headerfoto

Linnea & Sverker gifte sig i sommartorpet

Namn: Linnéa & Sverker Lindström
Datum: 27 Augusti 2011
Tema: Skördefest
Vigselplats: I vårt sommartorp utanför Örebro
Festlokal: Partytält i trädgården
Fotograf: Våra gäster

Vilket tema valde ni och varför?
Vi valde att utgå från vår trädgård och våra odlingar, som är en gemensam passion. Vi satte datum för bröllopet till slutet av augusti för att få ut mesta möjliga av vår trädgård vilket gav det hela en känsla av skördefest. Vi älskar vårt sommartorp och den vackra natur som omger det. Det är något speciellt med gamla hus och de två stugorna och ladan där är från 1700-, respektive 1800-talet. Det är en perfekt plats att samla alla nära och kära.


Vad var mest speciellt på ert bröllop?
Känslan av att ha förflyttats bakåt i tiden. Platsen och de gamla torpstugorna tillsammans med alla hemvävda detaljer gjorde att det kändes som om vi befann oss i en annan tid. Det vackra vädret och all grönska runtomkring tog nästan andan ur oss. Det var otroligt kul att kunna bjuda på egenodlad mat och att så många av dekorationerna var gamla saker vi hittat i torpets gömmor.


Vilket minne lyser starkast från er bröllopsdag?
När vi anlände till torpet och alla gäster väntade på gräsmattan. Vi kom gående och drog barnen i en skrinda bakom oss. Några av gästerna fick tårar i ögonen direkt när vi klev in i trädgården. När vi ställde oss framför vigselförrättaren var det som om resten av världen försvann.


Vilket är ert bästa planeringstips till blivande brudpar?
Räkna med att planerandet tar tid. Vi hade cirka 5 månader på oss vilket var lite kort om tid för vår del. Vi hade så många idéer som vi inte hann med. Tänk långsiktigt om ni skall köpa saker till festen. Satsa på saker som du kan använda många gånger igen eller återanvänd sådant som du redan har. Viktigast av allt är väl att släppa taget när man väl är där och bara njuta av stunden och ta den som den kommer.

 

Läs hela inlägget för Linnea & Sverkers bästa bröllopstips!

Så här gjorde Linnea och Sverker:


Platsen
Vi gifte oss ute i det sommartorp som vi hyr strax utanför Örebro. Det nyaste huset är från slutet av 1800-talet. En bit tomten har vi gjort om till en gudomlig köksträdgård. Odlandet har blivit en naturlig del av vårt liv och vår familj. Då många släktingar och vänner bor långt bort var detta även en bra plats att samla alla på då det finns gott om sovplatser i husen. För att få plats med alla människor hyrde vi ett stort partytält som stod mitt på den stora gräsmattan. Tack vare det vackra vädret kunde vi öppna upp väggarna på tältet, det kändes som om vi satt mitt i naturen och åt. Vi hyrde mycket av inredningen och glas vilket sparade både tid, energi och pengar.

 

Porslin
Allt porslin och bestick lånade vi från olika håll, vi köpte på oss ett gäng kaffekoppar på loppis i gammal stil och lånade ihop de koppar som saknades. Ett kakfat limmades ihop av loppistallrikar. Vi försökte använda saker som skulle matcha stugan och känslan där.


Inbjudningar
Inbjudningskorten gjordes av handgjort naturpapper och papper färgat med kaffesump. Vi övervägde att maila men valde ändå personliga brev som skulle sätta tonen för vårt naturinspirerade bröllop.


Mat
Bröllopsdatum satte vi i slutet av augusti för att få ut mesta möjliga av vår köksträdgård. Även om vissa grödor och blommor då hade gjort sitt för det året var det mesta moget för skörd. Vi använde mycket av det vi odlat till maten på bröllopsfesten, det blev lite av en skördefest.


Tårta
Den underbara tårtan gjordes av min mamma och moster som bakade och dekorerade enligt våra önskemål. Den innehöll bland annat flädermousse gjord av min mammas hemmagjorda fläderblomssaft.

 

Dekorationer
De flesta dekorationer tillverkade vi själva av saker vi hade eller hittade i torpets gömmor. Bland annat sparade vi glasburkar som sedan målades och blev ljuslyktor, trälådor målades vita och blev förvaring för tex bestick och servetter, en gammal duk med en envis fläck klipptes isär och syddes om till vimplar i rad på snören som hängdes upp på olika platser i tält och trädgård. Av plankor vi hittade i ett förråd gjorde vi enkla skyltar som skulle visa gästerna rätt.

 

Brudbukett
Brudbuketten gav oss visst huvudbry under planeringen tills Sverker kläckte den brillianta idén att vi helt enkelt skulle hålla oss till vårt "tema" trädgård och skörd. Vi hade under sommaren drivit upp olika varianter av solrosor och hade en rabatt full av vackra ringblommor. En vän som är florist erbjöd sig att binda en bukett av de blommor vi valde. Det blev helt perfekt.

 

Möhippan
Trots att vi inte gått ut med att det skulle vara ett ekobröllop så verkar vår livsstil och våra intressen ha varit ganska tydliga för alla som kom. Till och med min möhippa var lite eko-inriktad. Jag fick börja dagen på en ekologiskt bondgård med att mjölka kossor. Därefter träffade jag en yogainstruktör för ett pass, hon var även biodlare och jag fick träffa hennes små bin (vill också ha!).

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”좀 좋아 졌던 마음이 가라 앉겠지요. 녀석이 실 웃더니 한 손으로 내 허벅지를 치네 요. 그래 너도 별수 없이 수작 버리지? 한 손을 주먹쥐었습”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”많이 먹였나요? 8시부터 마신게 12시 가 다 되었습니다. 녀석이 제법 술이 쌔네요. 지금 꼬장을 부리면 분위기가 좀 어색한 시간인데... 녀석”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”병의 삼분의 일도 못 마셨어요. 녀석이 꼬장을 부리면 방어를 해 야 했기 때문에 맨정신이 필요 했지요. 녀석은 거의 600미리를 마셨죠. 소주로”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”더 마셔." "어지러운데..." 녀석이 한 병을 비웠을 때 방바닥에 내려 앉더군요. 아까 부워 놓은 양주를 녀 석의 병에다 또 따라 놓았지요”

  • 퍼스트카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ” "그렇게 웃지 마요. 내가 무슨 바본 줄 알아요. 얼굴에 바로 이건 장난이다라 는 웃음이 맺혀 있거만." "그럼 진지하게 말하면 사귈래?" ”

Arkiv

Etikettmoln