headerfoto

Skogshallonsylt från Kung Markatta

Planerar du att baka din egen bröllopstårta? Behåll en smak av sommaren med skogshallonsylt från Kung Markatta som en del av fyllningen. Ganska söt men med riktigt mycket hallonsmak.

Mitt sötsug har slått alla rekord denna sommar. Bland annat har jag blivit nästan tokigt intresserad av att baka tårtor. Kan bero på mitt nya fina tårtfat som ju måste användas. Just hallon är en favoritingrediens i tårtor för min del. Men de färska bären behöver ibland en extra smak-injektion, exempelvis i form av sylt eller fruktpuré för att smaka riktigt mycket hallon. Kung Markattas goda skogshallonsylt är både Krav-märkt och Rättvisemärkt. Sylten innehåller hela 52% bär. Bären växer vilt i Bosnien-Hercegovinas skogar, och ingår i ett ekologiskt projekt stöttat av Sida. Sylten tillverkas sedan i Sverige genom att bären kokas varsamt och sötas med Rättvisemärkt rårörsocker från Paraguay.

Jag har även testat att göra hallonmousse till efterrätt och det blev både festligt och jättegott. I sortimentet finns även blåbärssylt, hjortronsylt och björnbärsmarmelad.

 

310 g. Pris ca. 42 kr.

Kung Markatta