Gör din egen bröllopsdessert
Ett sätt att få en personlig touch på bröllopet är att låta era egna smakminnen avspegla sig i bröllopsmenyn. Just desserten är något som ofta går ganska så enkelt att lyckas bra med på egen hand, men det gäller att välja en dessert som är hyfsat enkelt att göra till många och som kan förberedas en eller två dagar i förväg.
Min egen favorit vid alla former av festligheter är pannacotta. Grunden är enkel och samtidigt går smakerna att variera i alla oändlighet. På hösten brukar jag servera smörkokta äpplen med stjärnanis som topping, på vintern passar en mustig chokladvariant och på sommaren tar jag helt enkelt det bär som är moget och i säsong just för tillfället. En vanlig traditionell vaniljpannacotta blir både god och festlig tillsammans med så gott som vilket bär eller frukt som helst.
Här kommer en lyxig bröllopsvariant med smak av champagne och färska jordgubbar som med fördel serveras i slutet av juni eller början av juli när de svenska jordgubbarna är som bäst.
Champagnepannacotta med färska jordgubbar
Kan göras upp till 3 dagar i förväg. Med fördel minst 1 dag i förväg så smakar den allra bäst. Använd ett ekologiskt mousserande vin som är helst är halvtorrt. Utgå från ett vin du gillar att dricka. Väljer du en riktigt torr variant kan du behöva tillsätta lite extra socker för att alkoholsmaken inte ska ta över.
8 portioner (ta receptet x 5 för 40 gäster och x10 för 80 gäster. Håll koll på hur stora kastruller du har bara)
Ingredienser:
37,5 cl kyld ekologisk champagne eller mousserande vin
4 tsk gelatin (Ersätt gärna med agar-agar för vegetabiliskt alternativ)
7,5 dl ekologisk grädde
1,5 dl rättvisemärkt socker
En nypa salt
1 tsk rent ekologiskt vaniljextrakt
Gör såhär:
- Blöttlägg gelatinet i 2,5 dl champagne i 5 min.
- Blanda grädde, socker, salt och vanilj i en kastrull och värm blandningen försiktigt, men låt det inte koka. När krämen är ordentligt varm, vispa ner gelatinet och champagnen. Låt svalna i 5 minuter.
- Häll resterande champagne i en skål och rör ner gräddblandningen långsamt. Dela upp i 8 serveringsglas eller portionsformar och låt stå i kyl minst 4 timmar eller upp till 72 timmar. Täck ordentligt med plastfolie efter 4 timmar.
- Garnera med färska jordgubbar skurna i skivor och en kvist citronmeliss eller mynta. Vill du framhäva jordgubbsmaken ytterligare kan du sockra med lite rörsocker innan du lägger på dem.
Kommentera gärna inlägget:
Senaste inlägg
Senaste kommentarer
-
Tony Harry » Glad midsommar!: ”3% Garanterat snabba lån Vi erbjuder låne-/investeringsfonder till företag och ..”
-
Rutz » Fotobås till festen: ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlåne..”
-
Rutz » Fotobås och gästbok till bröllopet : ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlåne..”
-
Rutz » Fotobås och gästbok till bröllopet : ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlåne..”
-
Rutz » Tema: Flower Power: ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlång..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
skebo herrgård bellapierre marie&henrik syntetiska diamanter loveko dans orange lisa&anton gilda&pearl norge naked cake blomsti påsk forever unique jewelry skottår hanna&björn ta tillvara dr.hauschka gästlista annie&tomas pernilla&david guerilla gardening gröna november lisen organics brudkrona linnea@sverker linn&mattias ekolibreeze regnbågsbröllop lantmännen wise flower power presentöppning h&m såpbubblor djurtester bröllopsfilm fanny&daniel sara&andreas almedalen louise&dusan städprodukter en köpfri dag linnea&sverker robin&annika ekosilver sommarväska honoré des prés the great gatsby earth day väder photo by heart kaffe svensexa vego statistik recension kärlekens dag medeltidsbröllop barn photo booth bröllop i sigtuna odla sophia couture ecocert kyrka beyond retro silver eventomatic crème de la crème elin atterstig häst och vagn sojaljus rabattkod klimatkompensera nyår ris camino buffé flique i underjorden svenskt sigill solrosor pärlor kakor valborgs 20-talet ekohippa frimärken sigtunahöjden grönt catering biodynamiskt låna stockholm ina nordberg världsmiljödagen janna s slöja skärgårdsbröllop parfym hyra bruduppsättning hungerprojektet glamour vitguld save-the-date vår papper ekoturism bordsplacering bröllopsplaner brudtärna bröllopsfrisyr förlovning jul höst better globe wwf sara&daniel svanen midsommar forum rosa budget krav jordgubbar stearinljus alla hjärtans dag brud utomhusbröllop transporter bröllopskonsultation trädgårdsbröllop rosor vinterbröllop vegetariskt bröllopstrend retro katharina brunat vitt inbjudningskort victoria&daniel brudskål ecobride festlokal hår ekobrud skor bröllopspresenter vinter bröllopsbok smekmånad hudvård fest ja! sommar så gjorde vi smycken makeup ringar ecobride club fair trade bröllopsmässa accessoarer bröllopstårta tävling bordsdekorationer bröllopsmiddag brudbukett skönhet brudklänning second hand planering vera&tommy tips gör-det-själv miljövänligt inspiration ekologiskt ekobröllop vintage blommor mat bröllop återanvända kläder dukning dekorationer vigsel återbruk diy 2013 heidi&eric dryck säsong tema presenter mode brudklädsel personligt bröllopsresa bröllopskoordinator inbjudningar bröllopsfoto fair flowers fair plants bröllopsfotograf ellen&gustaf resor gäster katharina&martin weleda etiskt josefine&kalle vegan vin ängsbröllop 2012 brudgum favours närproducerat cupcakes ekoguld kungligt bröllop recept julklapp 2014 återvunnet möhippa dessert guld 2010 2011 liseberg choklad rättvisemärkt slottsbröllop lokal linn&asim johannae trend nvey eco blå pinterest frogpearl naturskyddsföreningen vickning maryfly organics fsc madeleine&chris fyra bröllop earth hour bok & bibliotek frieri corsage gul middag underkläder läckö tärna spex&skoj alkoholfritt gunnebo slott bomull studio ankungen appar lantligt musik båt naturens bästa champagne hemsida blomsterkrans färgglatt kinnekulle morgongåva för honom utomlands ekoturismföreningen brunch wilma&friends bröllopsvals lavish design care candle grow eco gt photago fiskguide wedding weekend fotobås life by lisen carl-philip och sofia love stockholm servettvikning kate&william the fair tailor hindersprövning house of tammam spa elsa billgren rosenserien anna&micke sångsolist drop-in florist tina larsson våra oköttsliga lustar pride twitter förkylning spar pengar nuxe 50-talet afternoon tea palmgrens praliner david schreiner svenska inredningsbolaget patricia&henrik dermanord anna-karin&hans balanzen marsalk beneco mattias kristiansson hotell rebeqah&waldemar ekocharter hålla tal cake toppers var rädd om maten go red 60-talet jenny & johnny estelle amanda borneke bröllopsforum maria&markus festprogram volontärresor sju sorters kakor bernzon blommor prickigt toastmaster mikael sjömilla lars wallin lila linne vattenlimousine google weddings jessica jäger sagobröllop deli stockholm gästbok first sight tackkort