headerfoto

Hanna & Björn gifte sig på Liseberg

Namn: Hanna Ekegren & Björn Augustsson
Datum: 8 maj 2010
Tema: Trädgårdsbröllop
Vigselplats: Taubelunden, Liseberg
Festlokal: Lisebergs Wärdshus
Fotograf: Martina Thalwitzer, www.ourday.se och www.frokenfokus.se

Foto: Martina Thalwitzer

Vilket minne lyser starkast från er bröllopsdag?

- Stunden när vi sa ja till varandra, trots att vi varit tillsammans länge så var det ögonblicket magiskt och väldigt betydelsefullt. Gästerna var verkligen med i stunden, vi hade valt musik med stor omsorg och däribland *Islands in the stream' där gästerna sjöng med i refrängen. 

 

Vad är ni mest nöjda med från ert bröllop?
- Vi är mest nöjda med middagen/festen! Allt var verkligen precis så fantastiskt härligt som vi hoppats, alla underbara människor i en fantastisk lokal, full med skratt, kärlek, fantastisk mat och dryck. Hela menyn var ju ekologisk och jag tror att alla var över förväntan nöjda, det vara bara så gott! Likaså vinet, jag dricker väldigt sällan vin och njuter av det, men vinerna som köket valt ur den ekologiska listan var hur toppen som helst!

 

Vilket är ert bästa planeringstips till blivande brudpar?

- Jag upplevde att om man har ett tema så blir vissa val lite enklare, inte för att man är begränsad utan för att det känns bra att fatta vissa beslut, i vårt val utifrån vad som gör minst 'skada' på miljön. 

Passa även på att njuta, försöka vara i nuet var sekund - det är det allra viktigaste. Om något inte blir som man tänkt, skit i det och se det viktiga, mannen/kvinnan du älskar och att ynnesten att vara älskad!

 

Läs hela inlägget för Hanna & Björns bästa bröllopstips!

Så här gjorde Hanna & Björn:


Inbjudningar

Adress och frimärke sattes direkt på själva inbjudningskortet. På så sätt sparade vi in på kuvert helt och hållet. 

 

Mat
Hela menyn var ekologisk och komponerad av köksmästaren på Lisebergs Wärdshus som arbetar mycket med säsongsbetonade ingredienser.


Accessoarer
Hannas vackra smycken och hårdekoration kom från Lavish Design som arbetar helt och hållet med etiskt producerade smycken. Skorna är från Terra Plana och tillverkade i ekologiskt garvad mocka med en återvunnen sula i risskal.


Skönhet
Både hår och makeup var helt ekologiskt med produkter från Disp och Nvey Eco. Håret av Lena Landvall på Studio Sweet och makeup av Katarina Salesjö.


Blommor
Brudbukett, corsage och bordsdekorationer med röda miljömärkta pioner gjordes av Munkeröds Floristutbildning. Istället för ris bjöds gästerna blomsterspill och rosblad att kasta som lyckönskningar till brudparet.

 

Bröllopssvit

Bröllopsnatten spenderades på Svanen-märkta Hotel Liseberg Heden med ekologiska chokladpraliner, ekologiskt mousserande vin och ekologiskt frukost dagen därpå. 

 

Smekmånad

Smekmånaden blev en hemester i form av en Spa-weekend på Svanen-märkta Stenungsbaden Yacht Club cirka 40 min resväg norr om Göteborg. 

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Arkiv

Etikettmoln