headerfoto

Ellen & Gustaf är våra nya bröllopsbloggare

Namn: Ellen Csòrdás och Gustaf Hallqvist
Ålder: 25 och 30 i år.
Bor: Örebro
Bröllopsdatum: Midsommarafton. Vi har inte bestämt oss om det blir 2016 eller 2017 än...

 Hej Ellen, vad kul att du/ni ska blogga hos oss!
- Hej. Ja, det ska bli roligt att få göra något utöver att studera till jurist. Även om det tar mycket av min tid, så är det skönt att kunna göra något som jag tycker om. Det går inte sitta med näsan i böckerna hela dagarna och jag tycker att det ska bli roligt, annorlunda och upplyftande att få blogga hos er på EcoBride.  

Hur träffades ni?
- Vi träffades på nätet. Vi hade vår första dejt i ett naturreservat i närheten av stan. Gustaf hade köpt med sig bullar och kakor som jag sedan fick ta med mig hem. Vi satt och pratade om allt i ca 4 timmar tills jag var tvungen att åka hem för att gå ut med hunden.

Berätta - hur är ni som personer?
- Vi är båda ambitiösa och just nu jobbar vi en hel del tillsammans med att göra ekologiska skor, vilket är en spännande resa. Annars är vi två personer som identifierar oss själva väldigt mycket genom våra yrken. Gustaf som har ärvt sitt med skor och jag som läser till jurist och älskar den akademiska världen. Vi är nog relativt olika som personer, vilket i sig är vanligt i relationer. Jag är mer rotlös och har rest runt och bott utomlands. För Gustaf är familjen och familjens historia otroligt viktig.

Hur gick frieriet till?
- Vi var ute och åt middag en kväll och Gustaf frågade om jag ville spendera resten av mitt liv med honom. Svaret var självklart JA!

Varför väljer ni ett ekobröllop?
- Ekologi är något som vi båda är uppväxta med, så det föll sig helt naturligt. Min mamma var antroposof och Gustaf har under flera år jobbat med att tillverka och sälja ekologiska skor. Jag studerar dessutom juridik med inriktning på mänskliga rättigheter och i och med det så har vi bestämt oss för att ha smycken med andra stenar än diamanter i, eftersom vi inte vill att vårt bröllop ska ge negativa avtryck i världen. Handeln med diamanter är väldigt krävande, även om det nu finns handelsavtal för att stoppa handeln med bloddiamanter så lider fortfarande många människor och miljö helt i onödan. Genom att välja en annan typ av sten kommer man ifrån många av problemen som finns med diamanten.

 Var har ni tänkt för tema?
- Vi vill visa att ekologiskt kan vara kul. Det kommer att bli mycket återvunnet, vintage och ekologisk champagne i kupor á la 20-tal och god närproducerad mat.

 Vad är ert bästa miljötips som ni vill dela med er?
-Vi försöker att äta så mycket ekologisk och närproducerad mat som möjligt. Sen handlar det mycket om att kunna se till detaljerna också. Att välja ekologiskt så långt det går som ex. skor och hudvård är ett bra steg på vägen. Det blir lättare och lättare att välja ekologiskt numera då utbudet ökar hela tiden. 

Varmt välkomna Ellen & Gustaf! Vi ser fram emot att få följa er bröllopsplanering!


Text & intervju: Vera Waldemarsdotter 

Vill ni bolla idéer med andra brudpar som planerar bröllop?.

Bli medlem i EcoBride Club - helt kostnadsfritt. Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp, exklusivt och endast för medlemmar. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar och våra samarbetsparters. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln