Gör din egen bröllopsdessert
Ett sätt att få en personlig touch på bröllopet är att låta era egna smakminnen avspegla sig i bröllopsmenyn. Just desserten är något som ofta går ganska så enkelt att lyckas bra med på egen hand, men det gäller att välja en dessert som är hyfsat enkelt att göra till många och som kan förberedas en eller två dagar i förväg.
Min egen favorit vid alla former av festligheter är pannacotta. Grunden är enkel och samtidigt går smakerna att variera i alla oändlighet. På hösten brukar jag servera smörkokta äpplen med stjärnanis som topping, på vintern passar en mustig chokladvariant och på sommaren tar jag helt enkelt det bär som är moget och i säsong just för tillfället. En vanlig traditionell vaniljpannacotta blir både god och festlig tillsammans med så gott som vilket bär eller frukt som helst.
Här kommer en lyxig bröllopsvariant med smak av champagne och färska jordgubbar som med fördel serveras i slutet av juni eller början av juli när de svenska jordgubbarna är som bäst.
Champagnepannacotta med färska jordgubbar
Kan göras upp till 3 dagar i förväg. Med fördel minst 1 dag i förväg så smakar den allra bäst. Använd ett ekologiskt mousserande vin som är helst är halvtorrt. Utgå från ett vin du gillar att dricka. Väljer du en riktigt torr variant kan du behöva tillsätta lite extra socker för att alkoholsmaken inte ska ta över.
8 portioner (ta receptet x 5 för 40 gäster och x10 för 80 gäster. Håll koll på hur stora kastruller du har bara)
Ingredienser:
37,5 cl kyld ekologisk champagne eller mousserande vin
4 tsk gelatin (Ersätt gärna med agar-agar för vegetabiliskt alternativ)
7,5 dl ekologisk grädde
1,5 dl rättvisemärkt socker
En nypa salt
1 tsk rent ekologiskt vaniljextrakt
Gör såhär:
- Blöttlägg gelatinet i 2,5 dl champagne i 5 min.
- Blanda grädde, socker, salt och vanilj i en kastrull och värm blandningen försiktigt, men låt det inte koka. När krämen är ordentligt varm, vispa ner gelatinet och champagnen. Låt svalna i 5 minuter.
- Häll resterande champagne i en skål och rör ner gräddblandningen långsamt. Dela upp i 8 serveringsglas eller portionsformar och låt stå i kyl minst 4 timmar eller upp till 72 timmar. Täck ordentligt med plastfolie efter 4 timmar.
- Garnera med färska jordgubbar skurna i skivor och en kvist citronmeliss eller mynta. Vill du framhäva jordgubbsmaken ytterligare kan du sockra med lite rörsocker innan du lägger på dem.
Kommentera gärna inlägget:
Senaste inlägg
Senaste kommentarer
-
Tony Harry » Glad midsommar!: ”3% Garanterat snabba lån Vi erbjuder låne-/investeringsfonder till företag och ..”
-
Rutz » Fotobås till festen: ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlåne..”
-
Rutz » Fotobås och gästbok till bröllopet : ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlåne..”
-
Rutz » Fotobås och gästbok till bröllopet : ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlåne..”
-
Rutz » Tema: Flower Power: ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlång..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
bellapierre marie&henrik tackkort deli stockholm syntetiska diamanter jessica jäger sagobröllop lisa&anton gilda&pearl norge naked cake blomsti påsk prickigt bernzon blommor skottår dr.hauschka gästlista sju sorters kakor annie&tomas pernilla&david guerilla gardening gröna november lisen organics brudkrona linnea@sverker linn&mattias ekolibreeze regnbågsbröllop lantmännen wise flower power presentöppning h&m balanzen såpbubblor bröllopsfilm fanny&daniel almedalen louise&dusan sara&andreas afternoon tea städprodukter linnea&sverker robin&annika förkylning sommarväska honoré des prés våra oköttsliga lustar florist tina larsson väder photo by heart sångsolist svensexa elsa billgren statistik recension kärlekens dag medeltidsbröllop barn photo booth bröllop i sigtuna odla life by lisen ecocert kyrka beyond retro photago eventomatic crème de la crème elin atterstig häst och vagn bröllopsvals sojaljus klimatkompensera nyår ris camino buffé flique i underjorden svenskt sigill solrosor pärlor kakor valborgs 20-talet ekohippa frimärken appar grönt catering biodynamiskt låna stockholm spex&skoj världsmiljödagen janna s middag skärgårdsbröllop parfym hyra bruduppsättning hungerprojektet glamour vitguld save-the-date vår papper ekoturism bordsplacering bröllopsplaner brudtärna bröllopsfrisyr förlovning jul höst better globe wwf sara&daniel svanen midsommar forum rosa budget krav jordgubbar stearinljus alla hjärtans dag brud utomhusbröllop kungligt bröllop bröllopskonsultation trädgårdsbröllop närproducerat vinterbröllop vegetariskt bröllopstrend retro katharina brunat vitt inbjudningskort victoria&daniel brudskål ecobride festlokal hår ekobrud skor bröllopspresenter vinter bröllopsbok smekmånad hudvård fest ja! sommar så gjorde vi smycken makeup ringar ecobride club fair trade bröllopsmässa accessoarer bröllopstårta tävling bordsdekorationer bröllopsmiddag brudbukett skönhet brudklänning second hand planering vera&tommy tips gör-det-själv miljövänligt inspiration ekologiskt ekobröllop vintage blommor mat bröllop återanvända kläder dukning dekorationer vigsel återbruk diy 2013 heidi&eric dryck säsong tema presenter mode brudklädsel personligt bröllopsresa bröllopskoordinator inbjudningar bröllopsfoto fair flowers fair plants bröllopsfotograf ellen&gustaf resor gäster katharina&martin weleda etiskt josefine&kalle vegan vin ängsbröllop 2012 brudgum favours rosor cupcakes ekoguld transporter recept julklapp 2014 återvunnet möhippa dessert guld 2010 2011 liseberg choklad rättvisemärkt slottsbröllop lokal linn&asim johannae trend nvey eco blå pinterest frogpearl naturskyddsföreningen vickning maryfly organics fsc madeleine&chris fyra bröllop earth hour bok & bibliotek frieri corsage gul slöja underkläder läckö tärna ina nordberg alkoholfritt gunnebo slott bomull studio ankungen sigtunahöjden lantligt musik båt naturens bästa champagne hemsida blomsterkrans färgglatt kinnekulle morgongåva för honom utomlands ekoturismföreningen brunch wilma&friends rabattkod lavish design care candle grow eco gt silver fiskguide wedding weekend fotobås sophia couture carl-philip och sofia love stockholm servettvikning kate&william the fair tailor hindersprövning house of tammam spa rosenserien vego anna&micke kaffe drop-in the great gatsby earth day pride twitter spar pengar ekosilver nuxe 50-talet en köpfri dag svenska inredningsbolaget palmgrens praliner david schreiner patricia&henrik dermanord anna-karin&hans djurtester marsalk beneco mattias kristiansson hotell rebeqah&waldemar ekocharter hålla tal cake toppers var rädd om maten go red 60-talet jenny & johnny estelle amanda borneke bröllopsforum ta tillvara maria&markus festprogram volontärresor hanna&björn toastmaster forever unique jewelry mikael sjömilla lars wallin lila linne vattenlimousine google weddings orange dans loveko gästbok skebo herrgård first sight