli medlem är helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Läs hela inlägget »

Om EcoBride

Välkommen till EcoBride -inspiration för ekobröllop. Här samlar vi praktiska tips på hur ni planerar ert drömbröllop utan att ge avkall på vare sig känsla, kvalitet, miljö eller socialt ansvar och samtidigt håller budget.

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Rutz » Tema: Flower Power:  ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlång..”

  • Rutz » Fotobås till festen:  ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlång..”

  • Rutz » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlång..”

  • Rutz » Fotobås till festen:  ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlång..”

Bloggarkiv

Företag vi gillar

Länkar

Kontakta EcoBride









Listad på Bröllopssajter.com

Etikettmoln