headerfoto

Wedding favours

Wedding favours är små presenter till gästerna på bröllopet. Ett litet tack för att de ville komma och fira er stora dag. Traditionen med wedding favours härstammar sedan mycket långt tillbaka när rika europeiska aristokrater införde seden att ge bort små gåvor, s k bomboniere för att fira bröllop, barndop, konfirmation och andra stora begivenheter. Efterhand som sockret blev billigare och därmed tillgängligt för flera blev dessa gåvor vanliga även bland medelklassfamiljerna. (Källa: Wikipedia)

 

I USA är favours en vanlig ingrediens i bröllopsdukningen med små paket eller organzapåsar vid varje plats. Här i Sverige kommer det mer och mer men ses mest som något litet "extra" för de som vill. Inget som helst krav med andra ord. Personliga små presenter som speglar brudparet är ofta det mest uppskattade. Som hemmagjort godis eller chokladtryfflar, en liten burk med brudparets favoritte, marmelad gjord på bär från familjens lantställe, en vacker ram med ett trevligt fotografi på brudparet eller något annat som passar just ert tema och som era gäster kan ha nytta och glädje av. 

 

 

3 tips för miljövänliga wedding favours

  1. Välj presenter som era gäster verkligen kan ha både nytta och glädje av. Det är både tråkigt och onödigt att välja vackra paket som bara hamnar i byrålådan. 
  2. Återanvänd gammalt presentpapper eller slå in i tidningspapper. Blir både snyggt och personligt. Vill du ha cellofan-påsar, välj en miljömärkt sort. 
  3. Strunta i presentsnöret och limma på en vacker blomma istället. Eller kanske en grönsak eller bär som dekoration? Exempelvis ärtskott, rädisor, jordgubbar, vindruvor och polkabetor är både dekorativa och goda. 

 

Foto: Evenlina Thunström/Evethu.com

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln