headerfoto

Marie & Henrik satsade på personliga detaljer

Namn: Marie & Henrik Alsér
Datum: 28 maj 2011
Tema: Personligt utifrån oss och våra intressen
Vigselplats: Smålands Museum, Växjö
Festlokal: Privat
Fotograf: Daniel Johansson, www.dkj.se

Foto: Daniel Johansson

Vad gjorde ni för att få bröllopet personligt?
- Vi utgick från vad vi gillar till vardags. Ibland är det ju lätt att fantasin skenar iväg och att alla detaljer kanske var för sig är fina men ihop känns det rörigt. Då är det bra att ha en liten checklista att gå efter så att man kan plocka bort de saker som inte stämmer överens med det man från början bestämde.

 

Vad är ni mest nöjda med från ert bröllop?
- Vi är mycket nöjda med är att vi anlitade proffs, det blir lite dyrare, men å andra sidan kunde vi koncentrera oss på att "bara" gifta oss. Vi behövde inte kvalitetskontrollera allt utan litade på att de vi anlitat förstod vad vi var ute efter. 
Vi var också lyckligt lottade att kunna vara på plats två-tre dagar före och umgås med våra familjer och duka tillsammans och gå igenom de sista sakerna. Det gjorde att vi alla var lugna och visste ungefär hur hela dagen skulle bli. Nöjdast är vi med all hjälp både före, under och efter från våra familjer och vänner. En helt magisk känsla att ha alla man älskar nära sig under en sådan viktig dag.


Vilka är era bästa planeringstips till blivande brudpar?
- Skriv ut en checklista från något av alla bröllopsforum, där står allt man behöver tänka på hur långt i förväg. Skönt att slippa fundera på vad som är viktigast att tänka ut men där står det vad man behöver göra 12-6 månader i förväg, 6-3 månader, 3-2 månader och sista månaden.
Tänk ut några riktlinjer för hur ni vill att ert bröllop ska kännas. Ska det kännas högtidligt, personligt, formellt, mysigt, naturligt, rockigt, miljövänligt...?

 

Läs hela inlägget för Marie & Henriks bästa bröllopstips!

Så här gjorde Marie & Henrik:

 

Mat

Vi valde enbart härproducerad och vegetarisk buffé. All mat kom från Småland och gjordes av PM & Vänner i Växjö som utsetts till årets Ekokrog av White Guide. Per är en fantastisk rådgivare som lyssnar och kommer med förslag.


Dekor

Vår florist Åsa valde närproducerade rabarber till bordsdekorationer som återanvändes till flera arrangemang efter vårt bröllop i samma lokal.


Kläder

Brudgummens kläder köptes för att kunna användas i flera sammanhang än enbart till bröllopet och har redan använts flertalet gånger.


Transporter:

Vi valde Växjö som vigselort av flera anledningar, men en viktig anledning var att vi ville att alla skulle kunna ta sig till vårt bröllop med tåg om de önskade. Festlokal, övernattningsmöjligheter och vigsellokal låg dessutom på absolut gångavstånd mellan varandra vilket minimerade transporterna till nästan noll när gästerna väl var på plats i Växjö.


Presenter

Vi önskade oss framför allt att folk skulle komma till vårt bröllop men sedan också att våra gäster skulle respektera vår önskelista eftersom vi inte ville få saker som vi inte skulle använda. Något de flesta efterföljde och gjorde att presenterna används i vårt dagliga liv och inte bara till få tillfällen.

Övrigt

Välj att klimatkompensera eventuella trycksaker och transporter och ha miljön i åtanke i så stor utsträckning som möjligt.

Kommentera gärna inlägget:

Så gjorde vi

Arkiv

Etikettmoln