headerfoto

Pernilla & David valde veganbröllop

Namn: Pernilla & David Berg
Datum: 13 augusti 2011
Tema: Miljövänligt och veganskt bröllop
Vigselplats: Dalarö kyrka, Stockholms skärgård
Festlokal: Hotell Bellevue, Dalarö (finns tyvärr inte längre)
Fotograf: Fredrik Wahlström, www.wahlstrmphoto.se
 

Klicka på bilderna för att förstora. Foto: Fredrik Wahlström, www.wahlstrmphoto.se

Vad gjorde ni för att få bröllopet personligt?
- Jag utarbetade alla recepten till vår bröllopsmeny och hela festen var arrangerad med miljötänk. Till och med färgtemat var grönt, vilket även visades i bröllopsklänningen som hade gröna inslag.

Vilket är ert bästa planeringstips till blivande brudpar?
- Börja i god tid och tänk gärna på att alla kan genomföra ett miljövänligare bröllop. Alla små bidrag räknas, man behöver inte ha dåligt samvete om man inte hittar miljövänliga alternativ för allting. Tänk på att mer vegovänlig mat är miljövänligare än kött. Välj även fotograf med omsorg om ni vill ha fina bilder från den stora dagen.

Vilket minne lyser starkast från er bröllopsdag?
- Att vi klarade oss helskinnade och torra från paddlingen. Vi är väl både lite galna och det var på håret att bröllopsklänningen gick ner i kanoten och underklänningen fick lämnas på land. Sedan var det en vacker fullmåne som lyste på oss under natten. 

Läs hela inlägget för Pernilla & Davids bästa bröllopstips!

Så här gjorde Pernilla & David:

Mat
Vår mat var helt vegansk vilket menas att vi inte använde oss av varken kött, fisk, ägg och mjölk. Det är väldigt få kockar som kan laga god och näringsriktig veganmat så jag utarbetade därför alla recept som ingick i bröllopsmenyn helt själv, och sedan fick kocken på hotellet provlaga recepten innan vi var nöjda. Det var viktigt för oss båda att servera mat som vi båda kunde stå för. Men även visa att det går att göra vällagad och lyxig mat utan att använda animaliska produkter. Personalen blev väldigt engagerade i vegantänket, så redan där blev det ”ringar på vattnet” vilket var himla kul. Men även gästerna gillade maten och vi hoppas vi lyckats visa att det faktiskt fungerar att äta god mat utan kött.

Bröllopstårta & Cupcakes
Det som var svårast var att ta fram det perfekta receptet till bröllopstårtan. Efter mycket letande hittade vi Marina på Marimilo Cakedesign som kunde baka och dekorera både tårta och cupcakes. Recept på tårtan hittar ni här.

Dryck
Vinet som serverades var självklart veganskt även det. Det hade vi kontrollerat genom att kontakta vingårdarna och prata med kundtjänst på Systembolaget. Vanligt vin är inte veganskt då det i många fall klarnas med både gelatin och/eller äggvita.

Festlokal
Vi valde festlokal med omsorg. Det största kravet på festlokal var att veganmat skulle kunna lagas på plats. Efter mycket letande hittade vi Hotell Bellevue där de var väldigt tillmötesgående och kocken kunde tänka sig att laga maten efter mina recept.

Dekor & Brudbukett
Vi dekorerade borden med ekologiska blommor och blad och även min brudbukett innehöll ekologiska blommor från Flowers by Grow. Bordsplaceringen bestod i handplockade stenar som vi dekorerat med gästernas namn. De levande ljusen var tillverkade av ekologisk soja och palmolja. De vanligaste ljusen innehåller djurfett (stearin) eller paraffin (oljebaserat), så för oss var det viktigt att även där vara vegan och miljövänliga.

Kläder
Bröllopsklänningen köpte vi begagnad och ska säljas vidare är det tänkt. Jag hade givetvis skor som var veganvänliga och inte var gjord av skinn. David hittade inget begagnat så han köpte en helt ny, men valde en kostym han kunde använda vid fler tillfällen.

Transporter
Transporten från kyrkan till festlokalen skedde i en outrigger (en speciell kanot). Två av våra kompisar paddlade oss den knappa kilometern till festlokalen. Gästerna promenerade från kyrkan till festlokalen. Vi uppmanade dessutom våra gäster att samåka till bröllopet i den mån det gick.

Presenter
Vi önskade oss inte några saker, utan mest upplevelser eftersom vi visste att många presenter lätt blir liggande i garderoben och aldrig används.

Skönhet
Make up och hårprodukter var veganvänliga och ekologiska. Make up kom från Beauty Without  Cruelty och hårprodukter från Giovanni. Min frisör och makeup-artist tyckte det var kul idé och ställde upp på att använda de produkter vi ville. Jag hade även ekologiska orkidéer i håret.

Bröllopsresa
Vi åkte på en kort bröllopsresa till Berlin. Där passade vi på att testa veganrestauranger och veganbutiker, vilket var mycket lärorikt och intressant. 
 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Etikettmoln