headerfoto

Måste brudklänningen vara vit? 

Spets, tyll, svepande kjolar och lager av silke. Vit lång brudklänning säger traditionen. Men varför då? Känner du att en lång vit klänning inte din grej? Då ska du givetvis välja något annat som passar dig och din personlighet och strunta i traditionerna. Eller så kanske det är just färgglada klänningar som är tradition i din eller din kärastes kultur? 
Här kommer lite inspiration till från brudar som valt en färgglad klänning som matchar just deras stil och personlighet! 

/Katharina Paoli

5 anledningar att välja en färgglad bröllopsklänning

Utgå från er tema. Planerar ni ett skärgårdsbröllop vid havet så passar en ljusblå klänning alldeles utmärkt. 
 

Rötterna i andra delar av världen. Kanske är det inte alls vit klänning som gäller i just i den kultur som ni eller er släkt har rötterna i? I flera länder är det istället rött och guld som gäller för att önska brudparet lycka och välgång.  
 

Inspireras av en annan kultur. Du behöver inte vara från asien för att bära asiatisk design. Detsamma gäller andra världsdelar. Låt dig inspireras av ett land eller en kultur som du gillar helt enkelt. 
 
Andra gången gillt? Många som gifter sig på äldre dar tycker att de känner sig "för gamla" för en vit klänning. Gör som ni känner är rätt för er. Klart du kan bära vitt även om det är andra gången gillt, men viktigast är att du känner dig vacker och bekväm i din klänning. 
 

Folkligt festligt. Folkdräkt är detsamma som högtidsdräkt enligt klädkoden och kanske det "finaste" och högtidligaste du kan bära. Finns det kanske en folkdräkt i släkten som du kan låna till er dag? 

Etiketter: brudens kläder