Vegetariskt till bröllopet
Gästbloggare: Vera Waldemarsdotter
Vi äter mycket vegetariskt hemma, och vi kommer även se till att vårt bröllop innehåller mycket vegetariskt och även veganska maträtter. Vi vill visa att det finns hur goda alternativ som helst istället för kött och även för att kött kräver mer av jordens resurser när det gäller mark och vatten, men det går även åt oändligt mycket mer energi att framställa kött. Det är många som infört en "köttfri måndag" och nu hakar fler och fler på och det är ju himla bra tycker jag. Genom att köpa säsongens grönsaker t.ex. vitkål, rödbetor, morötter, bönor, säd eller nötter istället för kött, kan man både sänka sina matkostnader och samtidigt höja näringskvalitén, vilket vi kommer ta till vara på när vi gör vår bröllopsmat. Det kommer vara säsongbaserat, ekologiskt och närodlat. Vad planerar ni för gott till er bröllopsmiddag?
/Vera
Här är 3 smakprover från vår kommande bröllopsbuffé:
- Blomkålssnittar. En perfekt aptitretare till välkomstdrinken på festen/kalaset eller bröllopet.
- Grönkålssoppa i glas. Bra som förätt och mingla runt med innan maten serveras på festen. Vi tänkte servera soppan i fina loppisglas med en brödpinne eller ett osthjärta till.
- Rödbetsbiffar med getostcrème. Himmelsk god och passar till exempelvis honungsrostade rotsaker i ugn eller som en bufferätt.
Klicka på receptnamnet så kommer ni till recepten på min vän Eveline Johnssons vego-blogg.
Kommentera gärna inlägget:
Senaste inlägg
Senaste kommentarer
-
Tony Harry » Glad midsommar!: ”3% Garanterat snabba lån Vi erbjuder låne-/investeringsfonder till företag och ..”
-
Rutz » Fotobås till festen: ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlåne..”
-
Rutz » Fotobås och gästbok till bröllopet : ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlåne..”
-
Rutz » Fotobås och gästbok till bröllopet : ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlåne..”
-
Rutz » Tema: Flower Power: ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlång..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
mikael sjömilla blomsti prickigt hanna&björn bernzon blommor gästlista sju sorters kakor volontärresor pernilla&david bröllopsforum amanda borneke jenny & johnny estelle linnea@sverker brudkrona var rädd om maten regnbågsbröllop ekolibreeze rebeqah&waldemar hotell flower power presentöppning marsalk såpbubblor djurtester anna-karin&hans dermanord louise&dusan sara&andreas almedalen städprodukter en köpfri dag nuxe 50-talet spar pengar sommarväska honoré des prés florist tina larsson våra oköttsliga lustar first sight skebo herrgård bellapierre loveko deli stockholm orange dans lisa&anton linne vattenlimousine naked cake house of tammam hindersprövning the fair tailor photo booth servettvikning bröllop i sigtuna carl-philip och sofia sophia couture kyrka wedding weekend fiskguide silver eventomatic crème de la crème care candle lavish design sojaljus wilma&friends photo by heart drop-in sångsolist svensexa vego statistik recension kinnekulle färgglatt pärlor hemsida champagne valborgs 20-talet ekohippa lantligt nyår ekoturismföreningen utomlands morgongåva biodynamiskt låna stockholm spex&skoj världsmiljödagen janna s middag skärgårdsbröllop appar studio ankungen bomull bruduppsättning bok & bibliotek glamour gul corsage maryfly organics papper naturskyddsföreningen bordsplacering bröllopsplaner brudtärna madeleine&chris save-the-date bröllopsfrisyr förlovning jul höst better globe slottsbröllop rättvisemärkt choklad liseberg lokal 2010 guld krav jordgubbar stearinljus julklapp recept transporter 2014 trädgårdsbröllop närproducerat bröllopskonsultation vinterbröllop vegetariskt bröllopstrend 2012 vin inbjudningskort katharina brunat ecobride festlokal josefine&kalle etiskt ekobrud skor hår bröllopspresenter vinter bröllopsfoto inbjudningar hudvård personligt ja! sommar så gjorde vi smycken makeup ringar ecobride club 2013 fair trade bröllopstårta accessoarer dekorationer bordsdekorationer bröllopsmiddag brudbukett skönhet brudklänning second hand planering vera&tommy tips gör-det-själv miljövänligt inspiration ekologiskt ekobröllop vintage blommor mat bröllop återanvända kläder dukning tävling återbruk vigsel diy bröllopsmässa heidi&eric dryck säsong tema presenter mode brudklädsel fest bröllopsresa bröllopskoordinator bröllopsbok smekmånad fair flowers fair plants resor bröllopsfotograf ellen&gustaf brudskål victoria&daniel gäster katharina&martin weleda vegan vitt ängsbröllop retro brudgum favours ekoguld rosor cupcakes brud alla hjärtans dag kungligt bröllop utomhusbröllop återvunnet möhippa dessert 2011 budget rosa forum midsommar svanen sara&daniel wwf linn&asim johannae trend nvey eco fsc vitguld blå pinterest frogpearl ekoturism vickning vår hyra parfym fyra bröllop earth hour hungerprojektet frieri catering grönt sigtunahöjden slöja underkläder läckö tärna ina nordberg alkoholfritt gunnebo slott buffé camino för honom ris brunch frimärken båt musik naturens bästa kakor blomsterkrans solrosor svenskt sigill flique i underjorden spa elsa billgren rosenserien anna&micke kaffe väder klimatkompensera bröllopsvals rabattkod häst och vagn elin atterstig grow eco gt photago beyond retro ecocert fotobås life by lisen odla love stockholm barn kate&william medeltidsbröllop kärlekens dag lars wallin lila norge gilda&pearl google weddings sagobröllop jessica jäger syntetiska diamanter gästbok tackkort marie&henrik earth day the great gatsby pride twitter ekosilver förkylning robin&annika linnea&sverker afternoon tea david schreiner svenska inredningsbolaget palmgrens praliner fanny&daniel bröllopsfilm patricia&henrik balanzen beneco h&m mattias kristiansson wise ekocharter lantmännen cake toppers hålla tal linn&mattias 60-talet go red lisen organics gröna november guerilla gardening annie&tomas dr.hauschka ta tillvara maria&markus festprogram skottår toastmaster forever unique jewelry påsk
Förrätt: Gazpacho med brödpinnar med följande dricka: Il Nostro Grecanico, Italien. Jus de Raisin Blanc, Frankrike (must, alkoholfritt). Kranvatten
Varmrätt var buffé med:
Bredsjö blå-bakad potatis – Biffar på färska sojabönor och rostad majs – Brödsallad – Crudité-sallad – Dillpesto – Picklade skånska grönsaker – Bröd – Vispat smaksatt smör – Getostcrème med dricka: Château Pech-Latt, Frankrike. Jus de Raisin Rouge, Frankrike (must, alkoholfritt). Kranvatten
Och ostbord med Ost och kex med hemkokt tillbehör. Dricka: Grande Maison Cuvée des Anges, Frankrike.
Sen fick vi också en fantastiskt tårta: Vit chokladbotten gjord på choklad från franska Michel Cluizel, mousse gjord på solmogna svartvinbär, vaniljpannacotta av vaniljstång från Tahiti, rabarbermousse, marängsmörkräm och sugarpaste.
Som sagt, stor succes!