headerfoto

Earth hour: Släcker du ned?

På lördag infaller Earth hour. Det blir det nionde året som vi släcker ljuset under vad som räknas som världens största klimatmanifestation. Syftet med att släcka lamporna under Earth hour är att skicka en tydlig och viktig signal till politiker och andra beslutsfattare att ta klimatförändringarna på allvar.

Ni kanske funderar på om det verkligen gör skillnad att delta i Earth hour, eller om det inte är viktigare att ändra sina vanor? Enligt WWF är svaret: gör både och! 2014 slogs nytt globalt rekord med deltagare från 7000 städer och 162 länder. I Sverige släckte 45 procent av invånarna och ytterligare 10 procent engagerade sig i en Earth hour-aktivitet på stan eller hos vänner. Enligt en Sifo-undersökning uppgav faktiskt mer än 50 procent att de i samband med Earth hour började leva mer klimatsmart i sin vardag!

I år är WWF:s tema ”Earth hour älskar städer”, där fokus ligger på de fyra klimatvärstingarna: bilen, biffen, bostaden och börsen. Inspiration och tips på vad ni själva kan göra för att minska er klimatpåverkan finns att läsa här. Kanske finns det något tips ni även kan använda er av i er bröllopsplanering för att spara både pengar och miljö?

/Helena
 

Tänker du släcka ned? Dela gärna med dig i kommentarsfältet! Ni kan även visa att ni tänker delta i Earth hour genom att anmäla er till evenemanget på WWF:s Facebook-event.
 

Dags för bröllopsplanering? Bli medlem i EcoBride Club!

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Som medlem får du ett fullspäckat medlemsbrev två gånger per månad med massor av gör-det-själv tips på allt från brudklänning till bordsdekorationer och skönhetstips. Att bli medlem är helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln