headerfoto

Fanny & Daniel valde närproducerat

Namn: Fanny Bergström Buller & Daniel Buller
Datum: 10 september 2011
Tema: Närproducerat
Vigselplats: Hönsäters kapell
Festlokal: Hällekis Folketshus
Fotograf: Monika Manowska, www.monikamanowska.com

Monika Manowska, www.monikamanowska.com

 

Vilket tema valde ni och varför?
Att konsumera hållbart är viktigt för oss i vårt dagliga liv och av den anledningen kändes det helt logiskt att tänka så även vid vårt bröllop. Vårt fokus i val av lokal, mat, kläder m.m. blev därför naturligt närproducerat. På så sätt fick vi också möjligheten att visa det vi är stolta över från platserna där vi kommer ifrån, vilket är Örebro respektive Götene.


Vad gjorde ni för att få bröllopet personligt?
I alla val utgick vi från oss själva och vad vi tycker är viktigt. Till exempel så har vi ingen bil och ingen av oss är intresserad av bilar. Därmed blev det helt naturligt att välja att ta cykeln från kapellet till festlokalen, något som också passade in i vårt hållbarhetstänk. Vi valde också att involvera våra familjer i alla förberedelser vilket stärkte känslan av att det var "vårt eget". Ljusstakarna på borden hade samlats ihop från släktingar, Fannys mamma arrangerade bordsdekorationerna, två av våra syskon var toastmasters och en stor del av grönsakerna till buffén odlades av Daniels moster och morbror.


Vilket är ert bästa planeringstips till blivande brudpar?
Stäm av med vänner som har gift sig för att få lite inledande tips. Det är onödigt att uppfinna hjulet på nytt. Var ute i god tid eftersom vissa saker tar längre tid än man tror. När dagen väl närmare kommer alla, inkluderat man själv, vara rätt stressad, så då är det skönt att ha läget under kontroll och veta att allt är löst. En bra leverantör av mat är också något vi absolut kan tipsa om. Maten gör mycket av en fest.

 

Läs hela inlägget för Fanny & Daniels bästa bröllopstips!

Så här gjorde Fanny & Daniel:

 

Mat
Vi valda mat från Hällekis Trädgårdscafé som ligger nära festlokalen. Menyn var till största del vegetarisk med inslag av lokalt fångad fisk. Grönsakerna till stora delar av menyn var odlade på Daniels moster och morbrors gård i närheten. Även ostar m.m. var närproducerat.


Dekor
Bordsdekorationerna bestod i första hand av frukt och grönsaker som köpts från en odlare utanför Örebro. Ljusstakar hade lånats ihop från släkten, vaserna var av återvunnet glas och linnedukarna hyrdes.


Kläder
Vi valde svenska märken och kläder som vi inte bara kommer att använda vid bröllopet. På så sätt får man möjlighet att känna sig så där särskilt fin fler gånger än en.


Transporter
Valet av plats, dvs. Hällekis, baserade sig på att gästerna enkelt kunde ta sig till platsen med tåg och promenera mellan kapellet, festlokalen och vandrarhemmet. Och så cyklade vi från kapellet till festlokalen!


Presenter
Vi var tydliga gällande hållbarheten även då det kom till presenter. Vi ville inte att någon av gästerna skulle känna sig tvingade att köpa något "bara för att". Våra toastmasters hade en lista med saker som vi visste att vi behövde. Vi välkomnade också gåvor till några utvalda organisationer som vi stöttar.


Smekmånad
Efter bröllopet valde vi att stanna kvar i en vecka i Daniels familjs sommarstuga i närheten av Hällekis. Här tog vi det lugnt och bara kopplade av. Resan har vi sparat till sommaren 2012 då vi åker iväg en månad till Sydamerika. Det känns bättre att göra en längre resa istället för flera kortare resor.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Arkiv

Etikettmoln