headerfoto

I nöd och lust

Den senaste tiden har bröllopsplaneringen legat på is för vår del. Jag har varit sjuk, vilket har haft sin naturliga följd i att jag har lagt all min tid och energi på att bli frisk. Det är intressant det där; hur man nästan i en handvändning ändrar perspektiv, förväntningar, mål och drömmar när livet plötsligt ändrar riktning. Jag önskar att jag hade varit bättre på att uppskatta de små sakerna i vardagen, det lilla i livet, utan att slippa på påmind om att det är detta man värderar högst när det verkligen gäller. När saker och ting verkligen ställs mot sin spets. Jag hoppas att jag kan ta med mig denna lärdom framåt i livet och inte glömmer bort den så fort ekorrhjulet börjar snurra som vanligt igen.

På ett sätt är det ganska skönt nu när jag fortfarande befinner mig ett sådant där kravlöst tillstånd där jag inte bryr mig om någonting annat än vad som verkligen är viktigt, för jag slipper känna att jag måste leva upp till alla andras förväntningar vad gäller bröllopskänslor och bröllopsbestyr.

För när man planerar ett bröllop färgas väl hela världen rosa och livet förvandlas till en romantisk saga; himmelsk, magisk och alldeles alldeles underbar? Rosa fluffiga moln toppat med glitter och glamour? Fokus på tårtprovning, dekoration och klädbestyr, chokladfontän, festhäfte och fiffiga namnbeskrivningar? Man kan nästan tro det, att döma av den värld man går till mötes när man börjar planera sitt bröllop…

Det jag kommer att skriva nu kan nog i ett forum som detta liknas med att svära i kyrkan, men jag ska erkänna en sak: Jag har egentligen aldrig ens drömt om att gifta mig. Jag har hört historier från väninnor som berättar hur de har fantiserat om denna stora dag sedan de var små. Hur de skulle se ut som prinsessor och dansa runt i sina skinande sidenklänningar, att få stå i centrum och få all uppmärksamhet, vara vackrast i rummet och bli översköljda med komplimanger. Jag vet inte varför, men jag har aldrig drömt om det. Därför känns det ännu mer centralt för mig att under bröllopsplaneringen inte låta sig dras med in i denna fluffiga, rosa och prinsessiga bröllopsvärld bara för att det förväntas av mig att jag ska göra det. Ändå måste jag erkänna att det har varit ganska svårt att stå emot.

I fortsättningen kommer jag att ta vara på och uppskatta de små sakerna i vardagen, det lilla i livet och det som verkligen betyder någonting. Den enda anledningen till att jag vill gifta mig och till att jag ser fram emot det här bröllopet är för att jag, inför vänner och familj, vill lova att älska min Kalle i nöd och lust. Allt annat är oviktigt. Det ska jag påminna mig själv om nästa gång jag börjar känna mig stressad över hur namnskyltarna på bordet ska se ut eller när jag håller på att bli pålurad ett speciellt läppglans som man ”bara måste ha” för att överleva dagen. Nej, nej, nej. Så länge jag och Kalle och våra nära och kära är där och är friska, så kommer dagen att bli perfekt. 

/Jossan

Följ våra bröllopsbloggare Josefine & Kalle, varje vecka, hela vägen fram till bröllopet sommaren 2015! Läs alla deras samlade inlägg här >​
 

Foto: Kalle Gudmundsson

Vill ni bolla idéer med andra brudpar som planerar bröllop?

Bli medlem i EcoBride Club - helt kostnadsfritt. Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp, exklusivt och endast för medlemmar. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar och våra samarbetsparters. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln