headerfoto

Många bäckar små....

Nyligen var jag på en konferens med över 100 kvinnor. Självklart tog jag tillfället att berätta om min idé med EcoBride och ekologiska bröllop.

 

- Ekologiskt bröllop? Det låter ju fint, men blir det inte väldigt mycket dyrare och krångligt rent praktiskt? frågade en medelålders kvinna vid kaffet.

 

Nej, det behöver det inte bli dyrare. Och krångelnivån blir som vid alla fester och event - vad man själv gör det till. Ekobröllop för mig betyder inte att du måste vända ut och in på dig själv för att alla delar av ditt bröllop ska bli klimatneutralt, rättvisemärkt och återvinningsbart. För mig handlar det helt enkelt om att välja efter sina personliga värderingar. Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Kanske räcker det med en enda liten sak. Något som är viktigt för dig och din partner och som får era bröllopsgäster att inspireras och förstå att vi alla kan bidra till en bättre framtid genom små enkla val till förmån för miljön och vår omvärld.

 

Skulle du nu vilja ha så många delar som möjligt ekologiskt, etiskt och miljövänligt så kan du ändå hålla budget. Det är jag helt övertygad om. Det beror precis som vid ett vanligt bröllop på hur du prioriterar. Vissa delar kostar kanske lite mer medan andra kan bli billigare.  Ekologisk mat brukar vara något dyrare, istället kan du spara in genom att hyra, låna eller köpa era kläder second hand eller dra ner något på alla pappersvaror och istället göra några utskick digitalt.

 

Många bäckar små....kan göra skillnad på lång sikt.

Foto: OurDay
Etiketter: ekobröllop budget

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln