headerfoto

Köp träd via EcoBride och Better Globe - en hållbar bröllopspresent

Vi vill visa omtanke om både människor och miljö. Därför stödjer vi Better Globe som planterar träd i semiöknen i Kenya. När man planterar ett träd via Better Globe så hjälper det både miljön och skapar arbetstillfällen till fattiga bönder i Kenyas semiöken. Dessutom ger träden 12 gånger pengarna i avkastning på 20 års sikt. Det möjliggör att vi på EcoBride kan göra skillnad även i andra frågor som ligger nära vårt hjärta t ex. stötta projekt för att motverka barnäktenskap och könsstympning i Afrika. Vill du vara med? Din bröllopspresent kan göra skillnad på riktigt. 

Så funkar det

Den som köper eller får ett träd som gåva, fortsätter att äga trädet i 20 år. Efter några år börjar träden ge avkastning genom gummi, nötter och frukt som ger återbäring till trädägaren. Efter 20 år avverkas trädet och säljs. Vinsten beräknas bli 208 € per träd. Din gåva kan alltså bli värd 12 gånger pengarna om 20 år. Det kallar vi en hållbar bröllopspresent.

För varje träd som säljs genom vårt samarbete går 1 € till EcoBrides CSR-program och återinvesteras genom att plantera fler träd. Avkastningen från de träd som EcoBride förvaltar kommer att gå oavkortat till projekt som arbetar mot barnäktenskap och könsstympning i Afrika. Din bröllopspresent kan alltså göra skillnad på många sätt.

Ett träd kostar 17 €. Du kan även köpa donationspaket som kostar 53 €. Donationspaketen innehåller fyra träd varav två tillfaller bönderna, 500 liter vatten och dessutom stöd till mikrolån och skolprojekt. Läs mer om både träd och donationspaket och beställ direkt på Better Globes hemsida.

Använd denna länk så går 1 € tillbaka till EcoBrides arbete för att stötta projekt mot barnäktenskap och könsstympning.

 

www.betterglobe.com/20416

 

Livscykeln för ett Better Globe-träd

Ditt träd planteras, sköts och tas hand om av Better Globe i 20 år. Du äger trädet och får del av vinsten, samtidigt som trädet binder CO2 och plantagerna erbjuder arbetstillfällen för lokalbefolkningen. Livscykeln för ett Better Globe-träd kan förklaras så här:

Klicka på bilden för att förstora.

Frågor och svar

Varför väljer EcoBride att stödja Better Globe?
Vi vill erbjuda våra läsare, kunder och medlemmar i EcoBride Club ett enkelt sätt att göra skillnad både för miljön och för människor. Vi tror på hjälp-till-självhjälp snarare än välgörenhet och att eko-lifestyle ska omfattas av alla tre delar - miljö, socialt ansvar och ekonomisk hållbarhet, där Better Globes modell får med alla tre. Att önska sig träd i t ex. bröllopspresent blir allt mer populärt. Samtidigt tror vi att många vill kunna ta med sig en fysisk present till bröllopet och ge något som även har ett ekonomiskt värde för brudparet. 

Vilka är Better Globe? 
Här hittar du svar på många olika frågor om Better Globe och plantagerna >

Kan ni inte ge pengar till projekt mot barnäktenskap och könsstympning direkt istället för att gå vi Better Globe? 
Jo visst hade vi kunna det, men då skulle vi inte ha möjlighet att skänka lika mycket pengar. Genom att köpa Better Globe träd som ger en god avkastning kan vi på lite längre sikt ge 12 gånger mer till projekt mot barnäktenskap och könsstympning och därmed göra större skillnad. Dessutom arbetar pengarna under tiden - genom att träden binder CO2 och plantagerna skapar arbetstillfällen för fattiga bönder. 

När jag googlar på Better Globe får jag upp en del kritiska artiklar, hur ställer ni er till det? 
De flesta nytänkande initiativ får kritik, särskilt de som har kända talespersoner som ofta syns i media. Det är en del av baksidan med att vara pionjär, nytänkande och kändis i vårt land. Vi på EcoBride har inte sett eller upplevt något som skulle vara fuffens eller tveksamheter med Better Globe. Vi är mycket noga med alla våra samarbetspartners. Vår grundare Katharina Brunat köper själv träd och donationspaket varje månad för privata pengar sedan över ett år tillbaka och har träffat människor som personligen varit på plats på plantagerna i Kenya. Vi känner oss trygga med transparens i nyhetsbrev, bilder från plantagerna och att de pengar som investeras verkligen används till att plantera träd och göra gott. 

Tjänar EcoBride pengar på samarbetet med Better Globe? 
Nej. För varje träd ni köper via EcoBride och vår länk så får vi 1 € tillbaka. Dessa pengar går helt och hållet till EcoBrides CSR-program och 100% återinvesteras genom att plantera fler träd. Avkastningen från de träd som EcoBride förvaltar går oavkortat till projekt som arbetar mot barnäktenskap och könsstympning i Afrika. EcoBride behåller inte ett öre för egen räkning, inte ens för administrativa kostnader. 

Ge bort ett träd i present

Vi kan erbjuda både er och era gäster ett enkelt sätt att köpa träd eller donationspaket via Better Globe.
Ett träd passar som gåva vid många tillfällen:

  • Bröllopspresent
  • Favors till era gäster
  • Tack-presenter till de som hjälpt er med bröllops-planeringen.
  • Klimatkompensation för er bröllopsresa
  • Dop-gåva
  • Födelsedagspresent
  • Julklapp
  • Gå-bort-på-middag-present istället för en blomma eller en flaska vin. 

Vill ni önska er träd i bröllopspresent?

Maila era namn och bröllopsdatum till
betterglobe@ecobride.se så får ni bilder och material ni kan använda för att berätta för era gäster att ni önskar er träd i bröllopspresent. Gästerna registrerar sitt köp enkelt via en länk och får ett gåvobrev och ett certifikat de kan ta med och ge er som present på bröllopsdagen! 

 

Visste du att....?

Vi använder mer än 200 kg timmer per person per år i världen. För varje träd som planteras huggs det ner 28 stycken andra träd. Om vi inte planterar tillräckligt mycket träd innan 2025 kommer två tredjedelar av jordbruksmarken i Afrika att försvinna, med förödande konsekvenser som fattigdom, hunger och global uppvärmning som följd. 

4 minuter om Better Globe