headerfoto

Namn: Mikaela och Mattias Hägglund
Datum: 31 december 2014
Tema: Vinterromantik
Vigselplats: Utomhus vid vattnet vid festlokalen
Festlokal: Hälsovillan, Hässelby
Fotograf: Daniel Gual, www.gual.se

Foto: Daniel Gual, www.gual.se

Vad gjorde ni för att få bröllopet personligt?
- Mattias friade i september och vi började på en gång att prata om ett vinterbröllop. Så kom temat vinterromantik till och vi ville få en riktigt vintrig känsla på vårt bröllop. Vi gifte oss utomhus på självaste nyårsafton vilket kändes annorlunda, roligt och perfekt för oss. Till själva vigselceremonin hade vi valt en låt samt en dikt som vi båda tyckte om och som vi kände passade in på oss. Vi letade även efter en lokal med tanken att vi skulle kunna göra mycket själva.

Vilket minne lyser starkast från er bröllopsdag?
- Talen som hölls under middagen av våra föräldrar och syskon var alla väldigt fina.
För Mattias var även dansen speciell. Vi hade övat lite innan på en vals och vi dansade till en av hans favoritlåtar.

Vad är ni mest nöjda med från ert bröllop?
- Det blev en väldigt trevlig, lättsam och kärleksfylld stämning bland deltagarna. Alla som var där trivdes. Vi hade dessutom väldigt tur med vädret, en riktig bonus.

Vilket är era bästa planeringstips till blivande brudpar?

  1. Prata ihop er om vad som är viktigt för just er som brudpar, både som individer och tillsammans. Vilka delar vill ni verkligen satsa på och vilka delar är inte så viktiga både sett till pengar och emotionellt. 
  2. Prata med varandra om vad som behöver ordnas samt om vem som gör vad och vad som görs tillsammans. Vi tyckte det var skönt att ha de stora sakerna avklarade först som att boka lokal, catering och vigselförrättare/präst. Sedan kunde vi fokusera mer på detaljerna som dekorationer, meny, dukning och liknande.
  3. Bröllopsplanerandet är jätteroligt, men det är också väldigt enkelt att bli överväldigad då det finns så mycket att välja mellan. Om ni redan innan bestämt vad ni ska fokusera på är det enklare att sålla och även fast ni sållar kommer ni hitta massa roliga idéer!

Läs hela inlägget för Mikaela & Mattias bästa bröllopstips!
Visa hela inlägget »

Läs hela inlägget »

Namn: Jenny och Johnny Wallin 
Datum: 2 augusti 2014
Tema: Återbruk och personligt 
Vigselplats: Strömsholms slott, Strömsholm
Festlokal: Stenköket 
Fotograf: Natalie Borgström, Ulf Nash m.fl. (Vänner och familj)

Vilket minne lyser starkast från er bröllopsdag?  
Oj, all glädje och allt engagemang från alla gäster. Det strålande vädret, musiken och allt spex. Att vi blev ett. Det är inget specifikt minne som kommer till oss, utan helheten gör dagen så minnesvärd.

Vad gjorde ni för att få bröllopet personligt?  
Vi är nog båda två ganska stora personligheter med mycket kreativitet. Nästan all dekoration gjorde vi själva av återbrukat material, så som burkar, spetsar och virkade dukar. Något som var väldigt roligt var att designa en helt egen och personlig inbjudan som sedan en nära vän hade möjlighet att trycka på tryckeri. Vi byggde också en fotovägg tillsammans där vi återbrukade gamla lastpallar, tavelramar, överblivet material från renovering av huset och massor av loppisprylar. Det var en rolig grej där gästerna fick fotografera sig och vi fick massor av härliga bilder att minnas tillbaka till. Dukningen till middagen bestod av tallrikar från olika loppisar (men även arvegods) som både vi och nära köpte innan bröllopet. Fotograferna var vänner och familj, kocken en bekant till Johnny som grillade närproducerat på plats, brudbuketten fixade en f.d. florist och nära vän, chauffören var släkt med min kollega vilket gjorde att många nära och kära var inblandade på ett eller annat sätt i vår stora dag. Platsen var också självklar för oss, där är Jenny uppvuxen och det var i den närliggande miljön som Johnny kom på besök till Strömsholm för första gången, för snart 8 år sedan. 

Vad är ni mest nöjda med från ert bröllop?  
Det är inte lätt att välja ut en sak från dagen, utan det är många olika saker och framför allt stämningen som gjorde dagen så lyckad. Miljön är svår att slå, det är fantastiskt vackert omkring Strömsholms slott och all historia därtill. Men också att många vänner och familj var så pass involverade och engagerade. Det blev verkligen ett personligt bröllop med många skratt och mycket glädje, det kändes verkligen fantastiskt att ha alla dessa underbara gäster samlade denna soliga augustidag. 

Vilket är ert bästa planeringstips till blivande brudpar?  

  • Gör bröllopet personligt, vad gillar ni? Vilken/vilket miljö, kläder, mat, tema, musik, underhållning? Skriv listor och se över vad som är möjligt att genomföra. 
  • Var ute i god tid, kan låta klyschigt men det blir alltid lite mer än vad man tror. 
  • Vill ni involvera nära och kära? Ta reda på vad de har för underfundiga talanger som passar till bröllopet. 

    Läs hela inlägget för Jenny & Johnnys bästa bröllopstips!
Läs hela inlägget »

Namn: Linn och Mattias Norrbäck
Datum: 14 juni 2014
Tema: Miljövänligt och närproducerat
Vigselplats: Turinge Kyrka, Nykvarn
Festlokal: Vidbynäs Gård, Nykvarn
Fotograf: Malin Sydne, www.malinsydne.com
 

Foto: Malin Sydne

Vad gjorde ni för att få bröllopet personligt?
Det allra mesta gjorde bröllopet personligt! Vi gjorde alla dekorationer till bröllopet själva och i hög utsträckning använde vi material och ting som vi redan hade tillgång till. Vi nyttjade det som fanns nära till hands. Ex. lånade vi en flakcykel av en kompis som transport, gamla spetsdukar och gardiner fick pryda borden och buketterna. Många av våra vänner var involverade på ett eller annat sätt, inte minst för att vi lånade en hel del, men vi hade även två av våra vänner som sjöng i kyrkan. Många höll tal eller var inkluderade i spex och det här gjorde ju definitivt bröllopet personligt! Vi gifte oss i den kyrkan där Linn är döpt och konfirmerad vilket ytterligare gjorde det personligt.  Det var viktigt för oss att menyn återspeglade oss som personer, dels ville vi ha det miljövänligt men vi är också nutritionister båda två så rött kött gick bort. 

Vad är ni mest nöjda med från ert bröllop?
Allt. Vidbynäs Gård är fantastiskt vackert, servicen var oslagbar och personalen gjorde verkligen sitt yttersta för att vi skulle få våra drömmars bröllop. Stämningen var på topp från start med mycket skratt, glädje och värme och alla verkade ha det riktigt trevligt. Vårt toastmasterpar bjöd på sig själva till 100 % vilket bidrog till den fantastiska stämningen och smittade av sig på övriga gäster. All tid och möda vi lade på planeringen var värt det. De små detaljerna gör skillnaden. 

Vilket är ert bästa planeringstips till blivande brudpar?
1) Var ute i god tid. Oavsett hur mycket ni tänkt göra själva så är det alltid skönare att slippa stress ju närmre bröllopet ni kommer. Det skapar också utrymme att planera bättre och därmed också hålla nere kostnaderna. 
2) Fotograf bör ni boka tidigt! Det var bland det första vi gjorde och tur var det, vår fotograf var väldigt populär och hade strax efter vår förfrågan fått förfrågan från andra brudpar om samma datum. 
3) Om möjligt, förläng bröllopsdagen till en helg. Vi hade middag hos Linns föräldrar på fredagen med långväga gäster och våra två familjer. Det gjorde att vi som brudpar kunde börja koppla av och njuta redan då. På söndagen åt alla övernattande gäster frukost tillsammans på Vidbynäs som även har  fantastiskt mysiga hotellrum i små stugor. Gästerna droppade av allt eftersom men med de sista gick vi till den närliggande golfklubben och åt lunch. Det förstärkte och förlängde lyckan, värmen och kärleken som vi fick dela med våra vänner. 

Vilket minne lyser starkast från er bröllopsdag?
Det går nog inte att välja bara ett minne när hela dagen, och hela helgen var alldeles fantastisk. 

När Linn svarade JA i kyrkan gjorde Mattias automatiskt en segergest vilket fotografen lyckades fånga på bild och ingen av gästerna missade nog detta. Även prästen skrattade förtjust. 

Efter att våra vänner sjungit hårresande vackert i kyrkan för 3:e gången så reste sig en annan av våra bröllopsgäster upp och uppmuntrade till applåder för den vackra sången. Det lättade upp stämningen i kyrkan där vi som brudpar annars var lite nervösa. 

Det blåste i 15 m/s vilket syns på några bilder och gav oss ett gott skratt då såpbubblorna blåste all världens väg utanför kyrkan. 

Det var som ett spektakel i sig då vi skulle cykla iväg till Vidbynäs Gård i den blåsten. Alla gäster stod samlade runt omkring oss och roade sig. Det var nog en bra konversationsstartare bland gäster som inte kände varandra. Det var nog också med skräckblandad förtjusning de tittade på oss när vi cyklade iväg, Linns brudklänning inklämd på flaket, lite vingligt i början. 

Läs hela inlägget för Linn & Mattias bästa bröllopstips!

Läs hela inlägget »

Namn: Pernilla & David Berg
Datum: 13 augusti 2011
Tema: Miljövänligt och veganskt bröllop
Vigselplats: Dalarö kyrka, Stockholms skärgård
Festlokal: Hotell Bellevue, Dalarö (finns tyvärr inte längre)
Fotograf: Fredrik Wahlström, www.wahlstrmphoto.se
 

Klicka på bilderna för att förstora. Foto: Fredrik Wahlström, www.wahlstrmphoto.se

Vad gjorde ni för att få bröllopet personligt?
- Jag utarbetade alla recepten till vår bröllopsmeny och hela festen var arrangerad med miljötänk. Till och med färgtemat var grönt, vilket även visades i bröllopsklänningen som hade gröna inslag.

Vilket är ert bästa planeringstips till blivande brudpar?
- Börja i god tid och tänk gärna på att alla kan genomföra ett miljövänligare bröllop. Alla små bidrag räknas, man behöver inte ha dåligt samvete om man inte hittar miljövänliga alternativ för allting. Tänk på att mer vegovänlig mat är miljövänligare än kött. Välj även fotograf med omsorg om ni vill ha fina bilder från den stora dagen.

Vilket minne lyser starkast från er bröllopsdag?
- Att vi klarade oss helskinnade och torra från paddlingen. Vi är väl både lite galna och det var på håret att bröllopsklänningen gick ner i kanoten och underklänningen fick lämnas på land. Sedan var det en vacker fullmåne som lyste på oss under natten. 

Läs hela inlägget för Pernilla & Davids bästa bröllopstips!

Läs hela inlägget »

Namn: Annie och Tomas Andersson
Datum: 17 augusti 2013
Tema: DIY= Do it yourself. Gör-det-själv med ekologiskt tänk. 
Vigselplats: Strängsereds kyrka
Festlokal: Bottnaryds Allianskyrka
Fotograf: Björn Terlegård, http://bjornsfoto.blogspot.se
 

Klicka på fotona för att förstora. Foto: Björn Terlegård, http://bjornsfoto.blogspot.se

Vad gjorde ni för att få bröllopet personligt?
- Vi hade fokus på att försöka få det så ekologiskt och miljövänligt som var möjligt. Vi tillverkade mycket av dekorationerna själva. Till att börja med gjorde vi eget papper till inbjudningarna och placeringskorten – vilket gav oss en mysig eftermiddag tillsammans med pyssel. Jag målade ett enkelt monogram som scannades in till dator och fanns sedan med på alla trycksaker och dessutom virkade jag hjärtan till ljusen på borden och fick hjälp med att såga ut björkskivor som ljus- och placeringskortshållare. Vi gjorde även spetsbollar som vi hängde i taket vid scenen i festlokalen. De tillverkades av tapetlim och secondhand-fyndade virkade dukar och kändes helt rätt med tanke på återvinning och stilen på vår dag.

Vilket är ert bästa planeringstips till blivande brudpar?
- Gör det till er dag! Tänk ut vad ni är bra på att göra, använd det till bröllopsplaneringen, gör mycket tillsammans och tveka inte att ta hjälp av andra för att förverkliga de tankar och idéer ni har.
 
Vilket minne lyser starkast från er bröllopsdag?
- Svårt att välja ett särskilt minne, men måste nog säga vigseln. När min syster och min vän sjöng ”Annies sång” och min bror med vänner spelade ljuv musik till – då var det mycket känslor som vi sparar som ett varmt och vackert minne från vår dag.

Läs hela inlägget för Annie & Tomas bästa bröllopstips!

Läs hela inlägget »

Namn: Heidi Kronholm Birgersson & Eric Birgersson
Datum: 25:e januari 2014
Tema: Art Deco/30-tal med vitt, grönt och guld som färger.
Vigselplats: Folkets Hus Karlskoga
Festlokal: Restaurang Prisma, en våning upp från vigsellokalen.
Fotografer: Elin Atterstig, www.elinatterstig.se, som tog porträtten och Johan Bonde som var med under hela dagen, www.facebook.com/johanbondefoto.

Klicka på bilderna för att förstora.

Vilket tema valde ni och varför?
- Vi valde Art Deco/30-tal eftersom det är en stil som vi båda finner estetiskt tilltalande och ligger oss varmt om hjärtat.

Vad var mest speciellt på ert bröllop?
- Det mest unika med vårt bröllop var vigselplatsen, vi var de första som vigdes i Folkets Hus i Karlskoga. Tidningen kom t.o.m och gjorde ett reportage om oss. Att vi dessutom valt att ha ett eko-bröllop är unikt i våra trakter.

Vad gjorde ni för att få bröllopet personligt?
- Vi utgick från oss själva och vad vi tycker om. Jag tror att det är A och O för att få ett personligt bröllop. Dessutom bjöd vi bara de absolut närmaste inom familjen och bland vännerna, det bidrog också till att det blev en personlig ceremoni.

Vilket minne lyser starkast från er bröllopsdag?
-
Det minne som lyser starkast är när bandet tog fram en väska med olika instrument t ex maracas och trianglar, som gästerna fick använda. Stämningen lyfte genom taket och alla gäster spelade och sjöng med efter det.

Läs hela inlägget för Heidi & Erics bästa bröllopstips!

Läs hela inlägget »

Namn: Asim Syed och Linn Rabe

Datum: 30 juli 2011

Tema: Lite vintage, lite multikulti. Röda tråden i dukning var "vetenskapsnostalgi" (skoltema) Vigselplats: Utomhus, Vinterviken, Aspudden, Stockholm.

Festlokal: Winterviken, Aspudden, Stockholm. 

Fotograf: Sofie Edlund, http://photosbysofie.wordpress.com och Angelo Lorca. 

Klicka på bilderna för att förstora.

Vad var mest speciellt på ert bröllop?

Vi kommer från två olika kulturer, så för våra gäster var nog kombinationen av dessa två det mest unika med bröllopet. Vi tror att alla gäster upplevde något nytt under bröllopet, men också att de fanns saker som de kände igen sig i. Framför allt tror vi att det kändes att det var vi, Linn och Asim, som gifte sig. En av huvudanledningarna till att vi valde Winterviken var kökets stora erfarenhet av vegetarisk och nordindisk/pakistansk mat. Dessutom jobbar de uteslutande med ekologisk, närproducerad och säsong.
Efter buffén blev det ett scenombyte och vi gjorde stor entré i våra pakistanska bröllopskläder. Att bli fotograferad tillsammans med brudparet är ett viktigt inslag på pakistanska fester, så vi tog god tid på oss att mingla bland borden. Undertiden som blixtrarna fick våra guldsmyckade kläder att gnistra spelade live-duon Porva express klassiskt på tabla (trumma) och sitar (avlägset besläktat med en nyckelharpa). Som taget ur tusen och en natt...
Typiska svenska spex, som att kyssa brudgummen när bruden lämnade rummet orsakade förvirring och stora skratt bland den pakistanska släkten, medan stölden av brudgummens sko, följd av en hård och dyr förhandling var ett mycket populärt pakistanskt tilltag. Middagen avslutades med att vi släppte upp rislyktor i den stjärnklara och vindstilla natten.

 

Vad är ni mest nöjda med från ert bröllop?

Den lyckade kombinationen av våra båda kulturer är nog ändå det vi är mest nöjda med. Det finns alltid en risk att någon misstycker när man blir utsatt för något nytt och "ovanligt" som tex vara vegetarisk mat eller en uppmaning att åka kollektivt, men vi lyckades paketera konstigheterna på ett sätt som gjorde att alla tyckte att det var spännande att få vara med och testa.

 

Vilket minne lyser starkast från er bröllopsdag?

Vigseln var väldigt vacker. Vi kom intågande till Woulden't it be nice med the Beach boys som la ribban perfekt för hela dagen. Vi hade ceremonin under ett äppleträd och det blev mycket intimt när våra vänner stod i en halvcirkel runt oss. Vi hade valt vår vigselförättare med omsorg och han höll ett mycket vackert tal om kärlekens betydelse. Linns systrar sjöng Andreas Johnsons One man army och det var svårt att inte hålla tårarna tillbaka. Det finns inte ord att beskriva hur vi kände oss när vi efter att ha sagt ja vände oss mot våra vänner och de ljublande, gråtande, skrattande överöste oss med kronblad och såpbubblor.

 

Läs hela inlägget för Linn & Asims bästa bröllopstips!

Läs hela inlägget »

Namn: Rebeqah & Waldemar Villandt

Datum: 23-26 juni 2011

Tema: Lantlig bröllopsfestival

Vigselplats: Nyponfältet på gården Stora Holmen i Norra Vånga utanför Skara

Festlokal: Maskinhallen på Stora Holmen

Fotograf: Linda Jönér, Lindajoner.se

Foto: Linda Jönér, Lindajoner.se

Vilket tema valde ni och varför?

Vi ville skapa festivalstämning - ett bröllop där folk skulle känna sig avslappnade och ha roligt. Därför satsade vi på ett lantligt bröllop hemma på Waldemars föräldrars gård. Eftersom vi ofta känner att bröllop går över för snabbt och vi ville ha tid att umgås med våra gäster bjöd vi dem att komma ett par dagar innan att campa på området. Vi firade även midsommar tillsammans med våra gäster och övriga bybor dagen innan bröllopet på den lokala hembygdsgården.

 

Vad var mest speciellt/unikt på ert bröllop?

Den blommande nyponodlingen där vigseln hölls bidrog till stämningen på ett alldeles unikt sätt. Dessutom hade vi som klädkod "Huvudbonad valfritt", vilket vi lät gästerna tolka som de ville. Det blev mycket lyckat då de flesta av de 185 gästerna att tagit på sig olika former av huvudbonader. Det kändes lite som att flyttas bakåt i tiden.

 

Vad är ni mest nöjda med från ert bröllop?

Vigseln som blev väldigt avslappnad och personlig då alla medverkande var familj eller nära vänner. Waldemars svåger vigde oss. Vädret gick från regn till solsken bara en kort stund innan vigseln skulle börja och nyponblommorna hade just slagit ut.

 

Läs hela inlägget för Rebeqah & Waldemars bästa bröllopstips!

Läs hela inlägget »

Namn: Anna-Karin och Hans Dahlin
Datum: 4 juni 2011
Tema: Utomlands
Vigselplats: Calella, Spanien. På torget i den gamla delen av staden utanför stadshuset.
Festlokal: Mingel på uteservering på Tapasbar, middag och dans på hotellet, efterfest på en bar bredvid hotellet.

Fotograf: Örjan Lindén www.orjanlinden.com och Magnus Predikaka

Foto: Örjan Lindén/ Orjanlinden.com

Varför ett bröllop utomlands?
Efter många turer fram och tillbaka, vi hade även bokad festlokal i Göteborg, så bestämde vi oss för att ta med familj och våra bästa vänner på semester. Inga barn, bara vuxna, med egentid. En otroligt härlig upplevelse att få åka iväg med de personerna vi trivs bäst med och bara umgås under en härlig semester tillsammans. Vi var ca 30 personer.

 

Vad gjorde ni för att få bröllopet personligt?
Vi involverade alla gäster. Istället för att lägga alla pengar på mat, lokal, kläder, musik mm så spenderade vi vår budget på fem dagars hotell med helpension för alla gäster. Istället för presenter stod gästerna för sin egen resa.
Vi ankom till hotellet en onsdag kväll, vilket gav oss två dagar att förbereda vigseln på plats. Vi delade in samtliga gäster i mindre grupper med olika ansvarsområden: så som fotografering, brudbukett, bröllopstårta, smink, hår etc. Detta gjorde alla delaktiga i vigseln samtidigt som det blev en bra lära-känna-aktivitet då alla gästerna inte träffats tidigare.

 

Vilket är ert bästa planeringstips till blivande brudpar?
Gör en prioriteringslista. Vissa saker måste ordnas i god tid, andra saker är bättre att oroa sig för längre fram. Och när dagarna går märker man att vissa saker kommer att lösa sig hur eller hur och då är det bara att våga släppa taget.


Vilket minne lyser starkast från er bröllopsdag?
Hur det är alldeles tyst på torget där vi ska gifta oss, hur stadens kyrkklockor slår, den spanska barnkören sjunger Ave Maria och vi går igenom ett gammalt valv och möts av alla våra vänner som står med vita ballonger och välkomnar oss. Det var magiskt. Som en film.

 

Läs hela inlägget för Anna-Karin & Hans bästa bröllopstips!

Läs hela inlägget »

Namn: Fanny Bergström Buller & Daniel Buller
Datum: 10 september 2011
Tema: Närproducerat
Vigselplats: Hönsäters kapell
Festlokal: Hällekis Folketshus
Fotograf: Monika Manowska, www.monikamanowska.com

Monika Manowska, www.monikamanowska.com

 

Vilket tema valde ni och varför?
Att konsumera hållbart är viktigt för oss i vårt dagliga liv och av den anledningen kändes det helt logiskt att tänka så även vid vårt bröllop. Vårt fokus i val av lokal, mat, kläder m.m. blev därför naturligt närproducerat. På så sätt fick vi också möjligheten att visa det vi är stolta över från platserna där vi kommer ifrån, vilket är Örebro respektive Götene.


Vad gjorde ni för att få bröllopet personligt?
I alla val utgick vi från oss själva och vad vi tycker är viktigt. Till exempel så har vi ingen bil och ingen av oss är intresserad av bilar. Därmed blev det helt naturligt att välja att ta cykeln från kapellet till festlokalen, något som också passade in i vårt hållbarhetstänk. Vi valde också att involvera våra familjer i alla förberedelser vilket stärkte känslan av att det var "vårt eget". Ljusstakarna på borden hade samlats ihop från släktingar, Fannys mamma arrangerade bordsdekorationerna, två av våra syskon var toastmasters och en stor del av grönsakerna till buffén odlades av Daniels moster och morbror.


Vilket är ert bästa planeringstips till blivande brudpar?
Stäm av med vänner som har gift sig för att få lite inledande tips. Det är onödigt att uppfinna hjulet på nytt. Var ute i god tid eftersom vissa saker tar längre tid än man tror. När dagen väl närmare kommer alla, inkluderat man själv, vara rätt stressad, så då är det skönt att ha läget under kontroll och veta att allt är löst. En bra leverantör av mat är också något vi absolut kan tipsa om. Maten gör mycket av en fest.

 

Läs hela inlägget för Fanny & Daniels bästa bröllopstips!

Läs hela inlägget »

Så gjorde vi

Hur gjorde ni?

Hur gjorde ni för att visa omtanke om miljön och vår omvärld på ert bröllop? Maila ett par rader samt två bröllopsbilder eller en länk till ett digital bröllopsalbum till katharina@ecobride.se

Vi vill gärna höra mer om ert bröllop!

Arkiv

Etikettmoln