headerfoto

Anna-Karin och Hans gifte sig utomlands

Namn: Anna-Karin och Hans Dahlin
Datum: 4 juni 2011
Tema: Utomlands
Vigselplats: Calella, Spanien. På torget i den gamla delen av staden utanför stadshuset.
Festlokal: Mingel på uteservering på Tapasbar, middag och dans på hotellet, efterfest på en bar bredvid hotellet.

Fotograf: Örjan Lindén www.orjanlinden.com och Magnus Predikaka

Foto: Örjan Lindén/ Orjanlinden.com

Varför ett bröllop utomlands?
Efter många turer fram och tillbaka, vi hade även bokad festlokal i Göteborg, så bestämde vi oss för att ta med familj och våra bästa vänner på semester. Inga barn, bara vuxna, med egentid. En otroligt härlig upplevelse att få åka iväg med de personerna vi trivs bäst med och bara umgås under en härlig semester tillsammans. Vi var ca 30 personer.

 

Vad gjorde ni för att få bröllopet personligt?
Vi involverade alla gäster. Istället för att lägga alla pengar på mat, lokal, kläder, musik mm så spenderade vi vår budget på fem dagars hotell med helpension för alla gäster. Istället för presenter stod gästerna för sin egen resa.
Vi ankom till hotellet en onsdag kväll, vilket gav oss två dagar att förbereda vigseln på plats. Vi delade in samtliga gäster i mindre grupper med olika ansvarsområden: så som fotografering, brudbukett, bröllopstårta, smink, hår etc. Detta gjorde alla delaktiga i vigseln samtidigt som det blev en bra lära-känna-aktivitet då alla gästerna inte träffats tidigare.

 

Vilket är ert bästa planeringstips till blivande brudpar?
Gör en prioriteringslista. Vissa saker måste ordnas i god tid, andra saker är bättre att oroa sig för längre fram. Och när dagarna går märker man att vissa saker kommer att lösa sig hur eller hur och då är det bara att våga släppa taget.


Vilket minne lyser starkast från er bröllopsdag?
Hur det är alldeles tyst på torget där vi ska gifta oss, hur stadens kyrkklockor slår, den spanska barnkören sjunger Ave Maria och vi går igenom ett gammalt valv och möts av alla våra vänner som står med vita ballonger och välkomnar oss. Det var magiskt. Som en film.

 

Läs hela inlägget för Anna-Karin & Hans bästa bröllopstips!

Så här gjorde Anna-Karin och Hans:

 

Festlokal
Direkt efter vigseln hade vi reserverat en uteservering tillhörande en riktigt bra tapasrestaurang. Middag hade vi därefter på hotellet, där det även blev bröllopstårta, drinkar och dans. Kvällen avslutades på en bar bredvid hotellet, som spelade musik anpassat till vårt sällskap.


Mat
Eftersom vi var i Spanien och ville att det skulle speglas i bröllopet så valde vi mycket lokalproducerat. Direkt efter vigseln hade vi reserverat en uteservering i direkt anslutning där vi åt spanska tapas och drack Cava och Sangria på spanskt vin. Bröllopstårtorna var beställda från ett lokalt bageri där allt bakades av ägarens mamma hemma i hennes kök.


Dekor
Vi gifte oss utomhus på stadens torg. Miljön och atmosfären var verkligen dekor nog och skapade en unik inramning av hela vigseln.


Kläder
Vi valde båda att köpa bröllopskläder som vi gärna använder igen. De går att klä upp och klä ner. Samma gäller skor och accessoarer. Exempelvis var bröllopsklänningen en ljusblå sommarklänning som passar jättefint till andra festliga tillfällen och brudens skor går att använda både till vardag och fest.


Transporter
Även om det kanske inte är så miljövänligt i sig att åka utomlands så valde vi att satsa på enbart våra närmaste vänner och släkt istället för hundratals gäster från hela Sverige. Eftersom alla platser från vigsel till efterfest låg på gångavstånd från varandra i byn behövdes inga andra transporter varse sig mellan vigselplats eller festlokal eller för gästerna.


Presenter
Istället för presenter bad vi våra släktingar och vänner om hjälp att arrangera bröllopet på plats. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Arkiv

Etikettmoln