headerfoto

Linn & Mattias valde ett miljövänligt bröllop

Namn: Linn och Mattias Norrbäck
Datum: 14 juni 2014
Tema: Miljövänligt och närproducerat
Vigselplats: Turinge Kyrka, Nykvarn
Festlokal: Vidbynäs Gård, Nykvarn
Fotograf: Malin Sydne, www.malinsydne.com
 

Foto: Malin Sydne

Vad gjorde ni för att få bröllopet personligt?
Det allra mesta gjorde bröllopet personligt! Vi gjorde alla dekorationer till bröllopet själva och i hög utsträckning använde vi material och ting som vi redan hade tillgång till. Vi nyttjade det som fanns nära till hands. Ex. lånade vi en flakcykel av en kompis som transport, gamla spetsdukar och gardiner fick pryda borden och buketterna. Många av våra vänner var involverade på ett eller annat sätt, inte minst för att vi lånade en hel del, men vi hade även två av våra vänner som sjöng i kyrkan. Många höll tal eller var inkluderade i spex och det här gjorde ju definitivt bröllopet personligt! Vi gifte oss i den kyrkan där Linn är döpt och konfirmerad vilket ytterligare gjorde det personligt.  Det var viktigt för oss att menyn återspeglade oss som personer, dels ville vi ha det miljövänligt men vi är också nutritionister båda två så rött kött gick bort. 

Vad är ni mest nöjda med från ert bröllop?
Allt. Vidbynäs Gård är fantastiskt vackert, servicen var oslagbar och personalen gjorde verkligen sitt yttersta för att vi skulle få våra drömmars bröllop. Stämningen var på topp från start med mycket skratt, glädje och värme och alla verkade ha det riktigt trevligt. Vårt toastmasterpar bjöd på sig själva till 100 % vilket bidrog till den fantastiska stämningen och smittade av sig på övriga gäster. All tid och möda vi lade på planeringen var värt det. De små detaljerna gör skillnaden. 

Vilket är ert bästa planeringstips till blivande brudpar?
1) Var ute i god tid. Oavsett hur mycket ni tänkt göra själva så är det alltid skönare att slippa stress ju närmre bröllopet ni kommer. Det skapar också utrymme att planera bättre och därmed också hålla nere kostnaderna. 
2) Fotograf bör ni boka tidigt! Det var bland det första vi gjorde och tur var det, vår fotograf var väldigt populär och hade strax efter vår förfrågan fått förfrågan från andra brudpar om samma datum. 
3) Om möjligt, förläng bröllopsdagen till en helg. Vi hade middag hos Linns föräldrar på fredagen med långväga gäster och våra två familjer. Det gjorde att vi som brudpar kunde börja koppla av och njuta redan då. På söndagen åt alla övernattande gäster frukost tillsammans på Vidbynäs som även har  fantastiskt mysiga hotellrum i små stugor. Gästerna droppade av allt eftersom men med de sista gick vi till den närliggande golfklubben och åt lunch. Det förstärkte och förlängde lyckan, värmen och kärleken som vi fick dela med våra vänner. 

Vilket minne lyser starkast från er bröllopsdag?
Det går nog inte att välja bara ett minne när hela dagen, och hela helgen var alldeles fantastisk. 

När Linn svarade JA i kyrkan gjorde Mattias automatiskt en segergest vilket fotografen lyckades fånga på bild och ingen av gästerna missade nog detta. Även prästen skrattade förtjust. 

Efter att våra vänner sjungit hårresande vackert i kyrkan för 3:e gången så reste sig en annan av våra bröllopsgäster upp och uppmuntrade till applåder för den vackra sången. Det lättade upp stämningen i kyrkan där vi som brudpar annars var lite nervösa. 

Det blåste i 15 m/s vilket syns på några bilder och gav oss ett gott skratt då såpbubblorna blåste all världens väg utanför kyrkan. 

Det var som ett spektakel i sig då vi skulle cykla iväg till Vidbynäs Gård i den blåsten. Alla gäster stod samlade runt omkring oss och roade sig. Det var nog en bra konversationsstartare bland gäster som inte kände varandra. Det var nog också med skräckblandad förtjusning de tittade på oss när vi cyklade iväg, Linns brudklänning inklämd på flaket, lite vingligt i början. 

Läs hela inlägget för Linn & Mattias bästa bröllopstips!

Så här gjorde Linn & Mattias:

Ringar

Vi valde en lokal guldsmed från området där Mattias är uppvuxen vilket vi upplevde gjorde ringarna än mer personliga. Vi uppskattar att kunna stödja mindre lokala företag. Den guldsmeden använde återvunnet guld och diamanterna är konfliktfria enligt Kimberly process protocol vilket var viktigt för oss. 

Mat
Vi valde mat efter säsong och åt en god vegetarisk förrätt: skummig palsternackssoppa med granskottstartar och till varmrätt åt vi mälaregös med bl.a. blomkålspuré. Råvarorna var i hög utsträckning dessutom närodlade. Alla snittar var också vegetariska. Vi var tydliga med våra önskemål om närodlat och ekologiskt och Vidbynäs gjorde verkligen allt för att uppfylla våra önskemål. Vinerna var också ekologiska. 

Dekor
Alla dekorationer gjorde vi själva. Här var Linns mamma en enorm tillgång både med kreativitet och ett oändligt lager med material. 

Båda familjerna hjälptes åt att spara glasburkar som vi använde som krukor och dessa dekorerades med hampasnöre, spets med mera. 

Inbjudningskorten, vigselprogram och festprogram gjorde vi själva och även här nyttjade vi tillgängligt material. 

Brudbukett
Alla blommor var ekologiska och beställdes från lokal blomsterhandel i Nykvarn. Rosorna var närodlade från Järnarosen. 

Kläder
Linn hade tänkt köpa en begagnad klänning men hittade ingen, däremot så är midjebandet och handväskan köpta på blocket. Smyckena var en tidigare födelsedagspresent och skorna är favoritskorna sedan många år tillbaka. Klänningen ska sedan säljas på blocket. 

Mattias hyrde hela klädseln från Steens Herrmode i Stockholm och skorna hade han sedan tidigare. 

Transporter
Det är bara 500 meter mellan kyrkan och festlokalen vilket underlättade mycket i planeringen och även för gästerna. Den sträckan åkte vi flakcykel. Ett riktigt roligt inslag både för oss och för gästerna!

Information
Vi skapade en hemsida där all info inför bröllopet fanns. Vi tyckte att det var smidigare och miljövänligare att tillhandahålla all info på ett och samma ställe istället för att nyttja mer papper och material.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln