headerfoto

Brudbukett som inte vissnar

Gästbloggare: Heidi Kronholm

Brudbuketten brukar vara ett fång med blandade blommor som bruden valt med omsorg med tanke på både kläder och bröllopet som helhet. Merparten av de blommor som finns i blomsterbutikerna odlas tyvärr med mycket kemikalier som påverkar både miljön och de som arbetar på plantagerna. Dessutom fraktas de över hela världen just för din dag, vilket inte heller är bra för miljön.

Självklart finns det sätt att minska påfrestningarna på miljön i ditt val av brudbukett, men om du precis som jag, gifter dig på vintern och inte vill ha en bukett med granris så vill jag tipsa dig om att välja en alternativ brudbukett. Det har nämligen jag gjort.

På senare år har det blivit allt vanligare att man istället för en traditionell brudbukett väljer en bukett gjord av papper, tyg eller t.o.m. smycken. Det fina med dessa buketter är, förutom att de inte vissnar och utlöser allergiska reaktioner, inte tär lika mycket på miljön om de är gjorda i återvunna material. Dessutom kan de vara hur personliga som helst och går att variera i all oändlighet.

En person som har specialiserat sig på just återvunna brudbuketter är Ina Nordberg som driver Deformed By Ina. Hon gör helt fantastiska buketter av restpapper från mönsterutskrifter, gamla knappar, ordböcker, spets och återanvända tyger från satinband och t-shirts. Mina favoriter av dem som Ina skapar är Lollipop, Frosty Leafs och Cherry Blossom. Ina bar själv en alternativ bukett, I choose U, på sitt eget bröllop och återanvände den sedan igen som bordsdekoration på deras bröllopsdag ett år senare.

Eftersom jag är lite pysslig av mig kommer jag göra min egen brudbukett, men om du inte känner dig manad att spendera några timmar på att knåpa ihop din egen bukett rekommenderar jag verkligen att ni spanar in Inas webshop eller tar en titt på Etsy.com där det finns andra begåvade bukettillverkare.

/Heidi

Foto: Ina Nordberg, Deformed by Ina

Vill du ha tips på fler leverantörer? Bli medlem i EcoBride Club! 

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Som medlem i EcoBride Club får du personliga kontaktuppgifter till våra utvalda samarbetspartners och kan ringa eller maila dem direkt för att få personligt stöd i er bröllopsplanering.
Bli medlem nu >

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln