headerfoto

Lisa & Anton gifte sig på en äng

Namn: Lisa Augustsson Hübner och Anton Hübner

Datum: 18 juli 2009

Vigselplats: Backåkra i fredsringen på Dag Hammarskölds plats.

Festlokal: Växthuset Backagården, Österlen i Skåne.

Fotograf: Martina Thalwitzer, www.ourday.se och www.frokenfokus.se

 

Text och bilder är hämtade ur boken JA! Er guide till ett etiskt och ekologiskt bröllop.

Foto: Martina Thalwitzer /OurDay.se

Vad var mest speciellt på ert bröllop?

- När vi bestämde oss för att gifta oss var vi överens om att vi verkligen vill finna ett sätt att komma undan all hysterisk överkonsumtion som ofta förekommer vid tillställningar som bröllop. Vi kom ganska fort fram till att det bästa var att ingen visste om att det skulle bli bröllop. Vi ville inte att folk skulle ha ångest över vad de skulle ha på sig, vad de skulle säga och vi ville absolut undvika att gästerna köpte nya kläder, skor och massa presenter som vi inte behövde. Därför höll vi det hemligt och bjöd istället in till en helt vanlig musikfest som vi har varje år.

 

 

Hur gjorde ni för att få bröllopet personligt?

- Vi bröt och vred förmodligen alla bröllopsregler som finns men alla val kändes väldigt självklara. Vi gjorde allt på vårt eget sätt och vi tycker att vi lyckades ge den lite avdankade traditionen bröllop en ny och framförallt rolig dimension. Detta gjorde nog att alla gäster kände igen oss i allt som hände samtidigt som tillställningen inte blev så förutsägbar.

 

 

Vilket minne lyser starkast från er bröllopsdag?

Vi hade utan att våra vänner visste om det tagit mycket hjälp av deras expertis under förberedelserna. Min bror Johan var en stor inspiration till dukning och tema, många av våra vänner hade varit med och valt efterrätten, tipsat om viner och flera stycken hade efter våra önskemål förberett musik och sångframträdanden som de trodde var till en vanlig fest. Detta skapade en opretantiös delaktighet som blev något alldeles extra. Vi och många av gästerna har talat om det flera gånger efteråt och det är otroligt svårt att beskriva den enomra kärlek som fanns överallt och som alla delade med sig av på ett så spontant, ärligt, och helhjärtat sätt och det är just den känslan som lyser starkast från den där fantastiska dagen i juli.

 

Läs hela inlägget för Lisa & Antons bästa bröllopstips!

Så här gjorde Lisa och Anton:

 

Vigselplatsen

Vi valde givetvis att vara ute i naturen, på en fredsplats, på en äng nära havet. Om man som vi älskar naturen så fanns det inte något mer passande. Barnen plockade blommor till våra familjemedlemmar och fantastiska musikantvänner spelade och sjöng helt akustiskt.

 

Kläderna

Vi försökte använda kläder som vi redan hade. Hela Antons kostym var använd flera gånger tidigare men fortfarande lika fin. Jag sydde min klänning själv, använde min favoritjacka och ett par sandaler som jag hade på nästan varje dag den sommaren.  

 

Mat

Vi valde en helt vegetarisk meny . En anledning var att Lisa är vegetarian sedan 12 år tillbaka men också för att inte bidra till den extrema överkonsumtionen av kött. All mat var ekologisk och närproducerad inom ett område på ca 2 mil.

 

Dryck

Vi köpte ekologiskt öl, vin och champagne på Systembolaget i Halmstad men beställde uthämtning i Ystad så vi skulle slippa transportera det så långt. Det enda vin vi inte fann ekologiskt var dessertvinet så efter en lång och imponerande lektion från Systembolagets personal så valde vi ett dessertvin som var utan certifiering men som ändå tillverkats på ett mycket hållbart sätt.

 

Ringarna

Lisas förlovningsring är i huvudsak gjord av trä och för varje ring som köps på det företaget så planteras ett nytt träd. Våra vigselringar är gjorda av 100% återvunnet vitguld och Lisas ring har konfliktfria diamanter från Kanada.

 

Presenterna

Vi fick några få gåvor i efterhand, bland annat vattenglas av återvunnet glas, skog i VI-skogen i östafrika och regnskog. När vi fick dessa presenter så kände vi att vårt budskap absorberats av våra gäster och det var det egentligen den enda presenten vi önskade oss.

Kommentera gärna inlägget:

Så gjorde vi

Arkiv

Etikettmoln