headerfoto

Återanvänd glasburkar

Gästbloggare: Vera Waldemarsdotter

 

Tommy och jag vill ju ha ett bröllop där vi i största möjliga mån ska återanvända gamla saker som vi har hemma eller som vi köper i andra hand eller lånar för att spara på miljön. Vill helst inte köpa något nyproducerat om det inte behövs. Vi gillar att återanvända så kallat "skräp" som vi har privat – att försöka hitta en ny funktion till det istället för att slänga det så det är inte något nytt för oss direkt. Det är endast fantasin som kan sätta gränser. Vi har redan börjat samla och även sagt till en del av våra nära och kära att spara åt oss, och det känns ännu mer roligt att fler hjälper oss, och på så sätt återanvänder "skräp" som antagligen bara hade hamnat i soporna annars. På Pinterest så lägger fler och fler upp foton på glasburkar som de använder till drinksglas vid festliga tillfällen och jag tycker det är en genuin idé att återanvända något som faktiskt inte har någon direkt användning efter man gjort slut på den. Som många trender så startas de oftast i USA och i detta fall är det faktiskt så med även om jag misstänker de använder "nya, köpta burkar" som alla ser likadana ut?

 

Om du har barn eller någon du känner som köper barnmat på burk så är de perfekt att ha bröllopsskålen i, istället för champagneglas – blir lite roligare och mer fantasifullt och ger säkert gästerna något att prata om. Även större burkar fungerar att ha alla slags drinkar i, och med ett randigt pappersugrör så blir det pricken över i:et. Glasburkar blir även jättefina blomvaser, godisburkar eller ljuslyktor. Här kan du läsa mina tips på hur du gör om vanliga glasburkar till vackra ljushållare på ett enkelt och romantiskt sätt.

 

/Vera

Foto: Vera Waldemarsdotter

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln