headerfoto

Annika och Robin gifte sig hemma på gården

Namn: Annika & Robin Ivehult
Datum: 2015-06-13
Tema: Lantligt och enkelt
Vigselplats: Hemma på gården utanför Kumla
Festlokal: Logen/ladugården
Fotograf: Stina Evjans, goldandgrit.se

Vilket tema valde ni och varför? 
Vi hade egentligen inget tema, av den anledningen att vi helt enkelt ville bestämma allt själva och bara ha sådant vi tycker om, som speglar oss. Enkelt men ändå uttrycksfullt.

Vad var mest speciellt på ert bröllop?
Det vi känner som mest unikt var att vi var på vår gård, hemma i trädgården även under vigseln. Det blev väldigt intimt med närmaste familjen, prästen och vi.

Vad gjorde ni för att få bröllopet personligt?
Bröllopet speglade vår vardag. Det var vegansk buffé med alkoholfri dryck, det mesta ekologiskt. Kläder och möbler var second hand eller lånade. Dekorationerna var delvis hemmapyssel men under fotograferingen fick vi hjälp av stylisterna på Sparkling Days och makeup av ekologiska U and Green.

Vad är ni mest nöjda med från ert bröllop?
Vi är väldigt nöjda över att det blev så okrystat, genuint och ärligt. Att vi lyckades samla båda våra familjer kändes också väldigt speciellt.

Vilket minne lyser starkast från er bröllopsdag?
Starkast var nog det oväntade talet från Robins lillebror vilket fick alla att fälla tårar. Starkast skratt bjöd syskonbarnen på när de, stående på stubbar, framförde "Guld och Gröna skogar" (Hasse Andersson).

Vilket är ert bästa planeringstips till blivande brudpar?
Kom ihåg vad ni själva tycker är viktigt, lägg inte tid på att leva upp till vad ni tror andra förväntar sig.

Mat
Vårat miljöengagemang har fått uttrycka sig starkast genom våra matvanor, där vi valt att äta veganskt och ekologiskt. Istället för att försöka följa en typisk bröllopsmeny valde vi att göra en buffé där vi lät delegera ut vissa av rätterna till olika familjemedlemmar. På så sätt blev det personligt och inte övermäktigt för någon.

Kläder
Att leta kläder på second hand kändes naturligt. Det blir både billigare och personligare. Vi valde inte klassiska bröllopskläder utan plagg vi kunde tänka oss använda till fler tillställningar då det känns onödligt att producera kläder som bara används en gång.

Dekor
Vi pysslade mycket själva, mycket tyger och prydnadssaker från second hand, som sedan kan skänkas tillbaka. Att bara hänga upp färgglada tyger i en trädgård ger en väldigt festlig känsla.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln