headerfoto

Fanny & Daniel valde närproducerat

Namn: Fanny Bergström Buller & Daniel Buller
Datum: 10 september 2011
Tema: Närproducerat
Vigselplats: Hönsäters kapell
Festlokal: Hällekis Folketshus
Fotograf: Monika Manowska, www.monikamanowska.com

Monika Manowska, www.monikamanowska.com

 

Vilket tema valde ni och varför?
Att konsumera hållbart är viktigt för oss i vårt dagliga liv och av den anledningen kändes det helt logiskt att tänka så även vid vårt bröllop. Vårt fokus i val av lokal, mat, kläder m.m. blev därför naturligt närproducerat. På så sätt fick vi också möjligheten att visa det vi är stolta över från platserna där vi kommer ifrån, vilket är Örebro respektive Götene.


Vad gjorde ni för att få bröllopet personligt?
I alla val utgick vi från oss själva och vad vi tycker är viktigt. Till exempel så har vi ingen bil och ingen av oss är intresserad av bilar. Därmed blev det helt naturligt att välja att ta cykeln från kapellet till festlokalen, något som också passade in i vårt hållbarhetstänk. Vi valde också att involvera våra familjer i alla förberedelser vilket stärkte känslan av att det var "vårt eget". Ljusstakarna på borden hade samlats ihop från släktingar, Fannys mamma arrangerade bordsdekorationerna, två av våra syskon var toastmasters och en stor del av grönsakerna till buffén odlades av Daniels moster och morbror.


Vilket är ert bästa planeringstips till blivande brudpar?
Stäm av med vänner som har gift sig för att få lite inledande tips. Det är onödigt att uppfinna hjulet på nytt. Var ute i god tid eftersom vissa saker tar längre tid än man tror. När dagen väl närmare kommer alla, inkluderat man själv, vara rätt stressad, så då är det skönt att ha läget under kontroll och veta att allt är löst. En bra leverantör av mat är också något vi absolut kan tipsa om. Maten gör mycket av en fest.

 

Läs hela inlägget för Fanny & Daniels bästa bröllopstips!

Så här gjorde Fanny & Daniel:

 

Mat
Vi valda mat från Hällekis Trädgårdscafé som ligger nära festlokalen. Menyn var till största del vegetarisk med inslag av lokalt fångad fisk. Grönsakerna till stora delar av menyn var odlade på Daniels moster och morbrors gård i närheten. Även ostar m.m. var närproducerat.


Dekor
Bordsdekorationerna bestod i första hand av frukt och grönsaker som köpts från en odlare utanför Örebro. Ljusstakar hade lånats ihop från släkten, vaserna var av återvunnet glas och linnedukarna hyrdes.


Kläder
Vi valde svenska märken och kläder som vi inte bara kommer att använda vid bröllopet. På så sätt får man möjlighet att känna sig så där särskilt fin fler gånger än en.


Transporter
Valet av plats, dvs. Hällekis, baserade sig på att gästerna enkelt kunde ta sig till platsen med tåg och promenera mellan kapellet, festlokalen och vandrarhemmet. Och så cyklade vi från kapellet till festlokalen!


Presenter
Vi var tydliga gällande hållbarheten även då det kom till presenter. Vi ville inte att någon av gästerna skulle känna sig tvingade att köpa något "bara för att". Våra toastmasters hade en lista med saker som vi visste att vi behövde. Vi välkomnade också gåvor till några utvalda organisationer som vi stöttar.


Smekmånad
Efter bröllopet valde vi att stanna kvar i en vecka i Daniels familjs sommarstuga i närheten av Hällekis. Här tog vi det lugnt och bara kopplade av. Resan har vi sparat till sommaren 2012 då vi åker iväg en månad till Sydamerika. Det känns bättre att göra en längre resa istället för flera kortare resor.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Arkiv

Etikettmoln