headerfoto

Duka med murgröna

Gästbloggare: Heidi Kronholm

I vår festlokal ingår allt utom dekorationer till borden. Det innebär att vi inte behöver tänka på  porslin, glas, besick, dukar med mera, men vi behöver ordna något att ha på borden. Varken Eric eller jag gillar överdådiga dekorationer och därför vill vi ha något enkelt men effektfullt. Valet föll därför på några enkla kvistar murgröna, istället för stora blomsterarrangemang, kombinerat med fina ljuslyktor. Eftersom vi gillar gamla saker kändes det helt självklart att hitta dekorationerna på second hand och då vi har valt art deco och 30-talsstil som tema så ville vi även ha dekorationer i samma stil.

Idén med ljuslyktor kom jag på när jag rotade i vårt vitrinskåp och såg några whiskyglas i pressglas som vi fått av Erics mormor. Pressglas var oerhört populärt på 30-talet och därför kändes det som ett självklart val till våra dekorationer. Men eftersom vi bara hade fyra stycken av de glasen, gav jag mig ut på några loppisrundor. Efter två försök och ett antal loppisar hittade tillslut tillräckligt många glas för att pryda våra bord. Trots att glasen inte är exakt likadana så fungerar de i kombination då alla har ett geometriskt mönster som påminner om art deco. Tillsammans med murgrönan blir det en väldigt enkel men effektfull och elegant dukning.

Mitt tips till er är därför att rota i skåpen hemma inför bröllop eller andra stora fester, ni kanske hittar något som är på pricken det ni letar efter och om ni inte hittar det hemma, så finns det definitivt på second hand. Det krävs bara lite mer tid.

/Heidi

Foto: Heidi Kronholm

Vill du ha fler gör-det-själv-tips? Bli medlem i EcoBride Club!

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Som medlem får du ett fullspäckat medlemsbrev två gånger per månad med massor av gör-det-själv tips på allt från bordsdekorationer till skönhetstips. Att bli medlem är helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln