headerfoto

Pernilla & David valde veganbröllop

Namn: Pernilla & David Berg
Datum: 13 augusti 2011
Tema: Miljövänligt och veganskt bröllop
Vigselplats: Dalarö kyrka, Stockholms skärgård
Festlokal: Hotell Bellevue, Dalarö (finns tyvärr inte längre)
Fotograf: Fredrik Wahlström, www.wahlstrmphoto.se
 

Klicka på bilderna för att förstora. Foto: Fredrik Wahlström, www.wahlstrmphoto.se

Vad gjorde ni för att få bröllopet personligt?
- Jag utarbetade alla recepten till vår bröllopsmeny och hela festen var arrangerad med miljötänk. Till och med färgtemat var grönt, vilket även visades i bröllopsklänningen som hade gröna inslag.

Vilket är ert bästa planeringstips till blivande brudpar?
- Börja i god tid och tänk gärna på att alla kan genomföra ett miljövänligare bröllop. Alla små bidrag räknas, man behöver inte ha dåligt samvete om man inte hittar miljövänliga alternativ för allting. Tänk på att mer vegovänlig mat är miljövänligare än kött. Välj även fotograf med omsorg om ni vill ha fina bilder från den stora dagen.

Vilket minne lyser starkast från er bröllopsdag?
- Att vi klarade oss helskinnade och torra från paddlingen. Vi är väl både lite galna och det var på håret att bröllopsklänningen gick ner i kanoten och underklänningen fick lämnas på land. Sedan var det en vacker fullmåne som lyste på oss under natten. 

Läs hela inlägget för Pernilla & Davids bästa bröllopstips!

Så här gjorde Pernilla & David:

Mat
Vår mat var helt vegansk vilket menas att vi inte använde oss av varken kött, fisk, ägg och mjölk. Det är väldigt få kockar som kan laga god och näringsriktig veganmat så jag utarbetade därför alla recept som ingick i bröllopsmenyn helt själv, och sedan fick kocken på hotellet provlaga recepten innan vi var nöjda. Det var viktigt för oss båda att servera mat som vi båda kunde stå för. Men även visa att det går att göra vällagad och lyxig mat utan att använda animaliska produkter. Personalen blev väldigt engagerade i vegantänket, så redan där blev det ”ringar på vattnet” vilket var himla kul. Men även gästerna gillade maten och vi hoppas vi lyckats visa att det faktiskt fungerar att äta god mat utan kött.

Bröllopstårta & Cupcakes
Det som var svårast var att ta fram det perfekta receptet till bröllopstårtan. Efter mycket letande hittade vi Marina på Marimilo Cakedesign som kunde baka och dekorera både tårta och cupcakes. Recept på tårtan hittar ni här.

Dryck
Vinet som serverades var självklart veganskt även det. Det hade vi kontrollerat genom att kontakta vingårdarna och prata med kundtjänst på Systembolaget. Vanligt vin är inte veganskt då det i många fall klarnas med både gelatin och/eller äggvita.

Festlokal
Vi valde festlokal med omsorg. Det största kravet på festlokal var att veganmat skulle kunna lagas på plats. Efter mycket letande hittade vi Hotell Bellevue där de var väldigt tillmötesgående och kocken kunde tänka sig att laga maten efter mina recept.

Dekor & Brudbukett
Vi dekorerade borden med ekologiska blommor och blad och även min brudbukett innehöll ekologiska blommor från Flowers by Grow. Bordsplaceringen bestod i handplockade stenar som vi dekorerat med gästernas namn. De levande ljusen var tillverkade av ekologisk soja och palmolja. De vanligaste ljusen innehåller djurfett (stearin) eller paraffin (oljebaserat), så för oss var det viktigt att även där vara vegan och miljövänliga.

Kläder
Bröllopsklänningen köpte vi begagnad och ska säljas vidare är det tänkt. Jag hade givetvis skor som var veganvänliga och inte var gjord av skinn. David hittade inget begagnat så han köpte en helt ny, men valde en kostym han kunde använda vid fler tillfällen.

Transporter
Transporten från kyrkan till festlokalen skedde i en outrigger (en speciell kanot). Två av våra kompisar paddlade oss den knappa kilometern till festlokalen. Gästerna promenerade från kyrkan till festlokalen. Vi uppmanade dessutom våra gäster att samåka till bröllopet i den mån det gick.

Presenter
Vi önskade oss inte några saker, utan mest upplevelser eftersom vi visste att många presenter lätt blir liggande i garderoben och aldrig används.

Skönhet
Make up och hårprodukter var veganvänliga och ekologiska. Make up kom från Beauty Without  Cruelty och hårprodukter från Giovanni. Min frisör och makeup-artist tyckte det var kul idé och ställde upp på att använda de produkter vi ville. Jag hade även ekologiska orkidéer i håret.

Bröllopsresa
Vi åkte på en kort bröllopsresa till Berlin. Där passade vi på att testa veganrestauranger och veganbutiker, vilket var mycket lärorikt och intressant. 
 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln