headerfoto

Jenny & Johnny hade ett personligt DIY bröllop

Namn: Jenny och Johnny Wallin 
Datum: 2 augusti 2014
Tema: Återbruk och personligt 
Vigselplats: Strömsholms slott, Strömsholm
Festlokal: Stenköket 
Fotograf: Natalie Borgström, Ulf Nash m.fl. (Vänner och familj)

Vilket minne lyser starkast från er bröllopsdag?  
Oj, all glädje och allt engagemang från alla gäster. Det strålande vädret, musiken och allt spex. Att vi blev ett. Det är inget specifikt minne som kommer till oss, utan helheten gör dagen så minnesvärd.

Vad gjorde ni för att få bröllopet personligt?  
Vi är nog båda två ganska stora personligheter med mycket kreativitet. Nästan all dekoration gjorde vi själva av återbrukat material, så som burkar, spetsar och virkade dukar. Något som var väldigt roligt var att designa en helt egen och personlig inbjudan som sedan en nära vän hade möjlighet att trycka på tryckeri. Vi byggde också en fotovägg tillsammans där vi återbrukade gamla lastpallar, tavelramar, överblivet material från renovering av huset och massor av loppisprylar. Det var en rolig grej där gästerna fick fotografera sig och vi fick massor av härliga bilder att minnas tillbaka till. Dukningen till middagen bestod av tallrikar från olika loppisar (men även arvegods) som både vi och nära köpte innan bröllopet. Fotograferna var vänner och familj, kocken en bekant till Johnny som grillade närproducerat på plats, brudbuketten fixade en f.d. florist och nära vän, chauffören var släkt med min kollega vilket gjorde att många nära och kära var inblandade på ett eller annat sätt i vår stora dag. Platsen var också självklar för oss, där är Jenny uppvuxen och det var i den närliggande miljön som Johnny kom på besök till Strömsholm för första gången, för snart 8 år sedan. 

Vad är ni mest nöjda med från ert bröllop?  
Det är inte lätt att välja ut en sak från dagen, utan det är många olika saker och framför allt stämningen som gjorde dagen så lyckad. Miljön är svår att slå, det är fantastiskt vackert omkring Strömsholms slott och all historia därtill. Men också att många vänner och familj var så pass involverade och engagerade. Det blev verkligen ett personligt bröllop med många skratt och mycket glädje, det kändes verkligen fantastiskt att ha alla dessa underbara gäster samlade denna soliga augustidag. 

Vilket är ert bästa planeringstips till blivande brudpar?  

  • Gör bröllopet personligt, vad gillar ni? Vilken/vilket miljö, kläder, mat, tema, musik, underhållning? Skriv listor och se över vad som är möjligt att genomföra. 
  • Var ute i god tid, kan låta klyschigt men det blir alltid lite mer än vad man tror. 
  • Vill ni involvera nära och kära? Ta reda på vad de har för underfundiga talanger som passar till bröllopet. 

    Läs hela inlägget för Jenny & Johnnys bästa bröllopstips!

Så här gjorde Jenny & Johnny:

Mat  
Vi hade en grillbuffé där gästerna kunde välja mellan närproducerat kött eller vegetarisk. Det känns även viktigt för oss i vardagen att tänka på hållbar utveckling så det blev också en naturlig del i val av råvaror till bröllopsmiddagen. Till efterrätt bjöds det på personliga cupcakes som min morbrors begåvade fru bakat till oss utifrån önskemål. 

Dekor 
Nästan all dekoration till bröllopet fanns det ett återbrukstänk. Fotoväggen av lastpallar och loppisfynd, bordsdekoreringen av glasburkar, gammal gardinspets m.m. Dukningen av arvegods och loppisprylar. Som löpare till borden hade vi säckväv (för trädgård) inköpt mycket billigare än vad de säljs för på diverse bröllopsbutiker. Vi klippte till den i längder och smyckade med virkade gamla dukar.

Fotoväggen 
Vi är båda två kreativa figurer. På fritiden håller Jenny alltid igång med något kreativt, allt från målning, lera, sy till att jaga underfundiga prylar på loppis - ofta för att skapa något nytt av redan befintliga saker. Överallt i vårt hem kan en finna roliga detaljer och lösningar i inredning osv. Mycket återbruk och med ett annorlunda tänk "bakom". Självklart genomsyrade även det tänket vår stora dag. Vi ville ha en samlingspunkt, någonting roligt för gästerna att minnas och "förevigas i". Så vi bestämde oss för att göra en fotovägg. Tidigare värmdes vårt hus upp med hjälp av pellets, som kom hemkört på lastpallar i massor. 2 lastpallar blev perfekt stadga på marken för att fästa väggen i. Väggen är gjord av 2 st plywoodskivor och på baksidan sitter reglar för att hålla dom på plats. Vi sågade ut "kikhål” med hjälp av sticksåg. De flesta tavlorna kommer från loppis, är ärvda osv. Den (numera) turkosa ramen hade något år innan spruckit i glaset och blev därför perfekt till ändamålet. Den är sprayad och målad med gammal överbliven laseringsfärg för att få en sliten look. Hyllan är virke från när vi bytte panel på huset, krukan med kaktusen blev till efter en middag med bönor och lite fantasi. Renhornet kommer ifrån loppis och sen är det ett hopplock av saker som låg hemma och "skräpade". Tapeten köpte vi faktiskt ny, men har ni precis renoverat eller har någon tapetrulle liggandes så är det perfekt att använda det överblivna.

Kläder 
Jennys klänning var köpt begagnad och hon har ett brinnande intresse för saker med lite historia bakom sig, så det fick det gärna bli en klänning med några år på nacken. Till slut blev det en 50-tals klänning, både billigare och vackrare än alla köp- och hyresklänningar vi tittat på innan. Johnny valde efter att ha testat diverse hyr-kostymer att använda en kostym han hade sedan tidigare. Han köpte till en hög vacker hatt som pricken över i:et. Det bästa med kostymen är att den fortfarande går att använda i kommande evenemang.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln