headerfoto

Mikaela & Mattias romantiska nyårsbröllop

Namn: Mikaela och Mattias Hägglund
Datum: 31 december 2014
Tema: Vinterromantik
Vigselplats: Utomhus vid vattnet vid festlokalen
Festlokal: Hälsovillan, Hässelby
Fotograf: Daniel Gual, www.gual.se

Foto: Daniel Gual, www.gual.se

Vad gjorde ni för att få bröllopet personligt?
- Mattias friade i september och vi började på en gång att prata om ett vinterbröllop. Så kom temat vinterromantik till och vi ville få en riktigt vintrig känsla på vårt bröllop. Vi gifte oss utomhus på självaste nyårsafton vilket kändes annorlunda, roligt och perfekt för oss. Till själva vigselceremonin hade vi valt en låt samt en dikt som vi båda tyckte om och som vi kände passade in på oss. Vi letade även efter en lokal med tanken att vi skulle kunna göra mycket själva.

Vilket minne lyser starkast från er bröllopsdag?
- Talen som hölls under middagen av våra föräldrar och syskon var alla väldigt fina.
För Mattias var även dansen speciell. Vi hade övat lite innan på en vals och vi dansade till en av hans favoritlåtar.

Vad är ni mest nöjda med från ert bröllop?
- Det blev en väldigt trevlig, lättsam och kärleksfylld stämning bland deltagarna. Alla som var där trivdes. Vi hade dessutom väldigt tur med vädret, en riktig bonus.

Vilket är era bästa planeringstips till blivande brudpar?

  1. Prata ihop er om vad som är viktigt för just er som brudpar, både som individer och tillsammans. Vilka delar vill ni verkligen satsa på och vilka delar är inte så viktiga både sett till pengar och emotionellt. 
  2. Prata med varandra om vad som behöver ordnas samt om vem som gör vad och vad som görs tillsammans. Vi tyckte det var skönt att ha de stora sakerna avklarade först som att boka lokal, catering och vigselförrättare/präst. Sedan kunde vi fokusera mer på detaljerna som dekorationer, meny, dukning och liknande.
  3. Bröllopsplanerandet är jätteroligt, men det är också väldigt enkelt att bli överväldigad då det finns så mycket att välja mellan. Om ni redan innan bestämt vad ni ska fokusera på är det enklare att sålla och även fast ni sållar kommer ni hitta massa roliga idéer!

Läs hela inlägget för Mikaela & Mattias bästa bröllopstips!
Visa hela inlägget »

Så gjorde Mikaela & Mattias: 

Grundidé
Vår tanke med det vi införskaffade var att det skulle vara miljömärkt, begagnat, gå att använda/komma till användning igen, lånat och/eller från naturen.

Ringar
När Mattias friade hade han inte köpt någon ring då han mindes att jag nämnt att jag skulle vilja återanvända min farmors vigselring på något sätt eller ha en ring i ekologiskt guld. Vi hittade Johanna E Fagerstedt på Öland som erbjöd båda. Därmed återanvände vi min farmors vigselring samt annat guld till våra båda ringar som vi designade själva. Mikaela har en rosa fairtrade safir i sin ring.

Festlokal
Vi valde en där vi fick tillgång dagen innan och efter själva bröllopsdagen. På så vis kunde vi dekorera och göra i ordning precis som vi ville. Vi hade även vigseln nära  festlokalen för att slippa transporter.

Mat
Vi valde en ekologisk och klimatanpassad buffé från ett cateringföretag. Tanken med buffé var att då kan alla ta lite av varje som de gillar. Resterna sparade vi och frös in efteråt. Vi ordnade med dryck och tårta på egen hand. Kaffe, mjölk, te och liknande till tårtan var enkelt att handla ekologiskt på mataffären.

Dekor
Porslinet hyrde vi av lokalen. Namnskyltarna gjorde vi själva hemma med papper vi redan hade. Vi bytte till oss glasburkarna (bytesgrupp på Facebook), ljushållarna fanns på plats, lånade samt köpte en ljusslinga (som nu hänger i vårt vardagsrum) samt köpte miljömärkta servetter och stearinljus. Granriset blev en gåva från min svärfar från hans skog. Kottarna plockade min svärmor som jag och min syster målade med vit färg vi hade hemma och sedan sockrade (för att skapa en frostig effekt). Dukarna (lakan plus spetsgardiner egentligen) och stolsöverdragen (filtar) ska snart vara med på ett nytt bröllop. När mörkret sedan föll fanns det ljusslingor inomhus och utomhus på verandan och ljus i kakelugnarna (så ingen skulle behöva sitta eldvakt under festen) samt på borden.

Bröllopsresa
Vi fick en "mini-moon" i present från släkten som inföll helgen efter nyår. En helg på ett SPA i Sverige, bussbiljetter dit och tid att bara vara med varandra.  

Kläder
Detta tyckte Mikaela var svårast, speciellt med kortare planeringstid, då utbudet av brudklänningar att hyra är väldigt litet och att leta second hand tar tid. Klänningen kändes verkligen som klänningen med stort K för henne även om den köptes ny. Den passade nämligen utan att behöva ändras på något sätt, vilket gör att den nu kanske kan få vara med på fler bröllop framöver. Utbudet för män att hyra kostym och liknande är mycket bättre.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln