headerfoto

Ringar i återvunnet vitguld

I förra helgen reste vi ned med tåg till Kalmar för att både träffa Tommys familj och åka över till Öland och träffa ekoguldsmed Johanna E Fagerstedt som har sin ateljé i Vickleby utanför Färjestaden. Vi hade bestämt sedan länge att Johanna skulle göra våra ringar eftersom jag vann en ekodiamant hos henne för ett år sedan och hon är en av de få ekoguldsmederna i Sverige och som jag känt förtroende för när vi haft mailkontakt innan. Eftersom vi åkte med lokaltrafik så anlände vi över en timma före avtalad tid med Johanna så vi strosade runt i byn och ut på Alvaret. Det är verkligen något magiskt över Öland och vi båda älskar. Denna karga natur är så vacker även vintertid – ja, vi blev nästan sugna att flytta ned dit.

 

Johanna tog emot oss i sin ateljé och vi lämnade över vårt guld som vi skulle återvinna och vi konsulterade vad vi ville ha för ringar över några koppar värmande Ayervedisk te. Genom ett miljövänligt bad med ultravågor så rengjorde hon även min mormors ring, och vilken resultat det blev. Den var ju svartsotig och nu glänste den "som en diamant", och blev ännu vackrare än innan, ja det var nästan en helt annan ring. Stenarna i ringen var inte äkta diamanter vilket gjorde mig lättad för jag hade nog inte vågat bära ringen annars? Johanna var dessutom positiv till att fixa en speciell ring som passar till mormors ring om jag ville det, och när jag tänkte efter så ville jag faktiskt ha två ringar. Tommy och jag kommer ju inte ha samma efternamn, så på något sätt vill jag visa att jag är gift. Tommy valde en enkel ring med rundade kanter i vitguld. Ja, även han fick en ny ring eftersom han tappat sin ordinarie förlovningsring och vi båda ersatt våra ringar i silver för att ha samma ring. Så min förlovningsring i rödguld och lite annat guld som vi hade själva och även fått i gåva bytte vi in mot vitguld till våra ringar. Diamanten som jag vann fick jag aldrig någon användning för så vi fick dra av dess värde på priset vilket var hur bra som helst.

Johanna var verkligen en trevlig och professionell människa, och det som jag upplevde var att hon var följsam över våra funderingar kring ringarna, men även kände av vad vi ville ha och satte ord och möjlighet på det vi sökte. Vi kände båda två när vi lämnade deras vackra hus att vi var nöjda över våra val. Nu bara längtar vi efter att få våra ringar!

 

/Vera

 

 

PS. Jag har redan en idé på en silverring som jag vill Johanna ska göra till mig framöver. Jag har insett det är bättre att designa den ring man vill ha och dessutom få det så miljövänligt som möjligt och utan mellanhänder.

Min mormors vackra ring som jag ska ha som vigselring. Den är över 40 år gammal. Foto: Vera Waldemarsdotter

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln