headerfoto

Anti-ageing ansiktsserie från M Picaut

M Picaut är en lyxig svensk hudvårdsserie fullproppad med ekologiska ingredienser och där alla produkter är helt fria från mineraloljor, parabener, silikoner, sulfater, onödiga artificiella utfyllnader och färgämnen. Jag testade hela serien i början av hösten när sommaren börjat blekna och glåmigheten sakta började smyga på.

 

Rengöringscrémen Nourishing Cleanser är en ny favorit. Som en fluffig dröm, med ekologiska oljor och närande havtornsextrakt, och känns helt ljuvlig mot huden. Havtorn har använts i den traditionella kinesiska medicinen sedan 800-talet. Den är känd för att bromsa åldrandet av huden tack vare sin föryngrande och vitaliserande verkan. Tyvärr tar den inte bort all make-up helt och hållet, men passar utmärkt om du har lätt för att bli torr och stram.

 

Hydrating Water är ett ansiktsvatten som ger återfuktning och balanserar hyn. Innehåller aloe vera och trollhassel. Just trollhassel kallas även hamameliss, och har en lindrande och något sammandragande effekt på porerna och är dessutom bakteriehämmande.

 

Hudkrämen, Skin Perfect Moisturiser, lovar att minska rynkor och fina linjer med 45% redan efter 2 månaders användning. Nu använde jag den inte så länge men visst känns den utslätande. Jag gillar att den går snabbt in i huden och känns mycket dryg.

 

Precious Oil är ett anti-age serum som ger huden extra näring och minskar fina linjer och rynkor. Serumet är baserat på lyxiga oljor från certifierade ekologiska odlingar och känns verkligen lyxigt och som en riktigt näringskick för hösttrött hy.

 

Innehåller bland annat ekologiskt havtornsextrakt, ekologisk olivolja, ekologiskt kakaosmör, ekologisk solrosolja, ekologisk aprikoskärnolja, ekologisk jojobaolja, aloe vera, trollhassel, peptider och ricinolja.

 

Nourishing Cleanser, 100 ml

Pris: 286 kr

 

Hydrating Water, 100 ml

Pris: 259 kr

 

Skin Perfect Moisturiser, 30 ml

Pris: 399 kr

 

Preciuous Oil, 30 ml

Pris: 599 kr

 

Prova-på-kit

Pris: 99 kr

 

Säljs bland annat på Hildur, hudoteket, eleven, beautyshop, svenskainredningsbolaget mfl.

 

www.mpicaut.se