headerfoto

Teres gjorde sin brudbukett av broscher

När Teres och David skulle gifta sig så visste Teres redan från början att hon ville ha en annorlunda brudbukett som varade längre än själva bröllopsdagen. Inspirerad sökte hon runt på nätet tills hon hittade en brudbukett av broscher, och hon kände direkt att det var en sådan brudbukett hon ville ha när de gifte sig.

Terese tog broscher och örhängen som hon hade själv och som hade ett personligt värde och började sakta bygga upp en bukett. Hon köpte en del av broscherna på second hand och online, alla var vintage och en del fick hon laga innan hon kunde använda dem så det tog sin tid. Teres ville inte heller förstöra deras funktion så hon tog ståltråd och virade bakom, så hon kunde fästa en ”stjälk” vid varje ”blomma”. Sedan arrangerade hon blommorna för att få den rätta formen och variation mellan blommorna precis som man gör med en vanlig bukett. Slutligen lindade hon ett vackert band runt stjälkarna för att hålla blommorna på plats.

Teres nöjde sig inte där utan gjorde Davids corsage så den matchade hennes bukett. Hon gjorde även ”favours” (en gåva till bröllopsgästen) till alla gäster och de fick varsin handgjord brosch av återvunnet tyg och vintagesmycken. Teres berättar för mig att hennes vackraste minne från bröllopet var när hon kom gåendes i trädgården mot sin blivande man. Släpet på klänningen smekte gräsmattan bakom henne och solen lekte i de gnistrande stenarna i buketten och i hans ögon möttes hon bara ren kärlek.

Håll med om att brudbuketten och brudparet är strålande vackra?

/Vera

Teres och David Jordan gifte sig i Philadelphia den 21 maj 2011. Foto: Daniel Fullham

Vill du ha fler tips inför bröllopet? Bli medlem i EcoBride Club!

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Som medlem får du ett fullspäckat medlemsbrev två gånger per månad med massor av gör-det-själv tips på allt från brudklänning till bordsdekorationer och skönhetstips. Att bli medlem är helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln