headerfoto

Linn & Asim valde ett vintage multikulti bröllop

Namn: Asim Syed och Linn Rabe

Datum: 30 juli 2011

Tema: Lite vintage, lite multikulti. Röda tråden i dukning var "vetenskapsnostalgi" (skoltema) Vigselplats: Utomhus, Vinterviken, Aspudden, Stockholm.

Festlokal: Winterviken, Aspudden, Stockholm. 

Fotograf: Sofie Edlund, http://photosbysofie.wordpress.com och Angelo Lorca. 

Klicka på bilderna för att förstora.

Vad var mest speciellt på ert bröllop?

Vi kommer från två olika kulturer, så för våra gäster var nog kombinationen av dessa två det mest unika med bröllopet. Vi tror att alla gäster upplevde något nytt under bröllopet, men också att de fanns saker som de kände igen sig i. Framför allt tror vi att det kändes att det var vi, Linn och Asim, som gifte sig. En av huvudanledningarna till att vi valde Winterviken var kökets stora erfarenhet av vegetarisk och nordindisk/pakistansk mat. Dessutom jobbar de uteslutande med ekologisk, närproducerad och säsong.
Efter buffén blev det ett scenombyte och vi gjorde stor entré i våra pakistanska bröllopskläder. Att bli fotograferad tillsammans med brudparet är ett viktigt inslag på pakistanska fester, så vi tog god tid på oss att mingla bland borden. Undertiden som blixtrarna fick våra guldsmyckade kläder att gnistra spelade live-duon Porva express klassiskt på tabla (trumma) och sitar (avlägset besläktat med en nyckelharpa). Som taget ur tusen och en natt...
Typiska svenska spex, som att kyssa brudgummen när bruden lämnade rummet orsakade förvirring och stora skratt bland den pakistanska släkten, medan stölden av brudgummens sko, följd av en hård och dyr förhandling var ett mycket populärt pakistanskt tilltag. Middagen avslutades med att vi släppte upp rislyktor i den stjärnklara och vindstilla natten.

 

Vad är ni mest nöjda med från ert bröllop?

Den lyckade kombinationen av våra båda kulturer är nog ändå det vi är mest nöjda med. Det finns alltid en risk att någon misstycker när man blir utsatt för något nytt och "ovanligt" som tex vara vegetarisk mat eller en uppmaning att åka kollektivt, men vi lyckades paketera konstigheterna på ett sätt som gjorde att alla tyckte att det var spännande att få vara med och testa.

 

Vilket minne lyser starkast från er bröllopsdag?

Vigseln var väldigt vacker. Vi kom intågande till Woulden't it be nice med the Beach boys som la ribban perfekt för hela dagen. Vi hade ceremonin under ett äppleträd och det blev mycket intimt när våra vänner stod i en halvcirkel runt oss. Vi hade valt vår vigselförättare med omsorg och han höll ett mycket vackert tal om kärlekens betydelse. Linns systrar sjöng Andreas Johnsons One man army och det var svårt att inte hålla tårarna tillbaka. Det finns inte ord att beskriva hur vi kände oss när vi efter att ha sagt ja vände oss mot våra vänner och de ljublande, gråtande, skrattande överöste oss med kronblad och såpbubblor.

 

Läs hela inlägget för Linn & Asims bästa bröllopstips!

Så här gjorde Linn & Asim: 

 

Ringar

Vigselringen är av ekologiskt vitt guld och designad efter våra önskemål av Johanna E Atelje. Förlovningsringarna är egen design gjorda av återvunnet vitt guld.

 

Inbjudningskort
Vi skickade ett save-the-date med SMS och gjorde en hemsida för information. På så sätt sparade vi in papper på inbjudningskorten.

 

Dekor
Vi ville celebrera det nördiga inom oss som en gång förde oss samman och valde därför ett vetenskaps nostalgi- tema. Det mesta fanns redan i vår ägo tex. böcker, jordglobar, puttekulor, trasmattor. En del av dekoren så som mätglas, ekolvar, provrör, lånades in från högskolan där vi jobbar. Alla blommor plockade vi själva från Rosendahls ekologiska självplock. Vi hade också vikt ca 30 origamitranor av returpapper som vi hängde i bordsdekorationen och som girlanger på festplatsen. Pappersprodukter gjordes på FSC eller svanenmärkt, oblekt papper.

 

Vigsel
Vigseln var utomhus, men vi skapade en ombonad känsla genom att vara under ett dekorerat träd, ha en trasmatta som mittgång och bjuda på kakor medan gästerna väntade in oss. Kakorna var kardemummakakor i form av katter, eftersom vi har två egna katter, som Linn bakat själv.

 

Mat

Nästan uteslutande ekologisk, närproducerad, i säsong och till största del vegetarisk. Som vickning åt vi fattiga riddare – värdens godaste sätt att ta vara på gammalt bröd.

 

Dryck

Välkomstskålen hålls med ett mycket speciellt ungerskt mouserande vin som Linns pappa valt ut, eftersom Linns pappa gick bort strax innan bröllopet kändes det extra viktigt att han närvarade i festligheterna på detta vis. Till maten bjöds flädersaft, ekologisk cider och vatten. En varm dag som denna var det ett läskande alternativ och många uppskattade att middagen var alkoholfri.

 

Kläder

Linns svenska klänning i vintagestil är en Orkan Lia design gjord av återvunna tyger. Spetsen kommer från en gardin och själva tyget från en duk. Tyget går igen i Linns hårdekoration som är gjord av modisten Evelina Persson. Skorna är second-hand och smycket en gammal släktklenod. Asim köpte nytt, men fokuserade då på att köpa sådant som han kommer att använda många gånger igen. De pakistanska kläderna var en gåva, men är gjorda så att de kan kläs ner och användas igen på andra fester. Smycken och skor var lånade från släkten. Vi uppmanade även våra gäster att inte köpa nytt utan att ta något från garderoben som de kände sig vackra i. Vi hade nog världens vackraste gäster, och ingen hade köpt nytt bara för vår dag.

 

Skönhet

Håret färgade Linn med hallon, rabarber, kaffe och lite henna på eco-frisören EcoHair. Jätteduktiga sminkösen Jenny Uhlin hade inget emot att testa, för henne nya, ekologiska produkter. Asim var naturligt vacker.

 

Smekmånad

Vi ekoturistade på Borneo. Bodde på eco-lodger och besökte sjysta projekt som jobbar med att bevara natur och kulturliv. Dessutom klimatkompenserade vi för flygresan. En helt underbar resa med massa upplevelser, natur och otroligt coola djur.

 

 

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln