headerfoto

Dekorera tändsticksaskar till festen

Gästbloggare: Vera Waldemarsdotter

 

Hur enkelt som helst kan du göra fina tändsticksaskar till bröllopet, festen eller bara ha hemma istället för den tråkiga solstickspojken. Det är väldigt enkelt att göra, men samidigt väldigt effektivt och lyfter faktiskt hela bordet som dekoration. Ett enkelt och billigt sätt att lyxa till det på. Dessutom passar de jättefint som favours dvs. gåvor till gästerna att ta med sig hem.

 

Jag har gjort dem i svartvitt denna gång men det är egentligen bara din fantasi som kan sätta gränser. Limma på det du har hemma ex. gammal spets, duk eller annat tyg. På sista fotot så fick jag limma på ett vitt papper innan, så inte "tändsticksgubben" lyste igenom. Men håll med om att det är ett enkelt sätt att förgylla en ganska vardaglig sak?


/Vera


Du behöver:

En tändsticksask/ar, sax, ekologiskt lim, något fint papper, tyg, eller en fin bild ut tidningen eller något gammalt bokmärke som du har kvar sedan du sparade när du var liten?


Gör så här:

Jag klippte sönder en gammal "godispåse" som jag sparat eftersom mönstret var retro och det är i den stilen vårt bröllop ska vara, och för att jag gillar gamla mönster. Jag limmade på den på tändsticksasken och sedan klippte jag till det med saxen så det blev jämnt och fint. Det tog mig ca 10 minuter att fixa den på båda sidorna (samma mönster, men det är en smaksak). Du kan även märka tändsticksasken med era namn och datumet för exempelvis bröllopet/födelsedag/dop eller annat kalas på ena sidan och mönster på den andra. Är du duktig på kalligrafi så skriv själv annars kan man hitta fina typsnitt på Internet och skriva ut.

Foto: Vera Waldemarsdotter

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln