headerfoto

Fika fairtrade

Har ni bestämt tårta och godsaker till bröllopskaffet? Brukar ni tänka på vilket kaffe ni väljer? Gör ni det även till vardags? Idag vill vi särskilt tipsa er om att välja kaffe, te och bakverk som bär Fairtrade certificering. Idag startar nämligen Fairtrade Fokus som varje år under två veckor i oktober sätter fokus på hur fattigdom kan bekämpas med Fairtrade som verktyg. Den startar med Fairtrade Challenge, en fikautmaning där människor samlas runt om i världen för att fika Fairtrade-märkt. Det är givetvis för att uppmuntra oss alla att köpa mer Fairtrade-varor och göra större skillnad för de odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom. Det räcker om ni använder en Fairtrade-märkt produkt under dagen. Anmäl er här genom att tacka ja till evenemanget.

Genom att vi är fler som känner till Fairtrade och därmed gör aktiva val i butiken gynnar det de odlare och anställda som har odlat kaffebönorna, plockat tebladen eller komposterat runt bananträden. Genom våra medvetna val kan de själva ta sig ur fattigdom. Även små saker, som att fika, gör skillnad för världen. 

Kajsa och jag är med, är du?

/Vera

Vill du ha fler tips inför bröllopet? Bli medlem i EcoBride Club!

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Som medlem får du ett fullspäckat medlemsbrev två gånger per månad med massor av gör-det-själv tips på allt från brudklänning till bordsdekorationer och skönhetstips. Att bli medlem är helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln