Vegetariskt till bröllopet
Gästbloggare: Vera Waldemarsdotter
Vi äter mycket vegetariskt hemma, och vi kommer även se till att vårt bröllop innehåller mycket vegetariskt och även veganska maträtter. Vi vill visa att det finns hur goda alternativ som helst istället för kött och även för att kött kräver mer av jordens resurser när det gäller mark och vatten, men det går även åt oändligt mycket mer energi att framställa kött. Det är många som infört en "köttfri måndag" och nu hakar fler och fler på och det är ju himla bra tycker jag. Genom att köpa säsongens grönsaker t.ex. vitkål, rödbetor, morötter, bönor, säd eller nötter istället för kött, kan man både sänka sina matkostnader och samtidigt höja näringskvalitén, vilket vi kommer ta till vara på när vi gör vår bröllopsmat. Det kommer vara säsongbaserat, ekologiskt och närodlat. Vad planerar ni för gott till er bröllopsmiddag?
/Vera
Här är 3 smakprover från vår kommande bröllopsbuffé:
- Blomkålssnittar. En perfekt aptitretare till välkomstdrinken på festen/kalaset eller bröllopet.
- Grönkålssoppa i glas. Bra som förätt och mingla runt med innan maten serveras på festen. Vi tänkte servera soppan i fina loppisglas med en brödpinne eller ett osthjärta till.
- Rödbetsbiffar med getostcrème. Himmelsk god och passar till exempelvis honungsrostade rotsaker i ugn eller som en bufferätt.
Klicka på receptnamnet så kommer ni till recepten på min vän Eveline Johnssons vego-blogg.
Kommentera gärna inlägget:
Senaste inlägg
Senaste kommentarer
-
Rutz » Tema: Flower Power: ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlång..”
-
Rutz » Fotobås till festen: ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlång..”
-
Rutz » Fotobås och gästbok till bröllopet : ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlång..”
-
Rutz » Fotobås till festen: ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlång..”
-
Rutz » Fotobås och gästbok till bröllopet : ”Jag skulle vilja rekommendera er alla till en trovärdig och uppriktig privatlång..”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
linn&mattias regnbågsbröllop ekolibreeze lantmännen ekocharter hotell presentöppning marsalk h&m balanzen patricia&henrik bröllopsfilm fanny&daniel palmgrens praliner svenska inredningsbolaget david schreiner afternoon tea linnea&sverker robin&annika spar pengar förkylning twitter honoré des prés våra oköttsliga lustar florist tina larsson skebo herrgård bellapierre gästbok syntetiska diamanter orange dans lisa&anton linne vattenlimousine lila lars wallin påsk prickigt forever unique jewelry bernzon blommor maria&markus ta tillvara dr.hauschka gästlista annie&tomas amanda borneke lisen organics gröna november linnea@sverker brudkrona carl-philip och sofia sophia couture ecocert wedding weekend fiskguide silver gt grow eco care candle häst och vagn sojaljus wilma&friends photo by heart drop-in sångsolist svensexa vego statistik recension house of tammam hindersprövning kate&william barn love stockholm odla solrosor blomsterkrans kakor naturens bästa musik båt lantligt brunch ris utomlands för honom buffé flique i underjorden spex&skoj tärna läckö underkläder slöja sigtunahöjden grönt catering biodynamiskt gunnebo slott stockholm hungerprojektet glamour parfym corsage frieri naturskyddsföreningen bordsplacering bröllopsplaner brudtärna madeleine&chris save-the-date maryfly organics papper förlovning jul linn&asim better globe nvey eco liseberg lokal slottsbröllop rättvisemärkt choklad budget 2011 möhippa återvunnet dessert utomhusbröllop kungligt bröllop alla hjärtans dag brud närproducerat bröllopskonsultation trädgårdsbröllop brudgum retro ängsbröllop favours vitt inbjudningskort vin festlokal josefine&kalle etiskt weleda skor resor ekobrud vinter fair flowers fair plants bröllopsfoto inbjudningar hudvård personligt ja! sommar presenter tema säsong ringar ecobride club 2013 fair trade vigsel återbruk tävling bordsdekorationer kläder brudbukett skönhet brudklänning second hand planering vera&tommy tips gör-det-själv miljövänligt inspiration ekologiskt ekobröllop vintage blommor mat bröllop återanvända bröllopsmiddag dukning dekorationer bröllopstårta accessoarer diy bröllopsmässa heidi&eric dryck smycken makeup så gjorde vi mode brudklädsel fest bröllopsresa bröllopskoordinator bröllopsbok smekmånad bröllopspresenter ellen&gustaf hår bröllopsfotograf ecobride brudskål victoria&daniel gäster katharina&martin katharina brunat vegan vegetariskt vinterbröllop 2012 bröllopstrend cupcakes ekoguld rosor julklapp 2014 transporter recept jordgubbar krav stearinljus rosa guld 2010 svanen sara&daniel wwf forum midsommar bröllopsfrisyr höst johannae trend vickning vår fsc vitguld blå pinterest frogpearl ekoturism bruduppsättning hyra gul fyra bröllop earth hour bok & bibliotek alkoholfritt låna bomull studio ankungen appar skärgårdsbröllop middag janna s världsmiljödagen ina nordberg svenskt sigill kinnekulle morgongåva camino ekoturismföreningen nyår frimärken ekohippa 20-talet valborgs champagne hemsida pärlor färgglatt bröllop i sigtuna servettvikning photo booth the fair tailor medeltidsbröllop kärlekens dag spa elsa billgren rosenserien anna&micke kaffe väder klimatkompensera bröllopsvals rabattkod lavish design elin atterstig crème de la crème eventomatic photago beyond retro fotobås kyrka life by lisen go red 60-talet jenny & johnny estelle guerilla gardening bröllopsforum pernilla&david festprogram volontärresor sju sorters kakor hanna&björn skottår toastmaster blomsti mikael sjömilla naked cake gilda&pearl norge google weddings jessica jäger sagobröllop deli stockholm loveko first sight tackkort marie&henrik earth day the great gatsby pride sommarväska ekosilver 50-talet nuxe en köpfri dag städprodukter almedalen sara&andreas louise&dusan dermanord anna-karin&hans djurtester såpbubblor beneco flower power mattias kristiansson wise rebeqah&waldemar hålla tal cake toppers var rädd om maten
Förrätt: Gazpacho med brödpinnar med följande dricka: Il Nostro Grecanico, Italien. Jus de Raisin Blanc, Frankrike (must, alkoholfritt). Kranvatten
Varmrätt var buffé med:
Bredsjö blå-bakad potatis – Biffar på färska sojabönor och rostad majs – Brödsallad – Crudité-sallad – Dillpesto – Picklade skånska grönsaker – Bröd – Vispat smaksatt smör – Getostcrème med dricka: Château Pech-Latt, Frankrike. Jus de Raisin Rouge, Frankrike (must, alkoholfritt). Kranvatten
Och ostbord med Ost och kex med hemkokt tillbehör. Dricka: Grande Maison Cuvée des Anges, Frankrike.
Sen fick vi också en fantastiskt tårta: Vit chokladbotten gjord på choklad från franska Michel Cluizel, mousse gjord på solmogna svartvinbär, vaniljpannacotta av vaniljstång från Tahiti, rabarbermousse, marängsmörkräm och sugarpaste.
Som sagt, stor succes!